Bodrum Gündem

Devlet Arazisine AZERBEYCAN BAYRAĞI..

Mavi Yol Girişimi ve 26 Sivil Toplum Örgütü Gökçebelde Devlet arazisine yapılan oteli işgal olarak nitelendirdi.

Devlet Arazisine AZERBEYCAN BAYRAĞI..
17.09.2009
0
A+
A-



Bodrum Denizciler Derneği İskele Kafe’de basın açıklaması yapan Mavi Yol Girişimi ve 26 Sivil Toplum Örgütü temsilcileri hazır bulundular.


 


TMMOB-İKK Temsilcisi Cevat Kalfa ; “Yarımadamızda sürdürülen talanı ve bu talana göz yumanları tarihin yargılayacak olması yeterli değildir. Çevremizin işgal edilmesini ve inşa edilen engellerle kullanım hakkımızın çalınmasını, yapılan tahribatla geleceğimize ipotek konulmasını kabullenmiyor, izinsiz, imarsız ve plansız yapılaşmaya kalkışanların bu sorumsuzluklarından vazgeçmesini, yetkililerin de görevlerini süratle yaparak suça teşviki önlemelerini istiyoruz” dedi. price of Asacol


 


Kalfa sözlerine devamla, “Yeni bir işgal ve kaçak yapılaşmayla daha karşı karşıyayız:


Muğla İli Yalıkavak beldesi Gökçebel mahallesi Kızılburun Mevkii 532 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde, küçük çaplı bir yat limanı ruhsatsız olarak inşa edilmekte, yüzer beton ve plastik pontonlardan bağlama yerleri, su altında tonoz lama yapılmakta, kıyı yapısını bozacak şekilde iş makineleri ile kıyıya müdahale edilmekte, kamuya terk edilmiş sahanın etrafı kafes tel ile çevrilerek üzerinde peyzaj düzenlemesi duvar ve teraslama çalışması yapılmaktadır.


 


Yalıkavak Belediyesi Encümeninin 03/06/2009 tarih, 214 sayılı ve 27/08/2009 tarih, 313 sayılı kararlarına istinaden, yapılan imalatların kaldırılması firma yetkililerinden resmen istenmiştir.


 


Yalıkavak Belediyesi 14.08.2009 tarihinde yaptığı kontrolde ekteki encümen kararında görüldüğü gibi bir dizi kaçak yapılaşma ile söz konusu parselin işgal edildiğini saptamış ve firmaya kaçak yapıların yıkılması için 30 gün süre vermiştir.


 


 Jandarma’nın da birden fazla kez buradaki kaçak yapılaşma hakkında rapor tuttuğunu biliyoruz.


 


buy xenical

Ancak gerek Belediye gerekse Jandarma’nın ayrı tutanaklarla tespit ettikleri izinsiz çalışma ve kaçak yapılaşmayı hiçbir müdahale ne yazık ki durduramamıştır, inşa faaliyetleri aksine hızlanarak devam etmiştir.


 


Kıyı Kanununun 6.maddesi “Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz. Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl, vesaire alınamaz veya çekilemez” hükmünü içerir.


 


İmarla ilgili yasalarımızda da izinsiz, imar plansız hiçbir şeyin yapılamayacağı açıktır.


Ancak söz konusu arazide izinsiz bir şekilde hem deniz ,hem de karada kaçak bir yapılaşma ve işgal söz konusudur.


 


Her isteyenin aklına geleni yapabildiğinin onlarca örneğinden biri daha yaşanmakta, denizsel ve karasal ekosistemlerin tahribi tekrarlanmaktadır. Çevremiz gittikçe fakirleşiyor, oysa doğal ortam bizlerin en değerli varlığımızdır.


 


Tahribatı yapanlar ve yapanlara göz yumanlar asla durdurulamıyor, yasaların uygulanmasında gösterilen zafiyet artık had safhadadır.


 


Çok açık olarak yasaların uygulanmasını talep ediyor, yapanların, yaptıranların ve göz yumanların yargılanmasının gerçekleşmesini bekliyoruz.


 


Yıkım kararlarının uygulanması için yetkilileri göreve çağırıyor görevini yerine getirmeyenlerin suç işledikleri konusunda kendilerini uyarıyoruz.” Diyerek sözlerini bitirdi.


 


Grup hep birlikte şikayet konusu olan ve sahibinin milyarder Azeri iş adamı Mubariz Kurbanoğlu’na ait “PALMALILIFE” otelinin olduğu Gökçebel’e gitti. Söz konusu bölgenin, köylüler tarafından daha önce mera olarak kullanıldığı ancak artık dikenli teller ile kapatıldığı ve halkın plaja dahi giremediği ifade edildi. Köylüler, “buralardan denize giremiyoruz, Yalıkavak beton şehir haline getirilmek isteniyor” dediler.


Otelin önünde demirli olarak duran yaklaşık 35 metrelik “Led it be” adlı malta bayraklı lüks yat, basın mensuplarını görünce hızla ayrıldığı dikkat çekti.


Basın mensuplarının konu ile ilgili görüşme talepleri, otel yetkilileri tarafından reddedildi. treating acne


 


Hazine arazisi üzerine yapıldığı iddia edilen Palmalilife Oteli, Dünyanın en büyük petrol taşıma filolarından birine sahip olan, birçok sektörde yatırımları bulunan ve en son İstanbul’daki eski HSBC binasını satın alarak kamuoyunun dikkatini çeken dolar milyarderi Mubariz Kurbanoğlu’na ait. Kurbanoğlu bu yıl hizmete soktuğu 7 yıldızlı Palmlife oteli Tekfen Holding’ten satın almıştı.


Konuyla ilgili Bodrum Kaymakamlığı’nında iki yönlü işlem yaptığı öğrenildi.İlk etapta Yalıkavak Belediyesinin yaptığı hazine arazindeki tespiti men kararı alan Bodrum Kaymakamlığının ayrıca ceza davası açtığı , bunun yanı sıra Mal Müdürlüğü’nün de ecrimisil ve yıkım davası açtığı öğrenildi.


 


DEVLET ARAZİSİ İŞGALİ İÇİN İMZALAYAN STK’LAR


 


         TÜRKİYE MİMAR VE MÜHENDİSLER ODASI BİRLİĞİ – İLÇE KOORDİNASYON KURULU (TMMOB-İKK)


 


·         Harita Mühendisleri Odası


·         Mimarlar Odası


·         Şehir Plancıları Odası


·         Peyzaj Mimarları Odası


·         Elektrik Mühendisler Odası


·         Gemi Mühendisleri Odası


·         İnşaat Mühendisleri Odası


·         Jeofizik Mühendisleri Odası


·         Jeoloji Mühendisleri Odası


·         Makine Mühendisleri Odası


·         Ziraat Mühendisleri Odası


 


   MUĞLA BAROSU


         DENİZ TİCARET ODASI BODRUM ŞUBESİ (DTO)


         BODRUM DENİZCİLER DERNEĞİ (BDD)


         MAVİ YOL GİRİŞİMİ


 


·         Avrasya Sanat Kolektifi Derneği


·         Bitez Tabiat ve Tarih Varlıklarını Koruma Vakfı


·         Bodrum Doğa Sporları


·         Bodrum Fotoğraf Amatörleri Derneği


·         Bodrumlu Gönüllüler Derneği


·         Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği


·         Gümüşlük Çevre Derneği


·         Peynir Çiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği


·         Torba Derneği


·          


         SU SPORCULARI


 


·         Bodrum Can Kurtarma ve Su Sporları Derneği


·         Bodrum Sualtı Derneği

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.