Bodrum Gündem

Bodrum Arsa Üreterek Büyüyor…

07.09.2009
0
A+
A-

Bodrum büyümelimi, yoksa aynı mı kalmalı?

Bu soruyu siyasetçi, gazeteci, yazar, yönetici, taksici, ev hanımı, marangoz, oto tamircisi, marketçi, otelci, personel, çocuk vb.gibi bir çok insana sordum. Büyük çoğunluğu büyümeli cevabını verdi ve eklediler Buy Cialis Soft “ama düzenli büyümeli, kontrollü büyümeli, planlı büyümeli” diye.


Bodrum, biz isteyelim ya da istemeyelim büyümeye devam edecek, ediyor da. Ancak herkesin hem fikir olduğu ”ama düzenli büyümeli, kontrollü büyümeli, planlı büyümeli” dileği gerçekleşmiyor.


Geçtiğimiz hafta yangınlar haftası oldu. Her taraftan (en az 5 noktada) yangın haberleri geldi ve ucuz atlattık neyse ki diyerek teselli bulduk. Yine hepimiz yangın sebepleri konusunda sözbirliği etmişcesine “Kesin birileri yaktı, görürsünüz bir sene sonra kim oraya bina yaparsa, yakan odur.” dedik.


Bir sene sonra veya üç sene sonra, ne fark eder. Eninde sonunda o ormanlar, yeşil alanlar yakılacak ve arsa üretilecek, Bodrum büyüyecek. Ama “ama düzensiz büyüyecek, kontrolsüz büyüyecek, plansız büyüyecek”. Bizlerde Bodrum’un arkasından kaçan tirenin ardından bakıldığı gibi bakacağız boş ve hüzünle.


 


Bodrum bir süre sonra, değerlerine sahip çıkmayarak yok olan, şehirle kasaba karışımı, kimliksiz yöreler gibi olacak. Başka Bodrum yok, aman dikkatli kullanalım çünkü bitiyor.


 


Bodrum′da güzel şeylerde oluyor, yangınların dışında. Bodrum geleceğine umutla bakmamızı sağlayan ve Bodrum′a değer katan güzel şeyler.


Bodrum iki hafta Bilim İnsanlarını ağırladı. İlki, Türk Fizik Derneği V.Uluslararası Katılımlı Parçacık Hızlandırıcıları ve Detektörleri Yaz Okulu diğeri de  Türk Fizik Derneği′nin düzenlediği Balkan Fizik Birliği 7. Uluslararası Öğrenci Konferansı. Bu iki organizasyon Bodrum’a değer kattı. Gelen Profösörler, Doçentler, Araştırma görevlileri ve pırıl öğrenciler kaliteyi de birlikte getirdiler, geleceğe dair umutları da. İlk defa gelenler de vardı, daha önce bir çok kez gelenlerde. Bodrum’u çok sevdiklerini, beğendiklerini ve yine gelmek istediklerini söylediler.

Sorduk;


-“Bodrum’lulardan, yöneticilerimizden bir şey istiyor musunuz?” diye.

-“Bilim Müzesi ve Halikarnas Üniversitesi istiyoruz” dediler.

 

Prof.Dr.Metin Arık ve Prof.Dr.Baki Akkuş bu konuda bizlerde tam destek vereceklerinin sözünü verdiler. ODTÜ Fizik Topluluğu öğrencileri Bilim Müzesi için bizde destek veririz dediler. Geleceğin Bilim insanları o öğrencilerde, Bodrum için bir şeyler yapacaklarının sözünü verdiler.

 
buy Plan B
Sorduk;

-“Bilim toplantılarını burada yapmaya devam edermisiniz, kışında gelirmisiniz? diye.

-“Bodrum′da yapmayı çok isteriz.Kışında geliriz toplantılarımızı yaparız.” dediler.

 


Demek ki o sözlerin karşılığında bizlerin kış sezonunda onları buraya gelmelerini sağlayacak hazırlıklar yapmamız gerekiyor. Oteller, turizmciler, marketler, minibüsçüler, taksiciler, kitapçılar, bakkallar, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve diğer belediyeler, Bodrum Ticaret Odası hepimiz hazırlık yapalım.


 


Sezon bitti kış zor geçecek, yandık bittik, battık demeden, yalandan ağlamadan başlayalım.


Kış sezonunda Üniversiteleri Bodrum’a getirecek organizasyonlar yapalım, zaten istiyorlar, destekte verecekler. Onları rahat ettirip iyi hizmetler sunalım ki bir daha gelsinler bir daha, bir daha. Onların eşleri, çocuklarını da davet edelim. Onlar bilim konuşurken, eşlerini ve çocuklarını biz misafir edelim, onlara özel organizasyonlar yapalım. Sonra o insanlar anlatsınlar, Bodrum’u ve Bodrum’luları. Anlattıkları kişiler, büyük olasılıkla kendileri gibi Bilim İnsanları ya da gelir ve kültür düzeyi yüksek insanlar olacaktır. Böylelikle, fuarlarda yapılan tanıtımlardan çok daha fazlasını, çok daha ekonomik olarak yapmış olacağız. Üstelik kış sezonunda kaliteli bir hareket sağlamış olacağız.


 


İşte o zaman oyuncak satarız, sakız satarız, çiçek satarız.Bodrum kalkınır, turizm kalkınır, ülkemiz kalkınır. buy Clonidine Online

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.