Bodrum Gündem

MARMARA KOLLEJİ ÖĞRENCİLERİ BODRUMUN GURURU OLDU…

BODRUM MARMARA KOLEJİ FİZİK KULÜBÜ, 14 NASA ÖDÜLÜNÜN 7SİNİ BODRUMA GETİRDİ.

MARMARA KOLLEJİ ÖĞRENCİLERİ BODRUMUN GURURU OLDU…
21.12.2009
0
A+
A-

NASA’nın her yıl farklı konularda ve dünya çağında gerçekleştirdiği, Türkiye ayağını ise Yeditepe Üniversitesi’nin düzenlediği İstanbul Buluş Şenliği, bu yıl Deli Dumrul Köprüsü Tasarım – Verim Yarışması adıyla 12 Aralık 2009’da gerçekleşti.


 


Geçen yıl ki aynı organizasyonun Teleferik Yarışı’nda, Hobiciler Kategorisi’nde en artistik, hızlı ve sıra dışı tasarım dallarında Birincilik, okullar genel klasmanında ise Dördüncülük ödülü alan Bodrum Marmara Koleji Fizik Kulübü, bu yıl da köprülerini konuşturdu.


JPL NASA Mühendislerinin 2009’da dünyaya meydan okuduğu problemi olan, “Senin fikrin kaç kilo?” sorusuna Bodrum Marmara Koleji Fizik Öğretmenleri Dilek HASIRCI KÖKÇÜ ve Mehmet Kökçü önderliğindeki Fizik Kulübünün 5 öğrencisi, order diflucan Musa Efe IŞILAK, Kutay ŞENOLUN, Ozan DERNEKBAŞI, Thomas Coşkun HORASAN ve Hasan AKKAYA en iyi cevabı veren ekip oldu. Yarışmanın tüm klasmanlarındaki toplam 14 ödülün 7’sini alan Bodrum Marmara Koleji yarışmaya büyük imza atarak ödülleri Bodrum’a taşıdı.


Plavix buy

Sadece mukavva ve karton kullanarak 1220mm aralığında iki yakayı birleştiren, en hafif ancak verimi en yüksek tasarımların yarıştığı Deli Dumrul Köprüsü Yarışması’nda, Okullar klasmanında Türkiye İkincisi olan Bodrum Marmara Koleji, Hobiciler dalında öğretmenleri Dilek Kökçü’nün köprüsüyle Birinci Valtrex online , Mehmet Köprü’nün köprüsü ile Üçüncü oldu. Ayrıca, Okullarda “En Hafif Tasarım”, Hobiciler dalında ise ayrı ayrı “En Küçük, En Artistik ve En Sıradışı Tasarım” ödüllerini alan Bodrum Marmara Koleji Fizik Kulübü yine Marmara Ailesi’nin ve Bodrum’un gururu oldu.


Yarışmaya gitmeden önce Kolej kapsamında da aynı adlı etkinlik yapılarak, kolejin 106 öğrencisinin ürettiği toplam 29 köprü yarışmış, uzmanların oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilmiş ve NASA’nın düzenlediği bu buluş yarışmasının “Senin Fikrin Kaç kilo?” sorusuna tüm Bodrum Marmara Koleji öğrencileri yanıt vermişti.






 

 

BODRUM GÜNDEM GAZETESİ OLARAK, MARMARA KOLLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN ve ÖĞRETMENLERİNİN BAŞARISINI KUTLUYORUZ…
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.