Bodrum Gündem

BODRUMda PANKARTLI İSKELE TARTIŞMASI..

Yanaşma iskelesi için, Belediye Meclisi tarafından alınan karar, herkesi memnun etmiş görünüyor, ancak tartışmalar ileriki günlerde daha da büyüyecek.

BODRUMda PANKARTLI İSKELE TARTIŞMASI..
07.11.2009
0
A+
A-

Geçtiğimiz Ekim ayında Bodrum Belediye Meclisi gündemine gelen ve yeterli bilgi olmadığı için Kasım ayı gündemine ertelenen “Gemi Yanaşma İskelesi Revizyon ve İlave Plan Değişikliği” gündemi tartışma yarattı.


 

buy isotretinoin online

Bodrum Yurtsever Cephe bu değişiklikle özel rant yaratıldığını iddia ederek halihazırda 185 metre olan iskelenin 317 metreye çıkarılmasına karşı çıktı. Meclis toplantısı öncesi Bodrum Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Yurtsever Cephe Sözcüsü Ayhan Karahan “Birazdan Bodrum Belediye Meclis toplantısı yapılacak. Meclis toplantısının 8. maddesinde Kumbahçe Gemi yanaşma İskelesi’nde plan tadilatı gündeme gelecek. Bodrum’un 20 yıla yakın süredir rüyası haline gelen söz konusu iskele Bodrum’un ekonomik yaşamına katkı anlamında kelimenin tek anlamıyla fiyasko çıkmıştır. Yani dağ fare doğurmuştur. Bunda esas nedenin bölgede yatırımcı görünen sermayenin beceriksizliğinin ve aşırı rant beklentisinin rol oynadığını düşünüyoruz. Durum böyle iken İskelenin ortağı 3’lü konsorsiyum akıl almaz taleplerle yerel ve merkezi iktidar nezdinde girişimlerde bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

 


Açıklamanın ardından, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüştüler. Taleplerini Belediye Başkanı Kocadon’a da anlatan gurup, gemi yanaşma İskelesinde yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili çekince ve şerhlerini dile getirerek, Meclis Toplantısı’nın yapılmasına dakikalar kala “Herhangi bir dolgu ve beton imalat istemediklerini, konu ile ilgili olarak çok hassas olunmasını” talep ettiler.


Başkan Kocadon ise, “Sizlerin bu duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Bu görüşlerini dikkate alacağız. Bu konuda çıkan karar mutlaka Bodrum lehine bir karar olacaktır” dedi.


 


Daha sonra toplanan Belediye Meclisi, beton ve dolgu imalatı kaldırarak demonte olabilen 25 metrelik yüzer iskele ilave edilmesi kararı aldı. Order Natrexone


 


Yanaşma iskelesi ile ilgili olarak teknik görüş bildirenler ise, şu anki iskelenin 100 mt. Ötesine 25 m2 lik bir yüzer iskele yapılması ile 200 mt. den büyük gemilerinde yanaşması sağlanacağını, böylelikle hem çevrenin bozulmayacağını hem de 200 mt. ve üzeri gemilerin bağlanabileceği ifade ediyor. Bununla beraber alınan kararın geçici ve yetersiz bir karar olduğunu, 25 mt lik yüzer iskelenin yeterli olmayacağı ve bağlanan gemileri tutamayacağı görüşünü savunuyorlar.


 


Bu konudaki tartışmaların önümüzdeki günlerde, İskele’deki yeşil alan işgali ve ticari alandaki ruhsal-dışı kaçak eklentileri gündeme gelmesi bekleniyor.


 


 


 


 


 


  treat adenoma of prostate

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.