Bodrum Gündem

– KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY BODRUM ZİYARETİ…

– HIZLA GİDERMEMİZ GEREKEN BAZI ALT YAPI SORUNLARI VAR
– BODRUM GİBİ DÜNYA ÖLÇEĞİNDE BİR TURİZM BÖLGESİNİN ARTIK ALT YAPI SORUNLARINI GERİDE BIRAKMASI GEREKİYOR

– KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY BODRUM ZİYARETİ…
20.07.2009
0
A+
A-

order clonidine

– Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bodrum gibi dünya ölçeğinde bir turizm bölgesinin artık alt yapı sorunlarını geride bırakması gerektiğini belirterek, “Burada hızla gidermemiz gereken bazı alt yapı sorunları var” dedi.
Bodrum′da belediye başkanlarıyla düzenlenen toplantıya katılan Bakan Günay, toplantıyla ilgili basın mensuplarına değerlendirmede bulundu. Bodrum gibi dünya ölçeğinde bir turizm bölgesinin artık alt yapı sorunlarını geride bırakması gerekiyor” diyen Bakan Günay, “Bunu da hızla önümüzdeki bir kaç yıl içinde geride bırakabileceğimizi umut ediyorum. Ama buranın bir başka vizyona, bir başka stratejik bakışa asıl ihtiyacı var” diye konuştu.
Bodrum′da merkez ile birlikte toplam 11 belediyenin olduğuna dikkat çeken Bakan Günay, bunun 11 ayrı bakış açısı, 11 ayrı plan düzeni, 11 ayrı erk, 11 ayrı yönetim merkezi olduğunu söyledi. Önümüzdeki süreçte çeşitli birimlerde bu konunun konuşulacağını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, şunları söyledi:
“Arkadaşlarımızın da mutabık kalacağı bir şekilde yarımadayı bütüncül bir yönetime, bütüncül bir bakış açısına kavuşturmak belki bazı alt ölçekli işleri küçük ölçekli belediyelere, daha büyük planlamaları, düzenlemeleri de daha üst bir yönetim bakışına taşımak gibi bir planlamayı önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğiz. Buna dönük bir telaffuzu bugün hep beraber ortaklaşa dile getirdik. Türkiye turizmde ilerleyen bir ülke. Dünyada bir kriz yaşanırken turizm açısından biz dünya ortalamasının üzerinde seyrederek bunu geçiştirmeye çalışıyoruz. Ama bizim Antalya gibi, Bodrum gibi Muğla′nın bütünü gibi, İzmir ve Ege gibi bölgelerimizde hem alt yapı hem de yönetim açısından yeni, dünyadaki gelişmeye uygun bir bakış açısını geliştirmemiz ve hızla uygulamaya koymamız gerekiyor. Yararlı bir toplantı oldu. Aramızda bir görüş birliği ile toplantıyı sonuçlandırdık. Bundan sonrada bu toplantıları devam ettireceğiz.” how to buy Plavix buy methocarbamol
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise toplantının çok güzel geçtiğini belirterek, “İlk defa bir turizm bakanımız Bodrum′a bu kadar vakit ayırdı. Bu bizi çok mutlu etti. Bakanımın problemlerin bir parçası değil çözümün bir parçası olarak gelmesi toplantının olumlu geçmesini sağladı. Sayın bakanım imar konusunda da olumlu görüşler söyledi” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.