Bodrum Gündem

ALMANYADA ACENTELERİN KOMİSYON SAVAŞI KIZIŞIYOR

Bünyesinde çok sayıda satış acentesi barındıran QTA, RTK, Schmetterling gibi bir çok seyahat acenteleri birlikleri temsilcileri, komisyon oranlarını yükseltme savaşının rant değil, varolma mücadelesi olduğunu savunuyor.

ALMANYADA ACENTELERİN KOMİSYON SAVAŞI KIZIŞIYOR
19.09.2009
0
A+
A-

Avrupa seyahat pazarının merkezi Almanya’da tur operatörleri ile satış yapan seyahat acenteleri arasındaki satış komisyon oranları ile ilgili tartışma sertleşiyor.
Seyahat acenteleri, tur operatörlerinden istedikleri komisyon oranlarının kendi varlıklarını sürdürebilmeleri için yaşamsal önemde olduğunu söylerken, tur operatörleri komisyonları artırmayı düşünmediklerini belirtiyorlar.

Taraflar arasında uzun süreden beri devam eden tartışma FVW Dergisi’nin Almanya Köln’de düzenlediği toplantıda yeniden gündeme geldi. Toplantıda bünyesinde çok sayıda satış acentesi barındıran QTA, RTK, Schmetterling gibi bir çok seyahat acentesi birlikteliği temsilcileri, tur operatörlerine seslenerek, “Herşeyi kabul etmeyeceğiz. Bizi etkileyecek yeni kararlarınızda bizi de hesaba katın” dediler.

Almanya’daki satış yapan seyahat acentelerinin bir tür sendikası gibi de bir işlev gören QTA, RTK, Schmetterling gibi birlikteliklere dahil olan acenteler de bu birlikleri, kendilerini tur operatörlerine karşı korumaları için göreve çağırıyor. buy Clonidine Online Indocin no prescription Order Retin-A

Satış acentelerinin yılın başında dile getirdiği bu çağrıya QTA (Quality Travel Alliance) kulak vererek acentelere ödenen komisyonları düşüren Alltours’un ürünlerini satan üyesi olan 1.000’e yakın acenteyi, tur operatörü ile olan sözleşmelerini feshetmeye ikna etmiş, bunun üzerine Alltours komisyonları yükseltmişti.

Seyahat acenteleri sahip ve yöneticileri, tur operatörlerine karşı komisyon oranlarının yükseltilmesi ile ilgili verdikleri savaşının rant değil, varolma mücadelesi olduğunu savunuyorlar.

Seyahat acenteleri, tur operatörlerinin komisyonları adım adım düşürmeleri sonucu, verilen oranlarla ayakta kalamaz duruma gelen çok sayıda firmanın iflas ettiğini belirtiyorlar.

Toplantıda konuşan Lufthansa City Center acenteler zinciri Genel Müdürü Klaus Henschel de seyahat acenteleri ile tur operatörleri arasındaki gerginleşen ilişkilere değinerek, ilişkinin bu noktaya gelmesinde acentelerin bir suçu olmadığını, sorunların tur operatörlerinin acente komisyonlarını kısmalarından kaynaklandığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.