Bodrum Gündem

HIRSIZLARDAN SİGORTA BİLİNCİNE KATKI..

30.05.2010
0
A+
A-

Sigorta sektörü kendini tanıtma derdinde. Sigortanın tüketiciler için faydalı bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyoruz hep beraber.

Hep beraber diyorum çünkü biz medya çalışanlarına çok önemli bir görev düşüyor bu konuda. Ne yazık ki Ulusal basında sektör zarar etti, şu şirket batıyor gibi haberler yapılsa da gelecekte tüketicinin bilinçlendirilmesine yönelik de haberlerin de yapıldığını görebileceğiz. Tanıtım derken, birçok alanda bu yapılabilir, televizyon reklamları, gazete-dergi ilanları bu konuda en etkin mecralar olarak görülebilir. Sosyal sorumluluk projeleri de tanıtım için fırsat olabiliyor. 


Yumurta kapıya gelmeden


Tüketicimiz biraz vurdumduymaz ve kaderci. Bu nedenle sigorta olgusunu hissedenlerin öncelikle başlarına bir şey gelmiş olması gerekiyor. Uzun yıllar görmediğim bir arkadaşım beni bir gün arayarak acil bir sağlık sigortasına ihtiyacı olduğunu ve hangi sigorta şirketinden yaptırmalıyım diye bana sordu. Ben hızla bir araştırma yaptırdım ve kendisinin aramasını bekledim. Ertesi gün bir geri dönüş olmayınca arayıp cebine not bıraktım. Baktım arayan soran yok, ben de işlerimin yoğunluğu nedeniyle tekrar aramaya fırsatım olmadı. Aradan üç beş ay sonra arkadaşım beni aradı ve “Çok hayırsızsın beni ne zamandır aramıyorsun, başıma neler geldi” diyerek yaşadığı sağlık sorunlarını bana anlattı. Sonradan da ben anladım ki arkadaşım sağlık sorunu yaşayacağını anladığında sağlık sigortası yaptırıp masrafları sigorta şirketine ödettirmeyi planlamış fakat vakti kalmamış. Bunlar üzücü örnekler, ama ne yazık ki tüketicinin sigortaya bakış açısı “yumurta kapıya gelince” sözünden öteye geçemiyor şimdilik.  generic Colchicine


Hırsızlar sokakta


Tanıtım fırsatı derken iğne ile kuyu kazmaktan bahsediyorum, 15 yıl önce benim evimi borular patlayıp su bastığında ve bütün masraflarımı sigorta şirketinin karşıladığı komşularım tarafından görüldü. Benim olayımdan sonra apartmandan 4 kişi gidip konut poliçesi satın almıştı. Sözü şuraya getirmeye çalışıyorum. Tanıtım için illa büyük şeyler yapılması gerekmiyor. Büyük küçük şirket fark etmez, acente broker de fark etmez herkes kendi üzerine düşen tanıtım fırsatını kullanabilir. Bunun için en iyi örneğe ise geçen Cumartesi günü tanık oldum. HDI acentesi iki genç ortak Bağdat Caddesi′nde bir tanıtım organizasyonu yaptılar. Mert Yurtaçan ve Özhan Sezgin adlı iki deneyimli genç HDI acentesi bir out-door etkinlik yaparak sigorta bilincine katkı yaptılar. Düşünce olarak çok önem verdiğim için yazımda bahsetmeden edemeyeceğim. Bu iki genç sigortacı Kadıköy Belediyesi′nden izin alarak Bağdat Caddesi′nin en işlek kavşağı olan Şaşkınbakkal ışıklarda 6 tane hızsız kılığında gençlere el ilanı dağıttırdılar. HDI Sigorta sponsorluğunda gerçekleşen bu etkinlik benim takip ettiğim kadarıyla bir ilk ama devamı gelecek gibi…


order Topamax Tanıtımın büyüğü küçüğü olmamalı


Yapılan bu organizasyon için diyeceklerim, düşünce güzel. Geliştirilebilir mi ?.. Kocaman evet. O çabayı görünce hemen gözümün önüne, “Çarpılmış bir araç üstünde keyifle eksper bekleyen bir sigortalı” “Bir kamyon üzerinde oturtulmuş bir prefabrik eve hırsız girmeye çalışırken, sigortalı bir tüketici mizanseni yapılabilirdi. Çok da ilgi çekerdi.. Bunlara birer senaryo yazılıp, animatörlerle tüketicilerin ilgisi çekilebilir. Bunu Bağdat Caddesi′nde, Bakırköy′de, Taksim′de, Beşiktaş′ta,  aklınıza gelebilecek her yerde yapabilirsiniz. Cumartesi-Pazar günleri yazın sokakta kışın AVM′lerde bu etkinlikler çok ilgi çeker diye düşünüyorum. Ben buradan bu iki genç sigortacı arkadaşımı yürekten kutluyorum.


  Premarin

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.