Bodrum Gündem

Bodrumda Cazlı Geceler….

Bodrum Karsanat 1. Caz Festivali kapsamındaki konserler, olumsuz hava koşullarına rağmen, büyük beğeni ile izlendi.

Bodrumda Cazlı Geceler….
25.05.2010
0
A+
A-

buy Kamagra online Rezzan Şebin/Bodrum Gündem 


Karya Kültür ve Sanat Derneği’nin Bodrum Marina Yat Klupte düzenlediği caz festivalinin birinci gününde Solo Caz piyanosuyla Kent Mete sahne aldı. İstanbul Devlet Konservatuarında aldığı kompozisyon,cello ve piayano eğitimlerinin yanısıra sanatçı bir aileden gelen Kent Mete, Neoklasik Caz yorumuyla birçok caz standardını ve tanınmış ezgilerimizi kendi rearmonizasyonuyla yorumladı.Alkışların dinmediği konserde,sanatçı defalarca sahneye davet edildi.  

purchase Topamax

 


 İkinci gününde, Amerika’dan davet edilen Timuçin Şahin Trio yağmura rağmen konserlerini verdi. Yat klubün kapalı bölümünde yer alan sahne, festival için bir şans oldu.. Çağdaş Caz′ ın


önemli bestecileri arasında  kabul edilen sanatçı, caz otoriterlerince ” geleceğin müziğinin günümüzdeki yorumu” olarak değerlendiriliyor.Sanatçılar, bazı çağdaş caz repertuarının yanısıra Timuçin Şahin′in “BAFA” adlı son albümünden birçok  parçayı, Chick Corea’nın da basçısı olan Hans Glawischnig ve davulda Kenny Grohowsky birlikte yorumladılar ve  izleyicilere büyülü bir saat yaşattılar.


 


YAĞMUR CAZLA UĞURLANDI


 


“Güneşi cazla batırıyoruz”  sloganı ile başlayan festival, ikinci ve üçüncü günde yağmurlu havaya rağmen gerçekleşti. Ancak, üçüncü gün konserin sonlarına doğru yağmur gidip, yerini güneş almaya başlamıştı. Ünlü trompet sanatçısı İmer Demirer ve buy Plavix online   Dörtlüsü  piyanoda Serkan Özyılmaz, kontrbasta Ozan Musluoğlu ve davulda  Onur Alatan′dan oluşuyor. Çok genç ve başarılı olan ekip  , yaptıkları sololarla da  izleyicilerin yoğun alkış ve beğenisini aldı.


Vokalde ise, Ayşe Gencer vardı. Sanatçı aileden gelen Ayşe Gencer , caz festivalinin son saatlerinde, belleklerde nefis anılar bırakarak sahneden ayrıldı.


 


FESTİVALE DESTEK VERENLER


 


Karsanat Derneği’nin başkanı sanatçı Gülderen Erdoğmuş, yaptığı konuşmada katılan sanatçılara teşekkür ederek,  amaçlarının “Festival kapsamında cazın farklı dönem ve stillerini sanatseverlerle buluşturmak istediklerini ve  önümüzdeki yıllarda, daha fazla gurupların katılımını sağlamak ve uluslararası boyuta taşımak” olduğunu ifade ederek, bu festivalin gerçekleştirilmesinde katkıları olan, “Bodrum ve Ortakent Belediyeleri, THY, Bodrum Marina Yat Klup, Hublot saatleri ve Türkiye distrübütörü olan Makpaş firması, Hürtop, Cafe Cafen, Akustik Travel, Bosis, Ada Klinik ve Bodrum Nakliyat’a” teşekkürlerini ileterek, her birine teşekkür belgelerini sundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.