Bodrum Gündem

BODTO Beyin Fırtınası…

BODTO komite üyeleri sorunları tespit ederek çözüm planları bulmaya çalıştılar.

BODTO Beyin Fırtınası…
03.10.2009
0
A+
A-

Bodrum Ticaret Odasının 10 Meslek Komitesinin üyeleri bir araya gelerek “Beyin Fırtınası” yaptılar. Toplantıya BOSİAD ve BESİAD temsilcileri de katıldı.


Zayıf – Kuvvetli yönler, Fırsatlar ve Tehditler Analiz Çalıştayında 30 dakikalık bölümler halinde grupların konular hakkında değerlendirmeler yapılması istendi. Her konu için renkli kartonlara yazılarak duvarlara asıldığı ve en sonunda sonuçların sunumunun yapıldığı toplantının çok neşeli geçtiği görüldü.


Retin-A cream  


Beyin Fırtınası toplantısında güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler ana başlıklarında durum tespitleri, çözüm önerileri arandı. Komite gruplarının eylem planları şu şekilde sunuldu:


 

price of doxycycline

1 no’lu Komite Gıda / Tarım ve Hayvancılık Sektörü; Avantajlarının yerel ürünler olduğunu ve yerel ürünlerin Bodrum Markası olarak zihinlere kazınmasını amaçladıklarını belirttiler. AB fonu için proje hazırlayarak işletmelerdeki yüksek maliyetleri bertaraf etmek istediklerini söylediler.


 


2 no’lu Komite İnşaat Sektörü; Zayıf yönlerimizden en çok dikkat çekeni pazarlama, finansman zorluğu ve örgütlenme zafiyeti olarak tespit edilmiş.


En önemli eylem planları olarak toplu konut projelerinin engellenmesi ile vergi uygulamaları ile ilgili konferans düzenlenmesi ve yeni pazarlar için fuarlarda tanıtım yapılması olarak belirlediler.


 


3 no’lu Komite Dayanıklı Tüketim ve Kırtasiye Sektörü; En önemli sorunların her şey dahil sistem, tekelleşme, Bodrum Büyükşehir Belediyesi Statüsünün yapılması ve yarımadanın daha iyi yönetilmesi. Bodrumda gereğinden fazla arz ve bunun engellenmesi, Bodrum’da kazanılanın yine Bodrum’a yatırım yapılarak yerel bir ekonomik devinim sağlanması planladıklarını ifade ettiler.


 


Retin-A without prescription

4-5 no’lu Komite Otelciler ve Taşıma Sektörü; Eylem planı olarak turizm sektöründe çalışan personelin eğitilmesine önem verilmesini, daha kaliteli turist potansiyeline ulaşabilecek bir tanıtım politikası izlenmesini, turizmi 12 aya yaymak için alternatif turizm planları yapılması gerektiğini belirttiler.


 


6 no’lu Komite Restaurant ve Eğlence Sektörü; Marka olabilecek uluslar arası bir etkinlik oluşturmak, iş gücünde kaliteyi sağlamak, etkin ve geniş bir tanıtım platformu oluşturmak, 12 ay açık olan işletmelere desteklerde bulunmak, firmalar arasında yapıcı ve dayanışmacı rekabet oluşturmak, işyeri açma ve işletme standartlarını oluşturulması, yerel işletmelerin özel ve yayılmacı firmalara karşı korunmasını sağlamak.Termal kaynaklara komite olarak destek olmak.


 


7 no’lu Komite Tekstil Sektörü; Çarşı ile ilgili düzenlemelerin yapılması en önemli eylem planı olarak öne çıktı. İmitasyon sorununu çözmek ve kaliteli çarşı düzeni için çalışmalar yapmaktır.


 


8 no’lu Komite Finans Sektörü; Yerel alışverişlerin artırılması için planlar yapmak. Sigortacılığın ve sigortanın önemini anlatmak ve yaygınlaşmasını sağlamak, bu konuda bir seminer düzenlemek.


 


9 no’lu Komite Yat İmalat Sektörü; Kamu ile yapılan iş kümelerinin başarılı bir şekilde sürmesi en önemli başarımızdır, bu sürdürülecektir. Tespit edilen sorunlar hep birlikte işbirliği içinde çözülecektir.


 


10 no’lu Komite Hizmetler Sektörü; Birçok sektörü kapsamaktadır. Alt yapı ve üst yapı konusunda eksiklikler bu sektörü etkilemektedir. Bodrum’daki işletmelerin kalite normlarına uygun hale getirilmesi için çalışmalar yapılacaktır. Kış turizmi için yapılan çalışmalara destek verilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.