Bodrum Gündem

SIRA KİMDE?

21.06.2010
0
A+
A-

Bu hafta, 12 ay turizm için yapılan çalışmaların ve 12 ay turizm için çalışanların desteklenmesi gerekliliğine değinmek istiyorum.

Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen Bab-ı Ali Kitabevimizde “Zamanı Durduran Saat” adlı kitabını imzalamak üzere Bodrum’a geldi. Efsane başkan 3 saat boyunca hiç durmadan kitabını imzaladı. Katılım da oldukça yoğundu. Kitap almadan sadece başkan ile fotoğraf çektirmek için bile gelenler vardı. Başarılı ve özel bir belediye başkanı Büyükerşen. Biz onu Bodrum’a davet ederken onun yazdığı kitabı öne çıkartarak bir kültür hizmeti vermeyi planladık.


 


Kış boyunca da bir çok yazarı Bodrum kitapseverleri ile buluşturarak, Bodrum kültür çalışmalarına katkı sağlamaya çalıştık. Amacımız Bodrum’un kışın da yaşadığını hareketli olduğunu duyurarak insanların Bodrum’u tercih etmesini sağlamak için katkı koymaktı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi bir çok büyükşehirlerden daha fazla kitap imza günleri düzenleyerek kendi sektörümüzde üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz.


 


Lakin bir iki gün içinde Atatürk İlk Öğretim Okulu bahçesinde önceki yıllarda olduğu gibi “Kitap Fuarı” adı altında işporta tezgahında kitap satılmaya başlanacak. Böylece 12 ay boyunca Bodrum’a hizmet vermeye çalışan kitabevleri yalancı kitap fuarı ile rekabet etmeye çalışacak ve yine bir kitabevi önceki yıllarda olduğu gibi kapanmak zorunda kalacak. Sonra Bodrum’a gelen misafirlerimiz “Bodrum’da niye az kitabevi var?” diye sormaya devam edecekler.


 


Anlayamadığım bir şey var “fuar” bir hafta en çok 10 gün sürer ve tanıtım amaçlıdır. Bu fuar 74 gün sürüyor ve sadece kitap satıldığı için Bodrum’da hizmet veren kitabevlerine zarar veriyor. Eğer orayı sadece hediyelikçi yaparsanız, hediyelikçileri, sadece kuyumcu yaparsanız, kuyumcuları yok edersiniz veya hangi tek sektöre verirseniz o sektör sekteye uğrar.


 


Ben kışın Bodrum’a hizmet veren kitabevlerine haksızlık yapıldığını ve biz kitabevi işletmelerini yok ettiğini düşünüyorum. Daha da önemlisi “Yayıncılar Birliği tarafından alınan bir karar var ki bu karara göre “açıkta kitap satılamaz” diyor. Ama buna rağmen açıkta kitap fuarı kandırmacası ile işporta kitap satılmasına izin veriliyor. Üstelik kiralayan firmanın sahibi de “Yayıncılar Birliği Üyesi”dir.


 


Buna ancak pes denir…


 


Yöneticilerimize sesleniyorum!


 



  • Açıkta kitap satmak yasadışı bir olaydır.
  • Yerleşik firmaların yaşaması için fuar kandırmacası adı altında yapılan bu alanın değişik sektörlerin ve ürünlerin bulunduğu bir çarşı haline getirilmesi daha uygun bir yöntemdir.
  • Marmaris ve bir çok kıyı kentlerde bu tür fuar kandırmacası adı altında açılan yerler kapatılmış ve açılması engellenmiştir.
  • Bu uygulama kışın da Bodrum’a hizmet veren kitabevlerinin yok olmasına neden olacaktır.
  • Fuar adı altınada yapılan bu uygulama haksız rekabet yaratmakta, kelepir kitapları öne çıkartarak ucuzmuş kandırmacası uygulanmaktadır.

 


İdari ve yerel yöneticilerimizin bu konuda duyarlı olacakları konusunda hiç kuşkum yoktur. 12 ay turizm için yerleşik firmaların desteklenmesini, kışın dükkanlarını her şeye rağmen açanların yazın 1-2 ay gelerek işportacılık yapanlar tarafından ezilmelerinin engellenmesini diliyoruz.


  Dapoxetine no prescription


12 ay boyunca açık kalan ancak bu fuar kandırmacası ile son 8 yılda kapanan kitabevleri; buy Mesalamine



  • Sistem Kitabevi (Sistem Yayıncılık)
  • Arkadaş Kitabevi
  • Bizim Kitabevi
  • Harmony Kitabevi
  • Güncel Kitabevi order naltrexone
  • Hangisi sırada????????
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.