Bodrum Gündem

Başaran Ulusoy: 2010 kötü geçecek.

TÜRSAB BAŞKANI BAŞARAN ULUSOY:
Zamlar belimizi büktü.Hava Limanı pisti bir an önce uzatılmalı.

Başaran Ulusoy: 2010 kötü geçecek.
08.08.2009
0
A+
A-

“BELEDİYE İMARLARININ BAKANLIĞA DEVRİ KONUSUNDA KARARI HALK VERMELİ”
Kasım ayında yapılacak olan kongre öncesinde Alanya′da acente temsilcileri ile bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, burada yaptığı konuşmada, “2010 yılında tüm dünyada büyük sıkıntılar yaşanacak. Acil tedbir alınmalı” uyarısında bulundu.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Alanya′nın Türkler beldesinde bulunan Long Beach Otel′de acente temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Kayı Tours sahibi Talha Görgülü, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan ve çok sayıda acente sahibi katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Ulusoy, ulaşımın önemine değinerek, Alanya-Antalya arasındaki 120 kilometrelik mesafede raylı sistem yapılması halinde büyük bir sıkıntının ortadan kalkacağına dikkat çekti. Ulusoy, “Toplu taşımada sorunlar ortadan kaldırılmazsa tüm sektörler bunun zararını görecektir” dedi.

“ZAMLAR BELİMİZİ BÜKTÜ”
Son dönemde akaryakıt, enerji ve suya yapılan zamların özellikle konaklama tesislerini büyük sıkıntıya soktuğunu anlatan Ulusoy, “En pahalı enerjiyi biz kullanıyoruz. Eğer şu anda bu otelin klimaları çalışıyorsa en büyük fedakarlık budur. Yakın zamanda bu bölgede büyük sıkıntılar yaşanacak. Buna hazırlıklı olun. Aramızdaki küçük meseleleri bir araya bırakıp ana sorunlar için birleşmeliyiz. Küresel ısınma büyük sıkıntıya yol açacak. İklimler değişti” dedi. Karadeniz Bölgesi′nde meydana gelen sel purchase Lamisil
felaketlerine göndermede bulunan Ulusoy, “Çünkü doğayla oynadık, tahrip ettik. Doğal ortamda baraj, termik santral yaparsanız böyle olur. Doğayı üzmeye hakkınız yok. Doğa elbette intikam alacaktır. Zaten halkımız da artık bizden daha fazla iş bekliyor. Çevre konusunda da bizden yardım istiyor” dedi.

“EN ÇOK ANTALYA VE ALANYA ETKİLENECEK”
Küresel ısınmanın en çok Antalya ve Alanya bölgesini etkileyeceğini söyleyen Ulusoy, “İleride büyük bir kuraklık yaşanacak. Su en büyük problemimiz olacak. Bu nedenle bölgede bulunan tüm sivil toplum örgütleri doğaya sahip çıkmalı. Antalya ve Alanya bölgesine Afyon, Burdur ve Isparta′dan su getirmek için projeler hazırlanmalı. Bu üç ille birlikte Antalya ortak su ajansı kurmalı ve sular depolanmalı” dedi.
Turizmin büyük istihdam oluşturan bir sektör olduğunu belirten Ulusoy, hükümetin daha fazla destek olması gerektiğini belirtti. Güney sahillerinde otel yapmanın haram olduğunu belirten Ulusoy, “Artık güney sahillerinde otel yapmak günahtır, haramdır. Mevcut işletmeler iyileştirilmeli ve çalışanların daha fazla kazanması sağlanmalı” diye konuştu.

“GAZİPAŞA HAVALİMANI ACİL BÜYÜMELİ”
Ulusoy, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gazipaşa Havalimanı′na bazı acentelerin uçak indirmeyecekleri yönündeki açıklamalara kızan Ulusoy, “Bunu çok yanlış buluyorum. Burası önemli bir turizm merkezi. Burası o, ′Uçak indirmeyeceğiz′ diyenlerin babasının çiftliği değil. O indirmezse başkası mutlaka indirecektir. Kötü söz sahibine aittir. Bu noktada havalimanı büyütülmeli. Antalya′dan buraya gelen turistlere 3 saat eziyet çektirmeye hakkınız yok. Gazipaşa Havalimanı çok geç kalınmış
bir olaydır. Tüm uçakların inebileceği hale getirilmelidir” açıklamasını yaptı.

“2010 KÖTÜ GEÇECEK”
2010 yılının sıkıntılı olacağını belirten Ulusoy, “2010 dünyada kötü bir yıl olacak. Bu durumdan artılarla çıkmaya çalışıyoruz. Şu anki kötü gidişi en az hasarla atlatan ülkeyiz. Gelecek yıl AB ülkeleri kötü olacak. Bunları iyi hesap etmemiz lazım. İyi hizmet ve fiyat kalitesi şart” diye konuştu.
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu′nun AK Parti′ye transferine ilişkin soruya ise Ulusoy, “Ben siyasi konulara girmiyorum. Hangi hükümet olursa olsun, istihdam oluşturacak olan sektörlere gözbebeği gibi bakmalı” şeklinde yanıt verdi.

“BAKANLIĞA DEVİR KONUSUNDA KARARI HALK VERMELİ”
Son günlerde Alanya′da da görülen denizanalarına da değinen Ulusoy, “Denizlerimizin temiz tutulması gerekli. Denizanası her yerde olabiliyor. Bunlar Akdeniz′in kuzeyinden geliyor. Bu konuyu üniversiteler araştırmalı ve tedbir alınmalı” dedi.
Belediyelerin imarlarının bakanlığa devredilmesi konusunun gündemde olduğu hatırlatılan Ulusoy, konuyla ilgili olarak, “Seçilmiş insanlar bazen istekleri kıramıyorlar. Atanmışlar da sıkıntı çekiyor. O yörenin mülki amiri, belediye başkanı, mimarlar odası, turizm sektörü bir araya gelip imar konusunda karar vermeli, yani kararı halk vermeli” Lasix no prescription isotretinoin without prescription ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.