Bodrum Gündem

Bodrum Ekonomisi İçin Farklı Seçenekler…

18.10.2009
0
A+
A-

Bodrum sadece Turizm Ekonomisine bağlı olarak gelecek planları yapmaktadır.

Resmi kurumlardan tutunda, sokakta kahvehanelerde, her ortamda yapılan tartışmalardan da anlaşılacağı üzere, Bodrum’un geleceği konusunda bir türlü birlik sağlanamıyor.   Herkes ben biliyorum diyor, başkalarını dinlemek bile istemiyor.


Bodrum’u Bodrum yapan değerlerini yok ediyoruz veya o değerlere  gereken önemi vermeyerek hızla tüketiyoruz. Bodrum’a yapılan ve yapılması düşünülen yanlış yatırımlar yarımadayı  kanser gibi sarmaktadır. Bu nedenle Turizm ile ilgili olarak radikal çözümleri içeren kısa ve uzun vadeli strateji planları yapmak zorundayız. 


Yokuşbaşına geldiğimizde Bodrum’u Halikarnas Balıkçısı’nın gözü ile göremediğimiz gün, Bodrum Bodrum olmaktan çıkmış demektir. Colchicine without prescription


Bodrum Guleti, mandalina, halıcılık, zeytin ve zeytinyağı, balık ve balık ürünleri Bodrum ekonomisine büyük katkı sağlayabilecek, sanayi oluşturabilecek sektörlerdir. Turizm yatırımlarının yanında bu sektörler ile ilgili yapılacak yatırımlar bölgemize ekonomik girdi sağlayacak ve nefes aldıracaktır. Bodrum’un ekonomik büyümesini bu şekilde sağlayabilirsek, Turistik alanlarımızı genişletmek yerine var olanı iyileştirerek daha kaliteli bir Turizm yapılmış olacaktır.Bu da  Bodrum′luların Turizmdeki  gelecek kaygılarını  azaltacaktır.


Valtrex online

Bence; mevcut alanlarımızın dışına yapılacak alternatif yatırımlar Bodrum Turizmini kurtaracaktır.


Örneğin, İçmeler Tersanesi geçtiğimiz haftalarda en çok tartışılan konulardan biriydi. Partiler, Belediyeler, eski başkanlar, tekne imalatçıları, tersanenin üst kısmı ile kıyıda olanlar, herkes bir şeyler söylüyor. Bu konuda  fikir üretenler  kötü niyetli değiller elbette, ama ortak bir noktada buluşulmalı artık. Merkezi hükümet, Belediyeler, Bodrum Ticaret Odası, Sivil Toplum Örgütleri ve tekne imalatçıları bir araya gelerek bu işi tam anlamı ile çözmeliler. Geç kalmadan sonuca ulaşmalılar.


Bir diğer önemli alternatif mandalinadır. Mandalina ile ilgili  Bodrum Gündem gazetesi olarak çok özel bir haber yapmıştık. Mandalina için turistlerin katkısı ve kültür turlarının gelişmesi ile ilgili olarak. Her turist minik katkılar yapmış toplanan para Narenciyeler Birliğine bağışlanmıştı.


Bu organizasyonların benzerleri yaygınlaşırsa  (garaova halısı, zeytin ve zeytinyağı içinde yapılırsa) eğer Bodrum üreticilerine ekonomik destek verecektir. Bodrum Ticaret Odası′nın bu konuyu çok önemsediğini bizzat Başkan’dan öğrendik.  Ticaret Odası′na verecekleri destek için Bodrum′lular adına şimdiden teşekkür ediyoruz.


Kılıç balık Bodrum′a özgü bir market konsepti oluşturmaya başladı. “Balık Market” denildiğinde bir süre sonra Bodrum akla gelecektir. Maraş Dondurması böyle doğmadı mı? Daha başında olsakta  Bodrum Mandalina gazozu başarıya ulaşmadı mı? Alternatif yatırımlar her zaman Bodrum için katma değer sağlayacaktır. Bu durum Tecrübeler ile sabittir..

 

Bodrum her geçen gün yanlış aynı zamanda  kaçak yapılaşma ile büyüyor, büyüdükçe de  yok oluyor.

 

Bodrum için yeni bir rant var. Bu rant, Bodrum’a özgü alternatif ürünler. Yatırımcılar bu alternatif ürünlere yönelirlerse, Bodrum Turizmi kaliteye yönelecek, Turizmciler kazanacak bölge halkı kazanacak, yeni yatırımcılar kazanacak.
buy Clonidine
 

Bodrum büyüsün, ama çarpık yapılaşma ile değil, buraya özgü alternatif ürünleriyle, kültürüyle, kaliteli turizmiyle  yok olmadan büyüsün.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.