Bodrum Gündem

Bodrum Koyları Yok Olmasın…

Bodrum Mavi Yol Girişimi, Bağla Koyunda 77 nolu parselde 277 dönüm tahsis alanına marina ve otel yapılmasını protesto etti.

Bodrum Koyları Yok Olmasın…
11.11.2009
0
A+
A-

Bodrum Bağla Koyu, 77 nolu parselde 277 dönüm arazinin marina ve otel yapımı için, Turgutreis Belediyesi tarafından Cuma günü yapılacak olan meclis toplantısında karar alınacağını bilgisini alan, Mavi Yol Girişimi kamuoyunu bilgilendirmek için bir basın açıklaması yaptı. Çevre sakinleri de protesto ve basın açıklamasını desteklediler. Dinazor Koyu olarak bilinen bölge, balık falezleri ve doğal bir akvaryum olduğundan, orada yapılacak herhangi bir yapılaşmanın bu doğal dengeyi yok edeceği ifade ediliyor.


 


Mavi Yol Girişimi adına basın açıklaması yapan Filiz Dizdar şunları söyledi; “Sermayenin lobi faaliyetleri ve günümüz hükümeti tarafından sistemli yasa değişiklikleri sonucu kamusal alanlar ve çevre gelecek düşünülmeksizin talan edilmektedir. Plan değişiklikleri ile zaten az olan ormanlar, meralar, arkeolojik ve sit alanlar yapılaşmaya açılarak, ranta teslim edilmekte ve kamuoyuna kapatılarak, kamunun elinden alınmaktadır. Şu anda ivedilikle dikkat çekilmesi gereken konu şudur; Bağla Koyu’nda, 77 parselde, 277 dönüm tahsis alanına yapılmak istenen bir marina ve otel için tepeler traşlanarak, topografya değiştirilmekte, bitki örtüsü yok edilmekte ayrıca deniz doldurularak, deniz canlıları ve erişteler bu yapılaşmadan zarar görmekte ve betonlaşma sürecinde var olan doğal dengeler alt üst olmaktadır. Daha öncede pek çoğuna tanık olduğumuz, geri dönüşü olmayan bir durumun daha oluşmaması için, konuyu kamuoyu ile paylaşmak istedik. Bu konuda tüm ilgilileri çevre duyarlılığı bilinci ile göreve davet ediyoruz. Çevreyi savunmak, yaşamı savunmaktır.” buy valacyclovir online


 

buy Asacol

Bağla koyunda yerleşik olan 1170 konutlu Bank-ev kooperatifi sakinleri, bölgede yapılacak olan marina ve otel için tepki gösterdiler. Buralara artık binalar, marinalar veya oteller yapılmasın diyerek protesto yapan Mavi Yol Girişimine destek verdiler. Bank-Ev Sahil Sitesi İşletme Kooperatifi sakinleri adına tepkisi dile getiren Kooperatif Genel Sekreteri Murat Ersin “Biz 1.170 ortağımızı temsilen, sınırımıza bitişik bu doğa harikası yarımadanın her ne amaçla olursa olsun bir marina alanı haline getirilmesine, dolayısı ile üçüncü plaj bölgemiz olan Kargı Bağla ve Ilgınlar kıyılarımızın sürekli olarak kirletilmesine sebep olacağı için Devletimizin bu uygulamasının sakıncalı olduğunu düşünüyoruz. Bu yöndeki tüm girişimlere ve kıyı yağmacılığına karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Tüm Bodrum’luların bizleri destekleyip yanımızda olmasını bekliyoruz” dedi.


Bölge sakinlerinden 55 yaşındaki emekli, Dilhan Batu’nunsözleri herkesi duygulandırdı. Dilahan Batu”Bodrum koylarını betonlaştırmayalım artık. Kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmadı, marina yapılmaması ve yarımadaların betona çevrilmemesi için şuracıkta canımı verebilirim. Yeter ki marinayı yapmasınlar, istiyorlarsa canımı alsınlar.” Diyerek tepkisini gösterdi.


 


Strattera without prescription

Mavi Yol Girişimi üyeleri Cuma günü yapılacak olan Turgutreis Belediye Meclisi toplantısına katılarak uyarı ve dileklerini söyleyeceklerini ifade ettiler.


 


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.