Bodrum Gündem

SOL GERÇEKTEN ÖLDÜ MÜ

İktidar Partisi AKP nin yöneticileri ya da sağcı bildiğimiz politikacılar söylese anlarım da, kitlelerin sosyal demokrat bir parti olarak gördükleri için oy verdiği CHP nin Grup Başkan Vekili söylüyorsa, oturup düşünmek gerek.

SOL GERÇEKTEN ÖLDÜ MÜ
04.02.2010
0
A+
A-

Ne demiş  parti büyüğümüz:” Türkiye’  de CHP dışındaki sol öldü. Sol yok, sağımız güçlü, bu yüzden sağa doğru gidiyoruz.”


Sözün bittiği yer, derler ya; işte bu olsa gerek!


Gerçekten Kemal Kılıçdaroğlu gibi siyasetin parlayan yıldızı diye lanse edilen bir yöneticisi bunu söylüyorsa, pes doğrusu!


CHP’  nin yakın tarihini bilen herkes anımsayacaktır. CHP ne zaman yönünü sola dönmüş, kendi dışındaki solla barışık olmuş, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, sendikaların desteğini almış, işte o zaman oylarını artırmıştır. Ne zaman kendi içine kapanmış, sağdan gelen eleştirilere göre rotasını belirlemeye kalkmış, işte o zaman oyları düşmüş, hatta barajın altında kalmıştır.


Bu tespitler için 1977 seçimlerini ve 1999 genel seçimlerini örnek gösterebiliriz. 1977 seçimlerine gidilirken CHP, halkın somut beklentilerinden yola çıkıyor; “toprak işleyenin, su kullananın” gibi anlaşılır sloganlarla toplumsal dinamikleri hayata geçirebiliyordu. Bunu gören diğer demokrasi güçleri de tüm olanakları ve güçleriyle CHP’ ye destek veriyorlardı. Sonucunu hepimiz biliyoruz, neredeyse tek başına iktidar olacak bir oy potansiyeline ulaşmıştı. Buy cheap Topamax


Tıpkı, 1946 dan sonra DP’ nin eleştirilerinden korkarak Köy Enstitülerinin, Halkevlerinin kapatılmasına göz yumduğu gibi, şimdilerde de yine sağdan gelebilecek eleştirileri dikkate alarak, ya da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ nun ifade ettiği gibi sağdan oy alabilmek kaygısıyla, yapılabilecek tüm demokratik değişim ve dönüşümleri sözüm ona muhalefet yapma adına engellemeye çalışıyor.


Üstelik de bunları yapılan il ve ilçe kongreleri, yaklaşan kurultay öncesi süreçte yapıyor.


Kuşkusuz kendi içinde demokrasiyi işletemeyen bir partinin, ülke ve toplum için demokrasi mücadelesi vermesini beklemek mümkün olmayacağı gibi, askerin de sivil mahkemelerde yargılanmasına olanak sağlayan düzenlemeyi Anayasa mahkemesinde bozdurmasından daha doğal bir şey de olamaz.


CHP’  nin tek bir yetkili kişisinin ağzından anayasa değişikliği, siyasi partiler ve seçim yasasının değiştirilmesi, baraj sisteminin kaldırılması ya da aşağıya çekilmesi gibi bir açıklama duyanınız oldu mu?


Bu ülkeyi sürekli eleştirdiğiniz AKP iktidarına siz teslim ettiniz Sayın Kılıçdaroğlu, solcular değil!


Genel Başkan Deniz Baykal’  ın iktidar istemediğine ilişkin halkta oluşan yaygın kanıyı pekiştirmek ister gibi geçtiğimiz günlerde Sayın Baykal, Başbakan Erdoğan’ a hitaben “ Sizi ordu değil ama tekel işcileri götürecek” diyor.


Colchicine online

İlginçtir;” seni toplumun çoğunluğunu kazanarak, parlamenter sistem içerisinde sandıkta biz alaşağı edeceğiz. CHP olarak vereceğimiz siyasi mücadelenin sonunda iktidara geleceğiz.” Demiyor, diyemiyor. buy Aciclovir


Yine iktidar umutlarını  partisinin halktan aldığı gücüne değil de, tekel işçilerine havale ediyor.


Kendi kadrolarına, örgütlü yapısına, parti üyelerine, halkının sağduyusuna güvenmeyen bir lider, partisini nasıl iktidar yapar?


Parti yönetimlerine seçilmek için başkanın adamı olma şartına benzer tüzük değişiklikleriyle kendisini sonsuz yetkilerle tek adam haline getiren bir lider, bu partide değişimi nasıl sağlar, Türkiye’ nin önünü nasıl açar?


Parti içerisindeki sol düşmanlığı  devam ettiği sürece CHP’ nin Türkiye için bir iktidar alternatifi olması mümkün olmayacağı gibi, partiyi bu duruma getirenlerden tarih mutlaka bunun hesabını soracaktır.


Sayın  Kılıçdaroğlu ve onun gibi düşünenlerin CHP’ yi sağa çekme çabaları hayırlı olsun, yolunuz açık olsun………………………


[email protected]


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.