Bodrum Gündem

HERKES BİRGÜN BESLİ OLACAK..

07.06.2010
0
A+
A-

Bireysel Emeklilik Sistemi ülkemiz için henüz doğum aşamasında.

Bir bebek henüz ve büyütmeye çalışıyoruz. 2 milyon kişiye ulaştığında katılımcı sayısı sanki çocuğumuz ilkokula başlamış gibi seviniyoruz. Fon büyüklüğü 10 milyar TL′ye ulaştığında ilk okumayı sökmüş çocuğumuzdaki heyecanı duyuyoruz birlikte. Henüz çok yeni ve her şey bir rekor oluyor. Bu işe destek veren medya mensubu olarak en az şirket yöneticileri kadar gurur duyuyoruz bizlerde. Çünkü BES bizim de elimize doğdu. order Nolvadex


Bireysel Emeklilik Sistemini vatandaşlarımıza anlatırken biz gazeteciler de çok zorlanıyoruz. Geçmişte hayat sigortalarında yaşanan olumsuz birkaç örneğin lekesinin BES′e yapışmasına izin vermemek için büyük çaba harcıyoruz. Şu unutulmamalıdır ki BES çok sağlam temeller üzerine oturtulmuş en güvenilir gelecek için bir yatırım planıdır.


Vatandaşlarımız BES′i uzun vadeli bir birikim aracı olarak görmeli. Vergi avantajı ise şu anda hiçbir yatırım enstrümanında yok. Ama ne yazık ki vergi avantajından faydalanmayanların sayısı oldukça yüksek. Yani 100 TL yatırıyorsun, devlet sana bunun 30 TL′sini geri veriyor ama senin paran 100 TL olarak yatırıma yönlenmiş oluyor. Biriken bu fonlar işinin en iyisi fon şirketleri tarafından yönetiliyor. Ve güvence olarak ise Takasbank′ta saklanıyor. Özetle şirketler ve fon yönetim şirketleri sadece aracı ve küçük komisyonlar ile bu hizmeti veriyorlar. Tam güvenli bir sistem. Aldatılma yok. Bugün sisteme katıldın istersen 15 gün içerisinde vazgeçip, ödediğin parayı kesintisiz olarak geri alabiliyorsunuz. Hazine sistemin tüketiciye zarar vermemesi için bütün önlemleri yasa ile garanti altına aldı. Accutane online


Bütün dünyada global kriz ile fonlar değer kaybetti. OECD ülkeleri içerisinde bir tek Türkiye′deki fonlar aksine değer kazandı. Yapı itibari ile çok sağlam olduğunu söyleyebilirim. Kazanırken birikim yapmak en ideal olanı. Yabancı ülkelerden ülkemize gelen yaşlı turistlerin birikimlerini bu sistemden sağladıklarını unutmamak lazım. Neden gelecekte çalışmadığımız dönemde şimdiden yapacağımız birikimler ile bizlerde rahat bir emeklilik dönemi geçirmeyelim.


Sosyal güvenceden uzak ev hanımlarının mutlaka girmesi gereken bir sistem. Küçük birikimlerle gelecek için bir güvence sağlamak için ideal bir fırsat. Kurumsal katılımlar ise burada çok daha önemli. İşveren katkılı BES planları ile her iki tarafın da kazanması sonucu ortaya çıkıyor. İşveren ödediği katkı payını vergiden düşüyor, çalışan ise şirketine bir bağlılık hissi duyuyor. Özellikle KOBİ′lerin bu avantajlardan çalışanlarını faydalandırmaları gerekir. Sistem yerine oturdukça inanıyorum ki “Herkes bir gün BES′li olacak”


  Nolvadex online

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.