Bodrum Gündem

Değişmeyen Tek Şey Değişim..

25.01.2010
0
A+
A-

Türkiyede ve Bodrumda çok hızlı bir değişim var. Değişimin güzel yanları olduğu kadar, olumsuz yanlarının da olması çok normal. Tarafları ve karşıtları olması da çok normal.


Değişim, çoğu kez gelişim demektir. Bazı durumlarda değişim geriye götürebilir. Devletleri, kentleri, köyleri, iktisadi işletmeleri ve aileleri. Değişimden olumlu sonuçlar doğurabilmek, konjuktüre, destekleyenlerin sunumu, inancı, heyecanı ve referanslarına, karşıt görüşlerin direncine, değişimi yönetenlerin yeteneklerine ve benzeri bir çok etkene bağlıdır.


 


Bodrum sürekli değişim içinde. Yerel yönetimler, turizm işletmeleri, esnaf herkes bu değişimi kendine uygun olmasını istiyor. Haklıdır ve hakkıdır elbette kendine yarar bir değişim olsun demeye ve istemeye. Ancak bazı durumlarda, bazıları için olumlu olan değişim, bazıları için olumsuz olabilmektedir. İşte bu durumda değişim, geniş tabanlı, verimli ve ortak fayda sağlaması ön planda tutulacak ve kabul görecektir.


 


buy Clonidine Yaz sezonuna hazırlık için, Bodrum Belediyesi ve Yarımadanın Belde Belediyeleri çeşitli alt ve üst yapı çalışmaları yapıyorlar. Beğenelim yada beğenmeyelim Yarımada Belediyelerinin büyük kısmı her şeye rağmen olumlu değişimler yapıyorlar. Turgutreis Belediyesi karşılaşacakları bir çok zorluğu bile bile, geçmiş dönemi yargıya götürdüler. Bu çok önemli bir değişim ve gelişimdi. Gümüşlük Belediyesi geçmiş çalışmalara yenilerini de ekleyerek değişim ve gelişime sakin sakin devam ediyor. Yalı Belediyesi bir çok kişi tarafından eleştirilmesine rağmen köklü değişimlere imza atıyor. Binalara çatı yapılmasının yolunun açılması bile başlı başına radikal bir değişim değil mi?  Bitez Belediyesi mandalinanın eskiden olduğu gibi ekonomiye tekrar dahil edilmesi için sürekli gündemde tutarak, turizm dışında yeni ekonomik girdiler sağlamaya çalışması değişimin ta kendisi.


 


Bodrum Belediyesi ise kimine göre iyi, kimine göre yetersiz kimine göre kötü olarak değerlendirilen değişim merkezi oldu. Seçim sonrası, Belediye Başkanı, 9 CHP’li Meclis Üyesi ile çalışılamaz, karar alınırken sistemi tıkarlar uyum sağlayamazlar dendi.


 


Lakin bunları söyleyenler yanıldılar. Başkan ve tüm Meclis üyeleri, sağduyulu davranıyorlar, üretiyorlar, kararları Bodrum yararına olacak şekilde alıyorlar ve değiştiriyorlar. Türkiye’de pek az yerde vardır sivil toplum örgütlerinin de fikrini alarak karar alan yerel yönetim.


Tartışmalar elbette olacak. Anlaşmazlıklarda olacak. Bodrum yararı söz konusu olduğunda ortak ve akla uygun kararlar yine uyum içinde alınacaktır.


 


Yıllardır konuşulan, Torba Kavşağı düzenlemesi başladı sezona yetiştirilmesine çalışılıyor. Bu önemli ve kabul gören bir değişim. Özellikle Gümbet değişimin odağı oldu adeta. Neredeyse yeniden inşa edilmek üzere yıkılıyor, geçmiş dönemde de kararı alınmış olan Gümbet Kavşağı olması gereken plana göre düzenleniyor. Buradaki değişime karşı olanlar da var. Toplam faydaya bakmakta yarar var. Gümbet yabancı turistler tarafından gözde bir yer. Bu değişim inanıyorum ki turizm için çok olumlu sonuçlar verecektir.


 


Önümüzdeki hafta Bodrum’da ilk defa bir MİLLİ MAÇ yapılacak. Bu 12 ay turizm diye dilimizden düşürmediğimiz rüyamızın gerçeğe dönüşümü ve önemli bir değişim değil mi?


Proscar buy  


Sadece turizme bağlı kalmayıp, yeni ekonomik girdiler ve üretimler yapmak için projeler üretmek, üstelik bu ekonomi girdi sağlayacak projeleri hayata geçirmek en önemli değişimdir. Mavi Yol Girişimi, Melengeç ağaçlarını Antep Fıstığı ile aşılayarak ekonomiye kazandırmaya başladı, Mandalina Marmelatı patenti alındı, mandalina gazozu pazarı genişledi, ünlü Bodrum Guleti maketleri yapılarak müze yapılacak ve bir çok değişim devam ediyor, edecek.


 


Değişmeyen tek şey değişim…


 


Lakin unutmayalım, Bodrum’un yeşili, mavisi, beyazı değişirse, işte o zaman değişim kendi çocuklarını yer… purchase Sildenafil


 


 


 


 


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.