Bodrum Gündem

KGF İŞ DÜNYASININ KRİZİNİ ÇÖZÜYOR…

BESİAD TARAFINDAN DÜZENLENEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA ELE ALINAN KREDİ GARANTİ FONU İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİLER HABER DETAYINDA.

KGF İŞ DÜNYASININ KRİZİNİ ÇÖZÜYOR…
25.01.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


 


21 Ocak Perşembe günü, Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği′nin (BESİAD) düzenlediği ve Bodrum Ticaret Odası tarafından da katkı sağlanan  Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü Hikmet Kurnaz′ın katıldığı toplantı Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda yapıldı.


BODTO Başkanı Mahmut Kocadon’un açış konuşması yaptığı bilgilendirme toplantısına, banka ve finans sektör temsilcileri başta olmak üzere, çeşitli sektörlerden iş adamları katıldı. Kriz döneminde sıkıntıları ve sorunları olan KOBİ’lere önemli bir destek sağlayacak sistemi, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz katılımcılara anlattı. Sistem hakkında banka ve finans sektör temsilcileri ile işadamlarının çok fazla bilgisi olmadığı ve bu nedenle çok az firmanın bu sistemden yararlandığı kaydedildi. BESİAD Başkanı Cenk Sezgin, KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz ile yaptığı görüşmelerde anlattıkları, tıkanan bir çok işletme için çıkış noktası sağlayacağını düşündüğünü belirterek, konuyu birinci ağızdan üyelerimize ve Bodrum İşadamlarına anlatmak üzere KGF Genel Müdürü’nü davet ettiklerini söyledi. Sistem hakkında geniş olarak bilgiler veren Kredi garanti fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz,  KOBİ kapsamında bulunan tüm işletmelerin kredi garanti fonuna müracaat etme haklarının olduğunu kaydetti.Kurnaz “Kriz ortamında finans sıkıntısı çeken, kefil ve teminat konusunda problem yaşayan işletmecileri Kredi Garanti Fonu olanaklarından yararlanmaya çağırıyorum” dedi. Haziran 2006 nın Kriz için milat olduğunu ifade eden Kurnaz, bu dönemde yazılan çekleri dikkate almadıklarını, yeter ki çek ödememe alışkanlığı olmadığının güvenini KGF’na göstermesinin yeterli olduğunu da sözlerine ekledi.


 


BODRUM GÜNDEM olarak, önemli olduğunu düşündüğümüz bu konu ile ilgili olarak yaptığımız araştırmayı incelemenize sunuyoruz. Daha ayrıntılı bilgi için Besiad Başkanı Cenk Sezgin ile görüşmenizi öneriyoruz.


KGF nin AMACI: KGF, küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek vermekte, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmektedir. buy Propranolol online
Gerçekten de özellikle yeni ve küçük işletmelerin banka kredisine ulaşması çok güçlü bir teminatı gerekli kılmaktadır. Öte yandan KOBİ′lerin uzun vadeli kredi kullanmalarında da bankaca talep edilen yüksek teminatlar önemli bir engel olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında KOBİ′lerin işlerini büyütürken mevcut kredi limitlerinin artırılmasında bankaca talep edilen ek teminatlar çoğu kez işletme ve banka arasında çözülmesi gereken bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.


KGF, KOBİ’lere verdiği kefalet ve üstlendiği risk ile bu işletmelerin daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağlamakta, uzun vadeli ve uygun maliyetli kredilerden küçük işletmelerimizin de yararlanmasını mümkün hale getirmektedir. Bu sayede girişimcilik teşvik edilmekte, KOBİ′ler lehine ek bir kredilendirme yaratılarak ekonomik büyüme ve kalkınmaya katkı sağlanmaktadır. KGF kefaletlerinde genç ve kadın girişimciliğin geliştirilmesi temel amaçtır. Yenilikçi yatırımların gerçekleştirilmesi, ileri teknoloji içeren küçük girişimler, ihracatın desteklenmesi, istihdam artışı sağlayacak yatırımlar ve bölgesel kalkınma amaçlı yatırımlar KGF kefaletlerinde öncelikli olarak değerlendirilen konulardır.


 


KİMLER YARARLANABİLİR? Başarı vadeden genç ve yaratıcı girişimcilerle, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişmelerine destek veren KGF, iyi iş fikirlerinin önündeki teminat yetersizliği engelini ortadan kaldırmaktadır.Banka kredisi olanaklarına büyük işletmeler kadar kolay ulaşamayan küçük işletmelerin bu teminat problemi, KGF kefaleti ile giderilmekte, bu sayede KOBİ′lerin de banka kredileri kullanma imkanı doğmaktadır. Çalışan sayısı 250’den az olan işletmeler KOBİ olarak kabul edilmekte olup, imalat sanayi yanında hizmetler ve madencilik sektöründeki girişimcilerin de talepleri karşılanmaktadır. Türkiye’nin bütün yörelerindeki KOBİ’ler, esnaf ve sanatkarlar, tarımsal işletmeler ve çiftçiler, kadın ve genç girişimciler KGF kefaleti için başvurabilirler.


