Bodrum Gündem

O.GÖNENÇİN BODRUM OTOBÜSÜ KIZLARI KİTABI ÇIKTI…

Oral Gönençin yeni kitabı BODRUM OTOBÜSÜ KIZLARInı ve diğer kitaplarını, Bab-ı Ali Kitapevinde bulabilirsiniz yada 316 07 22 nolu telefon ile Bab- Ali Kitapevine sipariş ederek, adresinize teslim edilmesini isteyebilirsiniz.

O.GÖNENÇİN BODRUM OTOBÜSÜ KIZLARI KİTABI ÇIKTI…
03.08.2009
0
A+
A-



Bodrum’lu yazarlarımızdan Oral GÖNENÇ son kitabı “BODRUM OTOBÜSÜ KIZLARI” buy Alesse


okurlara sunuldu. Gönenç’in yeni kitabı, okurlarının ilgiyle okuyacakları iddialı bir kitap. Ağustos ayı içinde imza günü de organize edilecek.İmza gününde, Gönenç okurları ile sohbet edecek ve kitaplarını imzalayacak.


 


Oral Gönenç’in yeni kitabı “BODRUM OTOBÜSÜ KIZLARI”nı ve diğer kitaplarını,      Bab-ı Ali Kitapevi’nde bulabilirsiniz yada 316 07 22 nolu telefon ile Bab- Ali Kitapevine sipariş ederek, adresinize teslim edilmesini isteyebilirsiniz.


 


“BODRUM OTOBÜSÜ KIZLARI”


Anlıyor musun sözlerini?…


Tütsülü geceler…Börek, fırında yumurta, tulum peyniri…Uçuk makyaj, kısa çizme, file çorap… “Kefaluka” ne demek?… Cennetkarıoğlu Efe…Mercimek çorbası içiyorum sıcacık…


Çıplak göğüslü, bulucin pantalonlu…Kitsch örneği bir çift kadın terliği… “Kapatın gari şu ıhladanı”…İzmir Doktorası…Su ısıttığı utangaç geceleri…Çıplak vücudunu seyrederek… Nokia’lar değerine alınır…Karşıyaka’dan gelen “Venüs-I”…Plakaları Slovakya, Romanya, Moldova…Sade pilav ver usta!… Ön camda “basın” yazıyordu…Danıştay olsun okusun da!… Kaçak tütün… Restorize” etmek…We love you Crete!…Kavanoz kapaklarından ders almak… Hırkalı, soluk etekli kız…Laki ile Kuki’nin bildirgesi…Kelleci Halil…Kebapcının külahı… Kuzey Kıbrıs ekonomisinin ruhuna Fatiha…Müraccatül muacceletül vi ay pi ofis!.. Abi ne olusun bir hafta daha kal…İçine kırmızı çamaşır giyeceksin…Koca göğüslerini içine sarkıt… Erkek olmadan yaşanır mı?.. Yoksa sen evden mi kaçtın?.. Kızıl Saçlı Afet… Tombul memeleri mayolarından fırlamış… Ayla hanımı elbisesiz gibi bilirdi… Göğüs başları Yolanda’nın kinin… Buzdolabında bira varmıydı?.. Armuz, paraçol, usturmaça… Nikah düğün takmadan… Peynir kediye çarpıp… Kocam burada değil… Ateistler ayin mi yapıyor?… Ben doğuyu sevmiyorum…Ayyıldızın bu halleri…Suzan suzi… “Bilmez min Mecellen’i?..   


Oral Gönenç (yaygın adıyla GÖNENÇ) özgeçmişi


Girit kökenli Gönenç, 1940 İstanbul doğumlu. İlk işi olarak oyuncak, ahşap ev ve mutfak eşyaları üretti. Daha önceleri amatörce yaptığı fotoğrafçılık ve gazeteciliği 1980’de meslek olarak seçti. Çeşitli gazete ve dergilere ülkemiz kültür birikimi, insanı, olayları, folkloru, turizm sorun ve gerçekleri, fotoğraf sanatı etkinlikleri v.b. konularda fotoğraf, yazı, röportaj ve araştırmaları yayınlandı, eleştiri yazıları yer aldı.


Gönenç’in fotoğraf dalında bir çok ödülü var. “İFSAK yılın fotoğrafı” bir kez Gönenç’indi. 1984’de İstanbul’da üç arkadaşıyla Diatek Diapozitif Merkezi’ni kurdu. Aynı yıl Uluslararası Sanat Fotoğrafı Federasyonu – FIAP tarafından AFIAP, “Artist of FIAP” unvanına layık görüldü. İfsak yönetim kurulunda görev yaptı.


Gönenç, Bodrum – Gümüşlük’te on altı yıl süreyle “Gönençyalı” isimli antikacı dükkânının da sahibi oldu. 2000 yılından bu yana kitap çalışmalarını sürdüren Gönenç’in değişik yayınevlerinden çıkmış yedi kitabı var. Kendisi eşiyle Bodrum’da yaşıyor.


 


Gönenç’in bazı etkinlikleri ve notlar:


Başta İstanbul ve Bodrum olmak üzere değişik tarihlerde birçok yerde kişisel fotoğraf sergileri ve saydam gösterileri.


Yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergi ve saydam gösterisine katılım.


Atölye Bodrum’dan Gönenç’in fotoğraflarıyla 2001 Bodrum Ajandası yayını.


Nisan 2002: Kent TV’de Gönenç’in kitapları hakkında program.


Temmuz 2002: NTV’de Gani Müjde’nin “Gündem Dışı” programında kitaplarıyla ilgili söyleşi.


Aralık 2003: Kanal EGE’de Şefkat İşleğen’in Gönenç’in kitaplarıyla ilgili röportajı.


Eylül 2004: Bodrum Life dergisinde kitaplarıyla ve Bodrum’la ilgili röportaj.


Mayıs 2005: TRT-TV2’de “Kitap saati”nde kitaplarının tanıtımı.


Temmuz 2005: Kanal D televizyonu Okan Bayülgen’in “Herkes Bunu Konuşuyor” programında konuk yazar. buy Phenergan


Temmuz 2006: NTV Televizyonu, yine Okan Bayülgen’in “Televizyon makinesi” programında konuk yazar.


Nisan 2006: TRT-Radyo2’de “Gecenin İçinden” programında Funda Koray’la kitapları hakkında söyleşi.


Temmuz 2008: Bodrum İskele Meydanı dergisinde kitapları ve yaşamı hakkında röportaj.


Ağustos 2008: TRT Radyo 2′de “Gecenin Doğru” programı – Zehra Karabel ile Turkuaz Öyküler ve diğer kitapları hakkında söyleşi.


İstanbul’da Sunay Akın Oyuncak Müzesi ve Ankara’da Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi’nde yapmış olduğu oyuncaklar, Paris’te Etnografya Müzesi’nde keçeden yaptığı nazarlıklar sergilenmekte.


“Mavi Öyküler” Adapazarı’nda:


O.Gönenç’in Mavi Öyküler isimli kitabı  Adapazarı Özel Enka Lisesi hazırlık sınıflarında ders konusu olarak seçildi. Öğrenciler ders yılı boyunca kitaptaki öyküleri drama olarak canlandırdı, kişisel projeksiyon sunumları, büyük boy çizimler yapıtılar. Bu kapsamda 6 Ocak 2009 günü okulda yazarın ve hazırlık sınıfları öğrencilerinin katıldığı bir  toplantı ve söyleşi gerçekleştirildi.  Order Retin-A online


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.