Bodrum Gündem

DEM’li Sakık’ın saldırı olayı büyüyor

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Meclis bahçesinde kendisine saldıran DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ı Meclis Başkanlığına şikâyet etmeye hazırlanıyor.

Saldırı olayını ortaya çıkartan VAROLREPORT.COM Haber Sitesi’nin edindiği yeni bilgilere göre Önder Aksakal, TBMM Genel Sekreterliği’ne bir yazı yazarak saldırı ile ilgili kamera kayıtlarının incelenmesini istedi.

Aksakal, kendisine fiziksel saldırı girişiminde bulunan DEM Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın yanındaki iki saldırganın kimliklerinin belirlenmesi için de yazı gönderdi

Sırrı Sakık’ın cezalandırılmasını isteyecek

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Sırrı Sakık ve arkadaşları ile ilgili belge ve bilgilerin eline geçmesinden sonra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a Sakık’ı şikayeti edecek ve cezalandırılmasını isteyecek.

VAROLREPORT.COM Haber Sitesinin sorularını yanıtlayan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğü en hassas noktamızdır” dedi. Aksakal şöyle devam etti:

“Burası TBMM. Her milletvekili görüşlerini çok rahatlıkla söyleyebilmeli. Ancak, PKK’nın siyasi ayağını oluşturan bu unsurlar, TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Anayasal düzene sabahtan akşama kadar hakaret ederek küfrediyor.

Buna tahammül etmek çok zor. Ama biz tahammülsüz insanlar değiliz. Bunu hiçbir zaman saldırı noktasına taşımadık”

Sakık, Aksakal’a vurmak istemiş

Sırrı Sakık ve arkadaşlarının Meclis bahçesindeki saldırıyı gerçekleştirmek için kendilerini takip ettiklerini anlatan Aksakal, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’ın kendisine “vurmak” için nasıl hamle yaptığını da şöyle anlattı:
Fiziki saldırıya da yeltendi. Ancak arkadaşları onu durdurdu. Biz onlarla aynı seviyeye inecek siyasetçiler değiliz. Biz Bülent Ecevit’in terbiyesi ile siyaset yapan insanlarız.

Sırrı Sakık, Meclis bahçesinde, insanların ortasında bağırıp çağırarak kendince şov yapmak istedi. Bu tavır, onların ruhlarındaki eşkıyalıktan kaynaklanan tavırdır. ”

“Beklediğim bir olay değildi” diyerek açıklamasına devam een DSP Genel Başkanı, “burası TBMM, en güvenli yer olması gerekirken bir milletvekilinin bir başka milletvekiline bu şekilde saldırısı kabul edilemez” dedi.

Sırrı Sakık’ın cezalandırılmasını isteyen Önder Aksakal şunları ilave etti:

“Meclis Genel Sekreterliğinden kamera kayıtlarını istedik. Yanında iki kişi vardı. Onların kimler olduğunu da öğrenmiş olacağız. Bu konuyu meclis başkanlığına belgeleri ile birlikte ileteceğiz. Bu saldırının meclis başkanlığınca bir yaptırımı da vardır herhalde.”

Yüreğin yetiyorsa gel demişlerdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumunda konuşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ı takip eden DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Meclis bahçesinde ağır hakaretler etmişti.

Sırrı Sakık DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’a “çakal, satılık, edepsiz, yalancı adam, sen dağların hizmetkarı bile olamazsın” diye bağırmıştı.

23 Nisan kutlamasına katılan çocukların korku dolu bakışları arasında Sırrı Sakık, “yüreğin yetiyorsa gel” diyerek Aksakal’ı kavgaya davet etmişti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.