Bodrum Gündem

SERTİFİKASYONSİSTEMİ İLE SEKTÖRDE PERSONELE STANDARTLAR GETİRİLİYOR

Konaklama alanında uygulanacak standartlar belirlendikten sonra, tesislerin herhangi bir alanında çalışacak kişinin bu konuda mesleki yeterliliğe sahip olup olmadığına bakılacak.

SERTİFİKASYONSİSTEMİ İLE SEKTÖRDE PERSONELE STANDARTLAR GETİRİLİYOR
16.10.2009
0
A+
A-

Turizm sektörünün özellikle konaklama alanında giderek büyüyen kalifiye eleman sorununa çözüm olacağı belirtilen sertifikasyon sistemine geçiliyor.
Sektörün her biriminde çalıştırılacak personelde aranacak standartları belirlemek amacıyla kurulan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) çalışmalarını hızlandırdı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, meslek kuruluşlarından AKTOB ve TUROB’un da  katılımıyla oluşturulan Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesi, turizm sektörüne yönelik olarak ilk aşamada 5 alanda uygulanacak standartları belirleyen taslakları hazırlamaya başladı.
Bu kapsamda ilk olarak MYK tarafından bu konuda yetkilendirilen AKTOB ve TUROB tarafından hazırlanan Oda Temizleme ve Düzenleme Görevlisi, Genel Alan Temizleme ve Düzenleme Görevlisi, Kat Sorumlusu, Genel Alan Sorumlusu, Kat Hizmetleri Sorumlusu  mesleklerine ilişkin taslak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüşlerini bildirmeleri için gönderildi.
Meslek kuruluşlarından gelecek görüşler doğrultusunda gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra, taslak meslek standartları MYK Turizm, Konaklama, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Sektör Komitesinin görüşüne sunulacak.



Pain Relief Meslek standardı nedir?
Ulusal meslek standardı; bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için, MYK tarafından kabul edilen gerekli bilgi, beceri, tavır ve tutumların neler olduğunu gösteren asgari normlar olarak tanımlanıyor.
Meslek standartlarının şekli ve içeriği, uluslararası uygulamalara uygun olarak MYK Yönetim Kurulunca belirleniyor.
Teknik bir uzlaşma belgesi olarak tanımlanan meslek standardı, bir mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için gerekli bilgi,beceri, tavır ve tutumların neler olduğunu gösteren asgari norm olarak ve belirli bir meslek çerçevesinde icra edilecek iş faaliyetleri şeklinde tanımlıyor.
Gastrointestinal treat adenoma of prostate

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.