Bodrum Gündem

TOKİ İçin Soru Önergesi…

CHP Milletvekili Ali Arslan tarafından verilen TOKİ ile ilgili sorularına yanıt geldi.

TOKİ İçin Soru Önergesi…
30.04.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Ortakent’e TOKİ yapılması geçtiğimiz haftalarda Ortakent Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz tarafından gündeme taşınmıştı. CHP İlçe eski Başkanı Duran Öztürk ile yaptığımız röportaj ile konu kamuoyunda tartışılarak, TOKİ’ye karşı kamuoyu oluşmaya başladı. TOKİ ile ilgili olarak CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan tarafından verilen yazılı soru önergesi ve önergeye verilen cevap ile Ortakent TOKİ gündemi sürüyor.


 


CHP Milletvekili Ali Arslan yazılı olarak önergede,


Soru 1: Muğla ili Bodrum ilçesi Ortakent beldesinde TOKİ′nin, bölgede yoğun yapılaşmaya neden olabilecek bir projesi ya da proje hazırlığı var mıdır?


 


Soru 2: Projenin Türkiye′nin en önemli turizm merkezi olan Bodrum′a tarihi, turistik, kültürel ve çevresel açıdan vereceği zararlar düşünülmüş müdür?


Sorularına cevap istedi.


 


CHP Milletvekili Dr. Ali Arslan tarafından yazılı soru önergesine verilecek cevaba esas Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ′nın görüşü özetle şu şekilde sunuldu. “Muğla ili, Bodrum ilçesi, Ortakent beldesi, 201, 204, 205 ve 210 parseller, İdare ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Protokol kapsamında mülkiyet devir çalışmalarının devam ettiği bildirilen parsellerdendir. Alanla ilgili yapılacak planlama çalışmalarının değerlendirilebilmesi için Ortakent Belediye Başkanlığı ′na hitaplı 25/06/2009 tarih ve 336-38089 sayılı İdare yazısı ile, bahsi geçen parsellere ait üst ölçekli planlar, imar planları ve diğer bilgiler istenmiştir.


Söz konusu yazıya ilişkin İdareye bugüne kadar bir yanıt gönderilmemiştir. Bu kapsamda, anılan alanda İdare tarafından planlama ve projelendirme çalışmalarına henüz başlanmamıştır.”


 


CHP Muğla Milletvekili Dr.Ali Arslan’a gönderilen cevabın tam metni;


buy xenical

 


Sayı : B.02.0.001/ 3°,”, Konu : Soru Önergesi


 


T.C . DEVLET BAKANLIGI VE BAŞBAKAN YARDIMCILlGI


 


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGINA


İlgi: a) 08.04.2010 tarih ve A.0ı.0.GNS.0.1O.00.02-7/13631-21791/45331 sayılı yazı, b) 12.04.2010 tarih ve B.02.0.KKG.0.12/1 06-204-7/1617 sayılı yazı


 


Muğla Milletvekili Sn. Ali ARSLAN′ın Sayın Başbakanımıza tevcih ettiği 7/13631 sayılı yazılı soru önergesine verilen cevap ekte gönderilmiştir.


Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.


 


Soru 1: Muğla ili Bodrum ilçesi Ortakent beldesinde TOKİ′nin, bölgede yoğun yapılaşmaya neden olabilecek bir projesi ya da proje hazırlığı var mıdır?


Soru 2: Projenin Türkiye′nin en önemli turizm merkezi olan Bodrum′a tarihi, turistik, kültürel ve çevresel açıdan vereceği zararlar düşünülmüş müdür?


 


 Cevap: Bilindiği üzere, Anayasamızın her Türk vatandaşının güvenli ve çağdaş şartlara uygun konut sahibi olma hakkına dair 56. ve 57. Maddelerinden hareketle T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 58., 59. ve 60. Hükümetlerin Programı ve Acil Eylem Planında yer alan hedefler çerçevesinde ve Birleşmiş Milletler Habitat Gündemi ′nin ana temalarından olan “Herkese Yeterli Konut” ilkesini de benimseyerek, konut ve yerleşim alanında politika ve faaliyetlerini şekillendirmektedir.


Bu doğrultuda TOKİ tarafından, dar ve orta gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla ülke genelindeki geniş çaplı “konut seferberliği” sürdürülmektedir.


Toplu Konut İdaresi, kendi mülkiyetindeki arsalar üzerinde konut inşa ettirmekte ve bu konutları kredilendirerek satışa sunmaktadır. Konut satışları ile hedeflenen; mevcut piyasa koşulları ile konut sahibi olamayan ancak belirli bir birikime sahip dar ve orta gelirli ailelerin gelirlerine uygun ödeme koşulları ile kira öder gibi konut sahibi olmalarıdır.


cheap Lithium Soru Önergesine konu olan Muğla ili, Bodrum ilçesi, Ortakent beldesindeki proje ile ilgili olarak; TOKİ ile protokol imzalamış olan çeşitli kurumlara tahsisli bazı arsaların devir çalışmaları devam etmekte olup, devir çalışmaları başlatılan söz konusu arsalara ilişkin planlama çalışmaları da İdare tarafından başlatılmıştır. Retin-A without prescription


Muğla ili, Bodrum ilçesi, Ortakent beldesi, 201, 204, 205 ve 210 parseller, İdare ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Protokol kapsamında mülkiyet devir çalışmalarının devam ettiği bildirilen parsellerdendir. Alanla ilgili yapılacak planlama çalışmalarının değerlendirilebilmesi için Ortakent Belediye Başkanlığı ′na hitaplı 25/06/2009 tarih ve 336-38089 sayılı İdare yazısı ile, bahsi geçen parsellere ait üst ölçekli planlar, imar planları ve diğer bilgiler istenmiştir.


Söz konusu yazıya ilişkin İdareye bugüne kadar bir yanıt gönderilmemiştir. Bu kapsamda, anılan alanda İdare tarafından planlama ve projelendirme çalışmalarına henüz başlanmamıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.