Bodrum Gündem

BODRUM ŞOFÖR ESNAFI AYTEKİN ÇANAKÇI İLE DEVAM EDECEK…

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler odası olağan Genel Kurulu, Bodrum Belediyesi, Nurol Kültür Merkezinde yapıldı.

BODRUM ŞOFÖR ESNAFI AYTEKİN ÇANAKÇI İLE DEVAM EDECEK…
15.03.2010
0
A+
A-

Seçim 17.00 de sona erdi. Sayımlar yapıldı. Resmi olmayan sonuçlara göre Ayteki Çanakçı 558 oy alarak, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler odası Başkanı seçildi. Hasan Kablı 447 oy ve Mehmet Güner 358 oy aldılar.


  buy Topamax


Beş ay boyunca çeşitli platformlarda çekişmeli bir şekilde süren seçim çalışmaları, sabah saatlerinde de oy kullanma anına kadar devam etti.  Başkan adayları ve yönetim kurulu adayları oy kullanacak olan şoför esnafını adeta markajda tuttular.



Seçimlere olan ilgi oldukça yoğundu. Aylardır seçimlere hazırlanan başkan adaylarının yanında, onlara destek veren çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve partilerin temsilcileri de Nurol Kültür Merkezi salonundaydılar. İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü ve İl genel Meclisi Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, AKP İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, BODTO Meclis Başkanı Hüseyin Nail Sağat, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Danacı katıldılar.


 


Oy kullanmak üzere seçime katılım % 83 oldu. 1.713 üyenin 1.417 si oy kullandı. Seçimler Divan heyetinin oluşturulmasıyla başlandı. Divan Başkanlığını Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız yaptı. Yönetim faaliyetleri ve denetim raporları okundu. Divan konuşmacıların 10 dakika konuşma yapmasını oy birliği ile karar verdi. Yapılan kura çekilişi sonucu Mehmet Güner ilk konuşmayı yaptı, Güner “Bu odaya başkan olarak 4 senedir hizmet veriyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana korsanla etkin bir şekilde mücadele ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bizden önceki dönemden kalan parayla odaya yeni bir hizmet binası kazandırdık. Ekonomik krize rağmen bu odayı ayakta tutmayı başardık. Şu anda şoförler odasına aday olan Aytekin Çanakcı arkadaşımız sigorta poliçesi keserek paraları cebine indirmiştir, bizde kendisini görevden almıştık, şimdi karşımıza aday olarak çıktı. Bu tür kişiler benim yanımda olamaz olmayacak. Kazanmamız halinde hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.


 


Diğer Başkan adayı Hasan Kablı ise çok fazla konuşmaya gerek olmadığını ve zaman almak istemediğini ifade ederek, “Konuşmalarda ve seçim sürecinde bana kimse laf atmadı. Benim söyleyecek en önemli sözüm, barış kazansın diyorum” dedi.


 
Aytekin Çanakcı kendi adına sigorta işletmeciliği yaptığı iddialarına cevap vererek, “Aslında bende Hasan Kablı arkadaşım gibi kısa konuşacaktım ama hala aynı suçlamaları yaptıkları için cevap vermem gerekiyor. Ben odayı bıraktıktan sonra yapacağım iki iş vardı; ya taksicilik yapacaktım yada trafik takip işini yapacaktım. Ben utanmıyorum yaptığım işten. Ben yanlış bir iş yapmış olsam, 16 senelik hizmetim boyunca bu konuyla ilgili hiç soruşturma geçirirdim. Bu esnafın sevgisi hizmetle alınır, ben şoför esnafına hizmet ettim. Odada 1715 tane üye var 1265 tanesinin sigortası bende. Ben yanlış yapmadım, kim hizmet verirse esnaf oraya gelir ben herkese başarılar diliyorum” diyerek iddialara cevap verdi.


 


Konuşmalardan sonra oy kullanma başladı. Oy verme sırasında görevliler, başkan adayları ve şoför esnafı arasında kısa gerginlikler yaşansa da büyümedi.


 


Birinci sandık açıklandığında sevinç haykırışları yükseldi. Kısa bir süre sonra da ikinci sandık sonuçları açıklandı. Aytekin Çanakçı yönetim kurulu üyeleri ve taraftarları tarafından kutlanırken, ilk tebrik Hasan Kablı’dan geldi. Sonrasında Çanakçı Mehmet Güner ile el sıkıştılar. Mehmet Güner “Şoför esnafı tercihini yapmıştır. Hayırlı uğurlu olsun” diyerek salonu terk etti. Aytekin Çanakçı MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ve Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un yanına giderek teşekkür etti.


  Disulfiram online


Yapılan seçim sonucu oy dağılımı şu şekilde oldu;











TOPLAM SEÇMEN


1.713


KULLANILAN OY SAYISI


1.417


 


 


1.SANDIK




















KULLANILAN OY SAYISI


745


GEÇERSİZ OY


3


Aytekin ÇANAKÇI


294


Hasan KABLI


248


Mehmet GÜNER


200


 


2.SANDIK










order Proscar









KULLANILAN OY SAYISI


672


GEÇERSİZ OY


1


Aytekin ÇANAKÇI


264


Hasan KABLI


249


Mehmet GÜNER


158


 


T o p l a m




















KULLANILAN OY SAYISI


1.417


GEÇERSİZ OY


4


Aytekin ÇANAKÇI


558


Hasan KABLI


447


Mehmet GÜNER


358

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.