Bodrum Gündem

RUSYA PAZARINDA DA ERKEN REZERVASYONA TALEP ARTIYOR

Rakip ülkelerden Yunanistan fiyatları yüzde 20 aşağı çekti. 24 saatte Schengen vizesi veriyor. Tunus ve Fas yaz destinasyonlarında Türkiyenin rakibi olmaya başladı.

RUSYA PAZARINDA DA ERKEN REZERVASYONA TALEP ARTIYOR
15.04.2010
0
A+
A-

ATSO toplantısında konuşan Anex Tour temsilcisi Orhan Sancar ve Odeon Tours temsilcisi Vahit Petek, başta Rusya olmak üzere Ukrayna ve Polonya′dan gelecek turist sayısında bu yıl yüzde 15 ile 25 arasında değişen oranlarda artış beklediklerini söyledi.
Sancar ve Petek, yaptıkları konuşmada bu yılın ilk üç ayında sağlanan rezervasyon artışlarına dayanarak bu öngörüde bulunduklarını belirterek, Rusya′dan gelecek turist sayısın 3 milyona yaklaşabileceğini bildirdiler.


Sancar, Rusların giderek, daha ucuz olduğu için erken rezervasyonla Mayıs ayı sonuna kadar olan döneme yoğunlaştığını, bu dönem için fiyatların geçen yıla göre daha ucuz olduğunu, dolayısıyla sayısal artışın gelir düzeyine aynı oranda yansıması konusunda ciddi kaygıları bulunduğunu anlattı. Sancar, bu nedenle Türkiye′nin turizmi 12 aya yayma zorunluluğunun özellikle Rus Turistler açısından kendisini daha çok hissettirdiğini belirterek, şöyle konuştu:


′′Rakip ülkelerden Yunanistan fiyatları yüzde 20 aşağı çekti. 24 saatte Schengen vizesi veriyor. Tunus ve Fas yaz destinasyonlarında Türkiye′nin rakibi olmaya başladı. Mısır′da ciddi bir model var ve bu ülke Rus turistlerde 6-7 ay Türkiye′nin önünde gidiyor. Kış döneminde atak yapmalıyız. Bir şeyler yapıyoruz ama istikrar yok.′′


generic Cialis Professional

Vahit Petek de Haziran başına kadar otel rezervasyonlarında çok iyi bir görüntü sergilenmesine karşılık, Temmuz ve Ağustos aylarında hareketlilik bulunmadığını söyledi.


buy methotrexate online

ATSO toplantısına Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Genel Müdür Yardımcısı Cemal Tekkanat ve İran işe çalışan firmalardan Sinbad Travel Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Erdal Ergin de katıldı.

order diflucan

Tekkanat yaptığı konuşmada bu yıl turizm sezonunun Türkiye için ′′bir artı′′ ile kapanmasını beklediklerini bildirdi.


Sektörde, ′′hizmet ve tesis kalitesi′′ olarak Akdeniz çanağındaki ülkeler içinde Türkiye′nin Fransa ve İspanya′dan çok daha ileride olduğunu belirten Tekkanat, bu denli iyi tesis ve kaliteli hizmete karşılık 27 milyon turisti az bulduklarını, bu sayının önümüzdeki yıllarda artacağını vurguladı.


İran turizm pazarına yönelik tur operatörlüğü yapan Sinbad Travel′in Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Erdal Ergin de Türk turizm sektörünün büyük ölçüde İran hakkında eksik ve doğru olmayan bilgiye sahip olduğunu savundu.


 


Ergin, geçen yıl Türkiye′yi ziyaret eden 1 milyon 400 bine yakın İranlı′nın sadece 50 bininin Antalya′ya geldiğini belirterek, bunun, kabul edilmesi güç bir sayı olduğunu, çoğu konaklama tesisinin İranlı turistleri, sıkıştıkları son anda tercih ettiklerini anlattı. Ergin, İranlı turistlerin, Avrupalıların giderek tercih etmemeye başladığı Temmuz ve Ağustos aylarında ve çok pahalı biletlerle geldiklerini, otel sahiplerinin İranlılar için önceden fiyat belirlemediklerini söyledi.


 


İranlıların sanıldığı gibi Avrupalı turistleri ürkütecek şekilde kapalı olmadığını, bilgili ve paralı turistler olduğunu, yılda 10 milyon İranlı′nın yurt dışına çıktığını belirten Ergin, İran′ın uçaklarına bakım yapılmaması şeklindeki ekonomik ambargolar ve doğrudan Antalya′ya uçuş izni verilmemesi gibi nedenlerin, bölgeye gelen İranlı sayısını olumsuz etkilediğini savundu. Ergin, bu sorunların aşılması ve İran′ın önemli bir pazar olduğunun farkına varılmasıyla, bu ülkeden gelecek turist sayısının çok yüksek rakamlara ulaşacağına inandığını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.