Bodrum Gündem

İl Genel Meclisi Üyelerinden Yunanistan Konsolosluğuna Ziyaret..

Muğla Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Erden, Cesur Öncel, Muğla İl Genel Meclisi Özel Kalem Müdürü Alper YILDIRIM ve Bozburun Kent Konseyi Başkanı Ethem Dirvanam İzmir Yunanistan Konsolosluğunu ziyaret etti.

İl Genel Meclisi Üyelerinden Yunanistan Konsolosluğuna Ziyaret..
08.04.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/BodrumGündem

İzmir Yunanistan Konsolosu Hara SKOLARİKOU tarafından sıcak bir şekilde karşılandılar. İl Genel Meclisi Heyeti Konsolos Hara SKOLARİKOU’ya çeşitli Belediye ve Ticaret Odalarından toplanan dilekçeleri dosya halinde sundular. İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Erden tüm ülkelerin vizeleri kaldırmasını dilediklerini kaydederek “En azından bölgemiz insanımıza uzun süreli vizelerin verilmesini istiyoruz. Kendileri odalardan ve İl genel meclisinden önerilen herkese uzun süreli vizenin verileceğini söyledi. Ayrıca kendilerine Ülkemizde çok sayıda Yeşil Pasaport bulunduğunu yaz aylarında sahil kent ve kasabalarda tatil yaptıklarını, tatil süresinde tatil yöresine en yakın yunan adalarını görmek istediklerini ama vizeden dolayı bu mümkün olmadığını, yeşil pasaportlara yalnız Yunanistan′ın vize uyguladığını sizin yeşil pasaporttan vize istemediğiniz taktirde diğer Avrupa ülkelerinin buna karşı çıkamayacağını, çünkü kendileri de yeşil pasaporta vize uygulamıyorlar. Bu nedenle iyi niyetinizi görmemiz açısından Yeşil pasaportta vizeyi kaldırmanızı istiyoruz” dedi. Konsolosun bu talep karşısında çok ilgisini çektiğini iafade ederek, Dışişleri bakanlığıma ileteceğini söyledi.

Hara SKOLARİKOU′a şimdiye kadar çeşitli illerimizin Vali′lerini ve çeşitli odaları ziyaret ettiğini, ama hiç bir ilin İl Genel Meclisini ziyaret etmediğini ifade eden Meclis Üyeleri, Hara SKOLARİKOU’yu Muğla İl Genel Meclisine davet etti. Hara SKOLARİKOU’da daha önce böyle bir ziyareti olmadığını söyleyerek, davet edildiği taktirde Muğla İl Genel Meclisini ziyaret edebileceğini söyledi.

 

Karşılıklı iyi niyet dileklerinin belirtildiği sıcak görüşme de Meclis üyeleri, Konsolos Hara SKOLARİKOU′a bir Milas halısı hediye etti.

 

Geçtiğimiz haftalarda İl Genel Meclisi Üyeleri Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Belediyesini de ziyaret ederek başkanlardan destek almışlardı. Bu destek için BODTO ve Bodrum Belediyesi yazılı olarak desteklerini Meclis üyelerine vermişlerdi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.