Bodrum Gündem

MOTED: Asıl Motosiklet Kullanmamak Çılgınlık KAMPANYASI BAŞLATTI…

– ERGENE: MOTOSİKLET KULLANIMINDA HEDEFİMİZ YUNANİSTAN

MOTED: Asıl Motosiklet Kullanmamak Çılgınlık KAMPANYASI BAŞLATTI…
06.08.2009
0
A+
A-

Motosiklet Endüstrisi Derneği, (MOTED) Temmuz ayında başlattığı “Asıl Motosiklet Kullanmamak Çılgınlık” kampanyasıyla Türkiye′de motosiklet kullanımını artırmayı hedefliyor.
Dünya genelinde bin kişi üzerine düşen motosiklet kullanımında sondan ikinci sırada yer alan Türkiye yedinci sıradaki komşu ülke Yunanistan′ın sayısına ulaşmayı hedefliyor.
MOTED, Türkiye′de bir ilk olan kampanyayla çağdaş bir ulaşım aracı olan motosikletin, trafik, ekonomi ve çevreye katkılarına dikkat çekiyor.
Türkiye′de faaliyet gösteren 10 firmanın ortak amaçları için birleştikleri MOTED, toplumun motosiklet kullanımına yönelik bilinçlendirilmesi amacıyla Temmuz ayında başlattığı kampanya ve yürüttüğü projelerle ilgili bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenledi. Rahmi Koç Müzesi′nde 6 Ağustos tarihinde gerçekleşen toplantıya MOTED′in, Buell, Aprilia, BMW, Vespa, Derbi, Gilera, Harley Davidson, Honda, Kawasaki, Keeway, Kymco, Moto Guzzi, Piaggio, Peugoet, Polaris, Suzuki, Triumph, TVS, Yamaha gibi
dünyaca ünlü markaların temsilcileri katıldı.

“MOTOSİKLET ÇAĞDAŞLIKTIR”
Toplantıda MOTED hakkında bilgi veren MOTED Genel Koordinatörü Berna Canyoran, “Motosiklet, İtalya, Almanya gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinde yaşayan insanlar için yıllardan beri vazgeçilmez ulaşım aracı olmaya devam ediyor. Fakat ne yazık ki ülkemizdeki büyük şehirlerde ulaşım aracı olarak tercih edilmiyor. Biz insanların değil de, otomobillerin ulaştırılması için uğraşmak yerine, en efektif bireysel ulaşım aracı olan motosiklet kullanımının “Çağdaşlık” olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bizim yaşamımızda daima yer alan motosikletin herkese fayda sağlayabileceğini daha geniş kitlelere açıklayabilmek için böyle bir proje ürettik” buy methotrexate diye konuştu. Valtrex online

“HEDEFİMİZ YUNANİSTAN”
Basın toplantısında konuşan MOTED Başkanı/ Yamaha Satış ve Pazarlama Müdürü Mehmet Ergene, “Motosiklet yaşadığımız şehirlerde oluşan trafik kaosundan kurtulmak ve daha kolay bir yaşam için birçok çözüm sunuyor. Motosiklet hem trafiğe hem ekonomiye hem de çevreye büyük katkı sağlıyor. İşte bu nedenlerle “Motosiklet çağdaşlıktır” dedi.
Biz MOTED olarak motosikletin hayatımıza sağlayacağı kolaylıklara bu kampanyayla dikkat çekmek istedik. Türkiye′de genel olarak motosiklet kullanımına yaklaşım daha olumsuz. Motosiklet kullanımına yüzde 36 oranında olumlu bakılırken, yüzde 64′lük bir oran ise olumsuz bakıyor. Dünya genelinde ülkelerde bin kişi üzerine düşen motosiklet sayısı göze alındığında ise en yüksek kullanım 530 motosikletle Tayvan′da görülürken, Türkiye 28 motosikletle sondan ikinci sırada yer alıyor. Türkiye′yi ise 25 Motosikletle Polonya takip ediyor. Bizim MOTED olarak hedefimiz bu araştırmada yedinci sırada yer alan komşu ülke Yunanistan′daki gibi bu rakamı 80′e çıkarmak” dedi. Ergene sözlerine şöyle devam etti; “Sektörün sorunlarının da çözülmesiyle bu rakamların artması mümkün. Kampanyamızın amaçlarından biri de sektörün sorunların çözüm bulmak için gerekli mercilere sesimizi duyurmak. Motosiklet sektöründe yol güvenliği, yüksek vergiler, ehliyet alımında yaşanan sorunlar ve koruma fonu uygulaması gibi problemler
yaşıyoruz. Bu sorunların ortadan kalkmasıyla kampanyamız hedefine ulaşması için büyük bir adım atılmış olacak.”
Toplantıda konuşan MOTED Başkan Yardımcısı ve BMW Motosiklet Marka Müdürü Simay Alsan, kampanyayla trafiğin insanların yaşamlarından çaldığı zamanı geri vermeyi amaçladıklarını belirtti. Aslan gerek yakıt tüketimi, gerek otopark problemleri, gerekse daha hızlı ulaşım açısından bir otomobille kıyaslandığında motosiklet kullanmanın büyük avantaj sağladığını söyledi. Aslan; “Kampanya ile birlikte ülkemizde daha çok motosiklet kullanımının sağlanabilmesi için ACEM (Avrupa Motosiklet Endüstri Birliği) ile de işbirliği yapıyoruz. Böylece gelişmiş ülkelerde uygulanan proje ve aksiyonlardan faydalanmayı amaçlıyoruz” dedi.

buy Ventolin
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.