Bodrum Gündem

KARİKATÜRÜN BABASINI KAYBETTİK..

Cumhuriyet gazetesi çizerlerinden Turhan Selçuk, dün gece karındaki aort damarının genişlemesi (abdominal aort anevrizması) teşhisi ile tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesinde hayatını kaybetti.

KARİKATÜRÜN BABASINI KAYBETTİK..
11.03.2010
0
A+
A-

buy Accutane online

Cumhuriyet gazetesi çizerlerinden Turhan Selçuk, dün gece karındaki aort damarının genişlemesi (abdominal aort anevrizması) teşhisi ile tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi′nde hayatını kaybetti.


 

Cytotec generic

Turhan Selçuk kimdir?


1922 Milas doğumlu Turhan Selçuk, Türk mizahının önde gelen isimlerinden olup Türkiye′de mizaha yön veren karikatüristlerden biridir. Türkiye′de Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören ile beraber Karikatürcüler Derneği′nin kurucularındandı. İlk olarak Akbaba′da çalışmaya başlamış, ondan sonra Aydede, Yön, Devrim Örneği gibi dergilerde ve Milliyet, Akşam gibi günlük gazetelerde çalıştı. Özellikle Abdülcanbaz tiplemesi çok ün kazandı. Türkiye ve Avrupa′da bir çok müzede karikatürleri sergilendi. Milliyet gazetesinin ardından Cumhuriyet gazetesinde çizen Selçuk, gazeteci-yazar İlhan Selçuk′un kardeşiydi.


Cumhuriyet gazetesi karikatüristlerinden Kamil Masaracı yaptığı açıklamada, Kamil Masaracı, “Turhan Selçuk, tartışmasız çok önemli isimlerdendi. Önemli çizerliği önümüzdeki yıllarda da etkisini gösterecek. Onun çizgileriyle gençler yetişecek. Çok önemli bir düşünürdü, yurtseverdi. İlkelerinden hiçbir zaman ödün vermedi. Çizgileriyle bize aydınlıkları gösterdi. Siyasetle  içiçe bir insandı ve bir karikatürist olarak en iyi örneklerini verdi. Herkesin başı sağolsun. Turhan Selçuk′u çok özleyeceğiz. Milas′ta Turhan Selçuk′un bir karikatür evi hazırlıkları vardı. İsterdik ki, karikatür evinin açılışında orada bulunabilsin ama orada yeni Turhan Selçuk′ların yetişebileceğine inanıyorum” dedi.


 


Abdülcanbaz Kimdir? O her çağda halkın özlemini duyduğu, hayallerinde yaşattığı efsanevi bir tiptir. Bazen masal dünyalarında, bazen günümüzde sürdürür yaşantısını, bazen de uzayı adımlar… Halkını seven her dürüst ve namuslu kişide az çok Abdülcanbaz′lık vardır. Dürüsttür, cesurdur, akıllı ve zekidir. Yakışıklıdır, çelikten kaslara sahiptir. Bu üstün niteliklerini daima iyinin, haklının, ezilenin yanında; sömürücülere, zalimlere, namussuzlara karşı kullanır. “Osmanlı tokadı” ile ün salmıştır. buy Zithromax online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.