Bodrum Gündem

Klasik Müziğin Ustaları Gümüşlükte…

7. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 24 Temmuz 2010 Cumartesi akşamı Eklisia Kilisede başlıyor.

Klasik Müziğin Ustaları Gümüşlükte…
03.07.2010
0
A+
A-


Klasik müzikseverlerin her yıl ilgiyle beklediği ve dünya çapında isim yapmış, birbirinden yetenekli sanatçıları 400 yıllık çatısı altında ağırlayan Eklisia’daki festivalin bu yılki programı yine dopdolu.


 


İlk yapıldığı tarih olan 2004 senesinden bu yana Avrupa ve Dünya müzik gündeminde övgüyle bahsedilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bu yıl 24 Temmuz – 8 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin ilk konuğu ise Arjantinli piyano virtüözü Valentin Surif olacak. Klasik müzikseverlerin dünyanın önemli müzik merkezlerinde bile izleme fırsatını zor buldukları, kendi alanlarında çok özel bir yere sahip müzisyenleri küçük bir balıkçı kasabasında bir araya getiren festival, bu yıl iki ayrı senfoni orkestrasına da ev sahipliği yapacak.


 


Kendine özgü kültürel ve tarihi özelliklerini korumayı başarmış nadir sahil kasabalarından biri olan Gümüşlük’e her yıl dünyaca ünlü müzisyenleri getiren festivali, Sanat danışmanı, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ile Sanat Yönetmeni, piyanist Eren Levendoğlu beraber düzenliyorlar.


 


Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen festivale Gümüşlük Belediyesi Ana Sponsor olarak destek veriyor. Festivalin diğer destekçi kurumları ise Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Belediyesi, Tepe Grubu, Denizbank, Engel & Völkers, Erenler Sofrası, Yarbasan Taşevleri, Miko Sail, Akustik Turizm, Tekfen OZ, Erol ve Mine Üçer, Suha Özkan, Tümer Sabuncuoğlu, İbak Homes, Club Hotel Zemda, THY, Kefaluka Resort, Hürtop, Doğuş Holding, Borusan, Bilkent Üniversitesi, Marmara Otel, Era Outdoor ve Rekmay.


 


Festival süresince önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Eklisia Yaz Müzik Okuluna katılan geleceğin müzisyenleri, festivale katılan sanatçıların eğitmenliğinde dersler alacaklar. Yaz okulunda 25 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında piyano; 11 – 18 Ağustos tarihlerinde flüt; 13 – 22 Ağustos tarihlerinde keman; 20 – 29 Ağustos tarihlerinde ise viyolonsel kursları düzenlenecek. Derslere katılacak öğrenciler, kurs bitiminde birer konser verecekler.


 


Festivalde ayrıca bir seminer düzenlenecek.  Peter Cosse’nin düzenleneceği “Önemli Piyanistler: Richter, Cziffra, Gulda, Gould” ve Chopin yorumları: Dünden bugüne” başlığını taşıyor. Miami Uluslararası  Piyano Festivali’nin Sanat Yönetmeni Giselle Brodsky ise “Taubman Metodu”  üzerine bir masterclass yapacak.


 


7. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali konser programı şu şekilde belirlendi:


 


24 Temmuz 2010 Cumartesi : Valentin Surif – piyano, Eklisia Gümüşlük


30 Temmuz 2010 Cuma : Aleksandar Madzar ve Londra Okullar Senfoni Orkestrası 


4 Ağustos 2010 Çarşamba : Makoto Ueno – piyano, Eklisia Gümüşlük


7 Ağustos 2010 Cumartesi : Jean-Bernard Pommier –  piyano, Eklisia Gümüşlük


1 Plavix online Lithium online 8 Ağustos 2010 Çarşamba: İbrahim Yazıcı – piyano, Ümit İşgörür – Viyolonsel, Eklisia Gümüşlük


21 Ağustos 2010 Cumartesi : Wolfgang Boettcher – viyolonsel, Eklisia Gümüşlük


24 Ağustos 2010 Cumartesi : Gülsin Onay – Piyano, Benyamin Sönmez – Viyolonsel, Erkin Onay -Keman, Eklisia Gümüşlük


5 Eylul 2010 Pazar : Gülsin Onay ve Bilkent Senfoni Orkestrası,

8 Eylül 2010 Salı : Gülsin Onay – Piyano ve Burhan Öçal – Perküsyon. Eren Levendoğlu – Piyano ve Zeynep Tanbay – Dans, katılımıyla  order Viagra
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.