 


NASIL BAŞVURULUR? KGF teminatından yararlanabilmek için; bankanıza, KGF kefaletinden yararlanmak istediğinizi bildirmeniz ve dosyanızın KGF′na gönderilmesine muvafakat etmeniz yeterli. Banka tarafından kredi başvurunuz uygun bulunduğu takdirde bize iletilen kefalet talebiniz yaklaşık 2 hafta içerisinde sonuçlandırılmaktadır.


  Buy Toradol


KEFALETİN MALİYETİ NEDİR? Kefalet talebinde bulunan firmaların değerlendirmeye alınabilmesi için, maktu bir inceleme ücreti alınır. Talebin uygun bulunması ve kredinin KGF’nin kefaleti ile kullanılması durumunda da, kredi vadesi boyunca her yıl peşin olarak, kefalet bakiyesi üzerinden, kefaletin nakdi, gayri-nakdi veya diğer özelliğine göre, yıllık %1 ile %2 arasında değişen oranlarda komisyon alınır.


 


KEFALET LİMİTİ NE KADARDIR? Bir KOBİ için kefalet üst limiti 750.000.- YTL, bu KOBİ’nin doğrudan ya da dolaylı olarak risk grubu oluşturduğu işletmeler için ise kefalet üst limiti 1.000.000.-YTL’dir.


 


DEĞERLENDİRME KISTASLARI NELERDİR?


KGF kefaletinden yararlanabilmenin ilk koşulu; başvuran tarafın KOBİ, esnaf ve sanatkar, tarımsal işletme, çiftçi; kadın ve genç girişimci olmasıdır.


KGF kefaletinin kullanılacağı proje, “karlı”, “gerçekleştirilebilir” ve “yapılabilir” olmalıdır.


Projeyi yürütecek yönetim kadrosu proje becerisi ve mesleki deneyime sahip olmalıdır.


Proje istihdam artışı sağlamalı ve istihdamı korumalıdır.


Proje “kabul edilebilir” risklere sahip olmalıdır.


Proje, çevreye karşı duyarlı ve saygılı olmalıdır.


 


HANGİ TÜR KREDİLERE KEFALET VERİLİR? İşletme ihtiyacına dönük her türlü kredi için kefalet verilmekte olup, kredi türü konusunda bir sınırlama bulunmamaktadır. Bu uzun vadeli bir yatırım kredisi olabileceği gibi, borçlu cari hesap şeklinde nakdi bir kredi ya da akreditif ve teminat mektubu gibi gayri nakdi bir kredi de olabilir.


Yeni İş Kurma
Mevcut Tesisin Genişletilmesi
Hammadde Temini
Yeni Teknoloji Kullanımı
Yeni İş Yerine Taşınma
Nakit Sıkıntısını Giderme
İhracatın Finansmanı
İthalatın Finansmanı
Teminat Mektubu Amaçlı Krediler
Finansal Kiralama
KOBİ’lerin Kullandığı Diğer Nakdi ve Gayrinakdi Krediler


 


KGF RİSKİN NE KADARINI ÜSTLENİR? Riskin paylaşımı ilkesine göre çalışan Kredi Garanti Fonu, kredinin en çok % 80’ine kadar kefalet vermektedir.


KGF, AŞAĞIDA BELİRTİLEN BANKA VE FİNANS KURULUŞLARI İLE İŞBİRLİĞİNDEDİR.
Ak Finansal Kiralama A.Ş.
Akbank T.A.Ş.
Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
Alternatif Bank A.Ş.
Anadolubank A.Ş.
Asya Katılım Bankası A.Ş.
Bank Pozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş.
Denizbank A.Ş.
Eurobank Tekfen A.Ş.
Finans Finansal Kiralama A.Ş. buy Indocin online
Finansbank A.Ş.
Fortis Bank A.Ş.
Fortis Finansal Kiralama A.Ş.
Garanti Finansal Kiralama A.Ş.

Halk Finansal Kiralama A.Ş.
HSBC Bank A.Ş.
ING Bank A.Ş.
İş Finansal Kiralama A.Ş.
Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
Nurol Yatırım Bankası Anonim Şirketi
Şekerbank T.A.Ş.
T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
TEB Finansal Kiralama A.Ş.
Tekstil Bankası A.Ş.
Türk Eximbank-Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.
Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
Türkiye Halk Bankası A.Ş.
Türkiye İş Bankası A.Ş.
Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.
Turkland Bank A.Ş.
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
Vakıf Finansal Kiralama A.Ş.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
Yapı ve Kredi Finansal Kiralama A.O.


 


 


 


 


 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.