Bodrum Gündem

YEREL BASIN VE GAZETECİLİK…

06.06.2010
0
A+
A-

4 Haziran günü gazeteci arkadaşlarım Bodrum hoşgörü ve kültürüne aykırı bir anlayışla saldırıya maruz kaldılar. Bu nedenle iki gazeteci ağabeyimden bahsederek (birilerine) yerel basını anlatmak istiyorum.

Yerelde gazeteci olmak zor iştir. Herkesi tanırsınız. Bu nedenle haber yaparken çok dikkat etmek gereklidir. Çala kalem haber yapma hakkınız hiç ama hiç yoktur. Bıçak sırtında yürürsünüz haber yaparken. Ulusal basında haber yapan muhabirin haber figüranlarını tanıma olasılığı çok düşüktür. Yazar geçer. Yerel muhabirin öylemi? Haber figüranını tanıma olasılığı neredeyse yüzde 70 belki daha yüksek düzeydedir.


 


Hep kameranın arkasında görev yapan Bodrum gazetecilerinden, gazeteciliği hakkı ile yapan, gazeteci kardeşlerine destek ve eğitim veren iki gazeteci ağabeyimden söz etmek istiyorum bu vesile ile. Hepiniz tanırsınız onları. Bir olay olduğunda önce polis aranır ya, onlar bazen polisten bile önce aranır. Nerede bir haber varsa o ikisi olmaz ise “basın gelmedi” denir.


 

Order Disulfiram online

Zeki Özkeskin ve Yaşar Anter bu gazeteciler.


 


Yıllardır gazetecilik yapan ağabeylerimden Zeki Özkeskin’i düşünsenize, yerine koyun kendinizi. Ne zordur onun gazetecilik yapması. Bodrum’un köklü ailelerinden, hemen herkesi tanıyan, bu nedenle ister istemez belli misyonlar üzerine yüklenmiş, Belediye Meclis Üyeliği gibi zor bir görevde de bulunmuş. Bu nedenle Zeki ağabeyim haber yaparken bizlerden çok daha fazla dikkatli ve titizdir. Ki bunu başarabilmiş ender gazetecilerdendir.


  cheap Promethasin


Yaşar Ağabey sessiz ve ciddi tavırları ile farklıdır herkesten. Ulusal basında hangi gazete olursa olsun yazı işleri toplantılarında, “Bodrum haberlerinde Yaşar Anter ne yazmış” denildiğini Hürriyet’ten Vahap Munyar Yarımada Gazetesi’nin “Yerel Basın ve Geleceği” panelinde söyledi. Bodrum haberleri denildiğinde ilk önce Yaşar Anter ne yazmış deniliyor düşünsenize. Bu çok çalışmanın, çok emek harcamanın bir sonucu elbette. Kibarlığı ve kendine has tavırları ile Bodrum’un en önemli siması en hızlı gazetecisidir Yaşar Ağabeyim.


 


İşte bu nedenle bu iki önemli gazeteci ağabeyim ve diğer gazeteci arkadaşlarım Bodrum için önemli ve değerli insanlardır.


 


Unutmayın yerel gazeteciler Bodrum’un sesidir…


 


Lakin ağabeylerim vasıtası ile anlattığım yerel gazetecilik yara aldı. Bodrum’un önemli işletmelerinden birisi olan Milta Marina Bodrum açtı bu yarayı.


Modern ve kültürlü kesimine hitap eden güzide bir işletmedir. Bodrum ekonomisine yaptığı katkı da azımsanamayacak ölçüde, oranın müdavimleri ekonomik açıdan güçlü, kültürlü, modern ve uygar insanlar. generic Colchicine


Lakin yanılmışız…


Bütün bu övgüleri gerçekten hak etmesi gereken komleksin imajı bundan sonra “Gazeteci Dövülen Yer” olarak anılacaktır. Herhangi bir haber için oraya gittiğimizde aklımıza önce gazeteci arkadaşlarımıza yapılan saldırı gelecek.   


Yapılan saldırı üç beş tane kendini giydikleri kıyafetlerden dolayı Amerikan askeri sanan güvenlikçi yapmıştır. Ancak onların bu saldırıyı yapabilecek cürreti ve cesareti nereden aldıkları konusunda kuşkularım vardır. Bu saldırının sorumlularının mutlaka gereken şekilde cezalandırılması ve gazeteci arkadaşlarımızdan ve kurumlarından özür dilenmesi gerekmektedir. Milta Marina Türkiye’nin en önemli basın kuruluşu olan “Doğan Medya” iştiraki olması nedeni ile özür dilenmesi gereği daha da önem kazanmaktadır.



 

NOT: BU YAZIDAKİ FOTOĞRAF GAZETECİ AĞABEYİMİZ İSMET İLERİGELEN’İN CENAZE HABERİNDE DE KULLANILMIŞTI.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.