Bodrum Gündem

İmar Affının Çanları Bodrum ve Türkiye için çalmaya başladı!

İmar Affının Çanları Bodrum ve Türkiye için çalmaya başladı!

Geçen yıl yaşadığımız büyük depremden sonra bir daha gündeme gelmez dediğimiz İmar Affı, yine Türkiye’nin gündemine düştü.

Bu sefer Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’in TBMM sunduğu imar affı yasasının tarafından TBMM’ye sunulan İmar Affı teklifi yine tehditleri de beraberinde getiriyor.

-Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin reaksiyonu önemli

Onun için Bodrum Belediye Başkanı Sevgili kardeşim Tamer Mandalinci’nin geçen gün Bodrum Belediye Meclisi’nde yaptığı çok anlamlı konuşmadan yola çıkarak Bodrum’da şimdiye kadar tespit edilmiş kaçak yapıların bu yasa çıkana kadar yıkılması ve yenilerin yapılmaması için izleyeceği yol ve düşünceleri açısından da bir benzeri açıklama yapmasına ihtiyaç var.

Neden var derseniz? Bu yasaya güvenerek inşaat yapacaklara bir caydırıcılık olur.

Bodrumludan, Bodrum sevenlerden, Bodrum’a aşıklardan, Bodrum Belediyesinin dişinden, tırnağından tasarruf ettiği  1 kuruşuna bile namusu ve şerefi üzerine söz veren Tamer Mandalinci, kardeşimin kaçak Bodrum’da kaçak yapıya yönelenlere de bakışını göstermelidir.

-Kaçak yapı için de benzer tarihi bir konuşma bekliyorum

Tamer Mandalinci, kardeşimin, Bodrum Belediye  Meclisi’nden yaptığı o konuşma bence tarihe geçecek örnek bir konuşmadır.

Bunu kim dinlediyse çok mutlu oldu ve Tamer Mandalinci’ye verdiği oy nedeniyle bir kez daha Bodrum sağlam ellerde diye mutlu oldu.

Benim de bu konuda bir kaygım olmamasına rağmen ben de bu konuşmasından çok etkilendim.

O nedenle önümüzdeki Bodrum Belediye Meclisi’nde Bodrum’da kaçak yapı yapanlara karşıda bakışını ve neler yapacakları konusunda uyarıda bulunmasını yerinde bir konuşma olur diye düşünüyorum.

-Bodrum’a sahip çıkması gerekir

Türkiye’de yine kaçak yapıya karşı bir imar affı tehlikesi ile karşı karşıya

Bodrum’da da binlerce binanın kaçak olduğunu biliyoruz. Bu kaçak yapıda Bodrum’a yapılmış bir ihanettir. Türkiye gündemine yine imar affı içi yapılan yasal teklif ister istemez Türkiye ve Bodrum adına kaygılandırıyor.

Şimdi bu haberin duyulması ile de Bodrum Yarımadasında bu yönde bir tehlikeyi de gündeme getirdi.

O nedenle Sevgili kardeşim Tamer Mandalinci’nin mevcut olanların hızla yıkılması, yapılanlarında hemen yıkılması için benzer bir konuşma yaparak, Bodrum’a sahip çıkmasını bekliyorum.

-Maalesef Bu ülkede yapanın yanına kar kalacak bir kaçak yapı politikası yıllardır süre geliyor.

Bunu yapan da bizim seçtiğimiz siyasiler ve onların partileri tarafından yapılıyor.

Bu hem siyasi güçlerini artırmak, hem de iktidardaki parti tarafından bütçe açığını kapamak  için de yapılıyor.

Kısacası, çıkarılacak İmar Affından devletin kasasına bir para giriyormuş gibi gözükse de, bu aslında bir göz boyamadan ibarettir.

Aslında bir seçim yatırımıdır. Yıllardır da bu böyle yapılmıştır.

Bu sene bu öneriyi veren parti Refah Partisidir. O büyük deprem olmasaydı bir İmar Affı’da yoldaydı. Onu da yine bir başka marjinal parti olan Büyük Birlik Parti’sinden gelmişti.

Eğer geçen yılki o 12 ilimizi vuran deprem olmasaydı, bu yasa da Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaşama girecekti.

Bu sene de yine bir başka marjinal parti olan Refah Parti’sinden benzer bir imar affı yasası TBMM’ye sunuldu.

-Bir de bu yasayı verirlerken de öyle bir kulp hazırlamışlar ki, şeytanın bile aklına bile zor gelir.

Neymiş efendim, bu çıkarılacak İmar Affı sadece ve sadece denetimden geçirilerek sağlam yapılar için geçerli olacakmış. Bir de rüşvetin yolunu da böylece araladılar.

Burası Türkiye, kimi kandırıyorsunuz siz?

Eğer böyle bir yan yol açarsanız bir de rüşvet mekanizmasını da devreye sokarsınız. Bu sefer de kötü niyet yine kitabını uydurur ve İmar Affından yararlanır.

Olacak bir depremde de acılarla ve vicdanınızla yine karşı karşıya kalırsınız. Onun için bu ülkede tek çıkarılmayacak şey İMAR AFFI’dır.

Tandoğan Uysal/ Stockholm

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.