Bodrum Gündem

MEDYANIN GÜCÜ…

11.04.2010
0
A+
A-

Günümüzün ilerleyen teknolojisi ile insanlar habere daha hızlı ulaşmaya başladı ama acaba haber doğru mu?

Medyanın gücü ilk olarak 1800’lerin sonunda Amerikalıların başkanlık seçiminde milyonlarca insanın oyunu gazetelerde çıkan haberlerle yönlendirebildiklerini fark ettikleri zaman anlaşıldı.


 


Arada geçen zamanda medyanın tarafsız olması, eğitici, doğru yönde etkileyici olması, araştırmacı, aydın ve ilerici olması, her kesimden her kültüre hitap edebilmesi istendi.


 


Günümüzde iş çığırından çıkmış durumda. Önüne gelen internet üzerinde istediğini yazabiliyor. Bu haberler bazen “iki gün sonra Mars dünyaya çok yaklaşıp ay kadar büyük gözükecek” gibi balon bilgilerle insanları oyalıyor, bazen de bir devlet adamı veya saygın bir iş adamı hakkında yanlış bilgiler hatta fotoshoplanmış resimler yayınlanarak insanları yanlış yönlere sevk edilebiliyor.


 


Bunun önüne nasıl geçilir? Her ülkede olduğu gibi bizde de “tüketiciyi koruma”, “rekabeti koruma” gibi kanunlar olsa da gene de internet üzerinde dolaşan bu yalan haberlere önlem almak için yani yasalar ve denetleme mekanizması gerekiyor. Kim tarafından denetlenecek?


 


Benim yaşımdakiler hatırlarlar, daha televizyon yokken radyo dinlenirdi. Tek bir kanal vardı ve bize ne anlatırsa onu dinlerdik. Ben şahsen ilk defa evimde televizyonu 22 yaşımdayken gördüm. Ailem fedakarlık ederek 72 olimpiyatlarını seyredebilmem için bir televizyon almıştı. Tek kanal siyah beyaz ekranın bize gösterdikleriyle yetinmek zorundaydık.

Levitra online

 


Günümüzde görüntüler, bağlantılar sonsuz bir şekilde açılmış durumda. Ankara “you tube”u yasaklamakla bir marifet yaptığını sanarken diğer tarafta internetin ne kadar sonsuz olduğunu gözden kaçırıyor.


 


Aslında 36 değişik kültürün yaşadığı Anadolu insanını kontrol etmek, 36 ayrı dil, mezhep ve örfle başa çıkmak kolay değil ama bir çözüm var: bence doğru yolu belirlemek ve öğretmek medyanın elinde. Bu karmaşık iletişim egemenliğinin içinde “doğru medya” olabilmek için yazarların çok dikkatli olması gerekiyor. Sadece kendi doğru bildiğini yazarken bile bir kez daha düşünmekte yarar var. Online Xenical buy


 


Yaşadığımız ve sevdiğimiz beldemize gelince iş tıpkı Anadolu’daki gibi karmaşık. Çözüm bence gene doğru bir medya gücü. Bodrum’un kuvvetli, yol gösteren, güvenilir bir medya gücüne ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Öyle bir medya ki gerçekten bağımsız olan, insanın okurken öğrenebildiği köşe yazıları olan, haberleri tarafsız ve reel olan, kendini geliştirmeye ve Bodrum halkına hizmet etmeye layık bir medya kurumunun özlemini çekiyorum ve sabırla bekliyorum.


 


Bu belki de biz olabiliriz. Ne dersiniz?


 





Yazarın tüm makale ve sektörel yorumlarına www.celalgursoy.wordpress.com blogundan erişebilirsiniz. Retin-A cream
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.