Bodrum Gündem

Kocadon: Bodrum Gazetecileri Şahidimdir..

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, usta gazeteci Rahmi Turanın Hürriyet gazetesinde çıkan yazısının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, bodrum halkı ve Bodrum Yerel ve Ulusal basın temsilcilerini şahit gösterdi.

Kocadon: Bodrum Gazetecileri Şahidimdir..
03.07.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 


Where to buy Strattera Cytotec cheap

Hürriyet gazetesinin 1 Temmuz sayısında usta gazeteci Rahmi Turan, “Londralı gözü ile Bodrum” başlığı ile 40 yıllık bir dostunun bakış açısı ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ağır bir şekilde eleştirmişti. Başkan Kocadon zehir zemberek eleştirilere bir basın toplantısı ile sert bir şekilde cevap verdi. Eleştirilere açık olduğunu, yapılan eleştirileri mutlaka değerlendirdiğini ve herkesin kendisine rahatlıkla ulaşabildiğini üzerine basarak söyleyen Kocadon, Rahmi Turan’a araştırmadan, sormadan asılsız eleştirileri köşesine taşıdığı için kırgın olduğunu kaydetti.


 


Kocadon: Bodrum Halkı ve Gazetecileri Şahidimdir…


Başkan Kocadon, “vatandaşından ve gazeteciden kaçan belediye başkanı” olarak ilan etmiş olması en büyük yanlış olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Farkındayım ki hepiniz gülüyorsunuz buna. Ben telefonu hiç kapanmayan bir başkanım, bir sebeple aramanıza yanıt veremediysem mutlaka sizi geri ararım. Sizler de basın mensubusunuz ve hepiniz buradasınız, bunun tersini söyleyebilecek kimse yoktur aranızda. Kapımda görüşmek isteyen bir vatandaşım varsa yemeğe bile çıkmayan bir başkanım. Belediye bakanlığında bu yıl 12. yıl ve bu hep böyle oldu. Dahası belediyeden çıkarken, elimde değil, mutlaka arkamı döner, görüşmek isteyen kimse kaldı mı diye bakarım. Ben günde ortalama 200 kişiyle konuşurum, sorunlarını dinler, çözmeye çalışırım. Bu şahsıma yöneltilmiş çirkin bir ithamdır. Sayın Bora Paran’ı bu noktada kınıyorum.”

 

Yazıda Bahsedilen Evler Bodrum Belediyesi Sınırlarının Dışında…

Usta gazeteci Rahmi Turan’ın yazısında Sahil şeridinde vatandaşların denize girebileceği her bir karış yer lokantalar tarafından tutulmuş. Onların şezlonglarına oturacaksınız ve bir şeyler içerek para ödeyeceksiniz denize girmek için. Bir tek halk plajı var ki, çöplükten geçilmiyor. Her yanı pislik içinde. Sahil şeridini bir-iki kilometre geçince dehşet bir manzara! Adam denizin içine iki tane villa oturtmuş! Üstelik bu e-Bodrum Belediye de oraya su ve elektrik götürmüş!” diyerek eleştirdiği bölgenin  Göltürkbükü Belediyesi sınırlarında olduğunu gösteren plan, fotoğraf ve belgeler, Başkan Kocadon tarafından basın mensuplarına dağıtıldı. Başkan Kocadon yazıda bahsedilen yerin planlardan anlaşıldığı gibi Bodrum Belediyesi sınırlarında olmadığını söyledi. Kocadon “Bu gazeteci, yazısında “Torba’da bir halk plajı var, çöp içinde” demiş. Kendisinin çöplük diye tanımladığı alan ormanlık, kayalık bir kıyıdır ve sorumluluğumuz dışındadır ki burası bile çöp içinde değildir, ayrıca belediye olarak, seyyar tuvaletinden, çöp konteynırına kadar her şeyi koyarak önlemlerimizi sezon başında aldık. Halk plajımız ise Torba’nın tüm güzelliklerine layık şekilde her gün ve her saat temizdir, bu plaja kimse dil uzatamaz. Bu arkadaşımızın söz ettiği alanın hemen ardında ise arkeolojik SİT alanı ve içinde eski bir kilise harabesi vardır. Alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun himayesindedir, her ne şekilde olursa olsun, izin almaksızın bu alana girmek demek, ağır cezada yargılanmak demektir. Bu alanla ilgili bu gazeteci arkadaşımızın muhatabı Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’dur. Gazeteci Bora Paran’ın denizin içine villa oturttuğumu iddia ettiği yer ise Bodrum Belediyesi sınırlarının dışındadır, açıp sorsa veya bir gazeteci olarak araştırsa idi, bu yapıyı bu yazıya konu etmezdi.”


dedi.


 


Kocadon: İspatlasınlar İstifa Ederim…


Usta gazeteci Rahmi Turan’ın köşesine taşıdığı 40 yıllık arkadaşının gözlemlerinden en önemlisi İçişleri Bakanlığı′na yazı yazarak Bodrum′daki belediyelerin birleşmesini istediğim yönündeki ifade ediliyor. Yazıda; Sıkı durun… Bodrum Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’na bir öneride bulunuyor: Tüm Bodrum beldeleri bir tek Bodrum Belediyesi’ne bağlansın! O zaman ben de Sayın Bay Kocadon’a ‘koca bir dilekçe’ hazırlıyorum. Deniz ortasında villa yapmak için gereken izin herkese verilsin. Tam bir rezalet olan, deniz ortasındaki villanın bütün fotoğrafları elimdedir, dileyen yetkiliye memnuniyetle takdim ederim.” buy Cialis super active Başkan Kocadon bu konuda kesinlikle bir talep ve öneride bulunmadığını ifade ederek, yazılanlara sert bir şekilde rest çekerek Şimdi tüm yazının sonuna, yine şahsımla ilgili, alay edercesine bir üslupla eklediği son söze gelelim. Bodrum Belediyesi olarak İçişleri Bakanlığı’na bir yazı yazarak tüm Bodrum beldelerinin Bodrum Belediyesi’ne bağlanmasını istemişim. Sayın Paran, bulun bu belgeyi derhal istifa edeceğim. Ancak bu şahıs bu iddiasını ispatlayamazsa kaleminin ucunu kendine batırıversin.” dedi.


 


Basın toplantısının sonunda gazeteciler ile sohbet eden Kocadon basın mensupları ile fotoğraf çektirdi. Ulusal Basın temsilcilerinin bazıları bu fotoğraf karesine katılmadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.