Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum Belediyesini Tamer Mandalinci mi yoksa abileri mi yönetecek?

    Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı ünvanını elinde bulunduran Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci için Bodrum’da sokağa çıktığınızda tek endişe var.

    O da Tamer Mandalinci’nin görev yapacağı 5 yıl içerisinde Bodrum Belediyesini kendi inisiyatifinde mi yoksa dış güçlerin etkisi yönünde mi yöneteceği konusunda bir endişe var?

    Hatta Tamer Mandalinci’nin yeni seçtiği Belediye Başkan Yardımcılarında da bunun etkisinde olduğu yönünde de spekülasyonlarda var.

    Tamer Mandalinci’nin önümüzdeki süreçte önünde en büyük engellerin başında işte bu bakış acısı geliyor.

    Tamer Mandalinci’nin aday gösterilmeden önce yaşanan spekülasyonlarında,  Ankara’ya çağrılmasından tutun da, aday gösterilmesine kadar uzan süreçte, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, başta olmak üzere eski Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da içine alan “abiler” sorgulamasını da gündeme getiriyor.

    O nedenle Bodrum’un genç Belediye Başkanı sevgili kardeşim Tamer Mandalinci’nin önünde böyle bir “Abileri” yönünde olumsuz bir bakış da var.

    Tamer Mandalinci, bu spekülasyonların etkisi altında bu Başkanlığı 5 yıl nasıl götürecek onu da birlikte göreceğiz.

    Bu olumsuz bakış tabii ki bir spekülasyondan öte değil. Bunu isteyen istediği yere çekeceği için böyle bir olumsuz tablo Sevgili kardeşim Tamer Mandalinci’yi rahatsız edecek mi onu da zaman gösterecek. Ucu açık olan bu spekülasyon örneğin Tamer Mandalinci’nin açıkladığı iki Başkan yardımcıları için bile konuşulur oldu.

    Sanırım Sevgili Tamer Mandalinci kardeşimin böyle bir talihsiz bedel ödeme durumu ile karşı karşıya olduğu da gözüküyor.

    Hatta seçim sonrası onu tebrik eden bazı siyasilerin bile Tamer Mandalinci’ye bu yönde uyarı da bulundukları da gelen istihbaratlar arasında yer alıyor.

    Genç kardeşim Tamer Mandalinci’nin önünde maalesef böyle bir engel var.

    Umarım buna takılmadan görevini seçildiği heyecan ile devam eder.

    Ben öyle olmayacağına inananlar arasındayım.

    Tandoğan Uysal/ Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Muammer Şaşmaz dedi ki:

      Kişinin genç olması birilerinin etkisinde kalacak olmasını göstermiyor. Genç insan daha heyecanlı, daha idealist düşünür bence. Bu anlamda Tamer başkanı gençliğinden dolayı birilerinin yöneteceği iddiası kendisine yapılacak büyük bir haksızlık. Yaşayıp göreceğiz. Ben Tamer başkanın iyi bir Belediye Başkanı olacağına inananlardanım. Kendisine güveniyor ve başarılar diliyorum.