Bodrum Gündem

KARDAK YİNE ISINDI…

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN ARASINDA KRİZE NEDEN OLAN BODRUM AÇIKLARINDAKİ KARDAK KAYALIKLARI BUGÜN SICAK SAATLERİN YAŞANMASINA NEDEN OLDU.

KARDAK YİNE ISINDI…
05.08.2009
0
A+
A-

– KARDAK KAYALIKLARI ETRAFINDA AVLANAN YUNANLI BALIKÇI TEKNELERİNE EŞLİK EDEN YUNAN SAHİL GÜVENLİK BOTU, TÜRK SAHİL GÜVENLİK BOTLARININ GELMESİNDEN SONRA BÖLGEYİ TERK ETTİĞİ BELİRTİLDİ
Combivent online
Antalya′nın Kaş ilçesi açıklarındaki Karaada′da Yunanlı askerlerin bulunması ve adaya Yunan bayrağının asılmasının ardından Muğla′nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları′nda da sıcak saatler yaşandı.


 

Kardak kayalıklarının etrafında avlanan dört Yunan balıkçı teknesine eşlik eden iki Yunan sahil güvenlik botu, Turgutreis ve Bodrum Limanı′ndaki Türk botlarının bölgeye hareket etmesinin ardından kayalıkların etrafından çekildi. Yunan balıkçılar da Türk Sahil Güvenlik botlarının gelmesinin ardından Kilimli ve Leros Adası′na çekildi.

 

Ocak 1996 yılında Kardak kayalıkları iki ülke arasında sıcak savaş nedeni olmak üzere iken kriz aşılmıştı. Bu tarihten sonra sık sık Yunan sahil güvenlik botları ve Yunanlı balıkçılar tarafından ihlal edilen Kardak kayalıkları iki ülke arasında sorun olmaya devam ediyor. buy Mebendazole
Aciclovir online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.