Bodrum Gündem

Şen: Sağlık turizminde strateji geliştirmeliyiz

Bodrum Gündem gazetesi olarak 5 Kasım 2009 tarihinde yayınladığımız yazının Bodrumlu işletmeciler tarafından tekrar okunmasını tavsiye ederiz. Antalya bu konuya el atmak üzere…

Şen: Sağlık turizminde strateji geliştirmeliyiz
19.05.2010
0
A+
A-

Sağlık Turizmi potansiyelinin büyüklüğünün yeni anlaşıldığını ancak ortak bir stratejinin oluşturulamadığını kaydeden Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, “Avrupa ülkelerine göre sağlıkta fiyat avantajı, hizmet kalitesi ve hastaya hızlı müdahale ile dikkat çekiyoruz” dedi.

 

Antalya′nın sağlık turizminde daha işin başında olmasına rağmen çeşitlilik açısından çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Şen, “Son yıllarda medikal turizm açısından özel hastaneciliğin önemli markaları Antalya pazarına hızla girişler yaptı. Turizmciler bundan 10 yıl önce aman turist hasta olmasın gösterebilecek hastanemiz yok diye korkarken, bugün kaliteli ve güvenilir özel hastane sayısı günden güne artıyor. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi  dünyada özellikle organ nakli konusunda marka oldu. Onu takip eden özel hastaneler de çoğalacaktır. Göz, diş ve fizik tedavide giderek artan bir potansiyelden de söz etmemiz doğru olur” dedi.

order misoprostol online


Oteller bünyesinde yer alan SPA ve Wellnesler ile sağlık turizminin diğer ayaklarının da çok etkileyici gelişmeler gösterdiğine dikkat çeken Şen, bu konuda tatil tercihini Türkiye′den yana kullanan bir potansiyelin oluştuğunu belirtti. Sağlık Turizmi potansiyelinin büyüklüğünün yeni anlaşıldığını ancak ortak bir stratejinin oluşturulamadığını kaydeden Şen, “Örgütlenme henüz oluşmadı. Otellerin SPA ve Wellnes birimleri otellerin taşeronları tarafından işletiliyor. Bu grubun öncelikle örgütlenmesi gerekiyor. Ortak imaj yaratmak ve kalite standartlarını yükseltilmek gerekiyor. Bu destinasyon tanıtımı için de faydalı olur” dedi.


order Paxil  


Antalya′da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Heltex Fuarı′na Kültür ve Turizm Bakanlığı′nın da destek verdiğini ve sektörün bu destek karşısında çekimser durmasının beklenemeyeceğini ifade eden Şen, “Umarım bu fuar ile sektörde puzzellar yerlerine oturacak ve çok yakın bir gelecekte olay dağınıklıktan kurtulup örgütlenme ve strateji belirlemeye yönelecektir. Yapılanlar gösteriyor ki, Antalya gelecekte sağlık turizminin bütün türevlerinde dünya klasmanında yerini alacak” ifadesini kullandı.


 


Antalya′nın futbol ve golfun yanısıra yakın gelecekte  kongre, kültür ve sağlık turizmi avantajlarıyla da topyekün bir destinasyon olarak turizmde önemli bir imaja sahip olduğunu kaydeden Şen, “Antalya′nın iklim ve doğa zenginliği sağlık turizmi için de tercih nedeni. Tayland ve Hindistan′da medikal turizmde bu özellikler aranıyor. Türkiye′nin komşularıyla ilişkilerindeki olumlu gelişmelerden de Antalya sağlık turizmi alanında büyük pay alacak. 3′üncü yaş turizminin gelişmesinin de sağlık turizmine önemli katkısı olacak. Sağlık turizmi bütün türevleriyle kent ekonomisine çok yayılımcı katkı sağlayacak. Kalite ve olumlu imaj fiyat artışını da beraberinde getirecek” şeklinde konuştu.


Order Clonidine Online

 


Antalya′da turizmi 12 aya yaymakla ilgili olarak çalışmalar olduğunu kaydeden Akdeniz Turistik Oteciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır, “Antalya′da sağlık turizmi 12 aya yayılmakla ilgili bir alternatif olacaktır. Dünya′daki diğer ülkelerle karşılaştırdığımızda Antalya′da sağlık turizminin önemli kazanımları olacaktır. Bunlar üzerinde çalışmamız gerekiyor” dedi.


 




Bodrum Gündem gazetesinde 9 Kasım 2009 tarihinde yayımladığımız yazıya aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz:


 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.