Bodrum Gündem

Türkiye-Yunanistan ortak turlarında ilk adım atıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunanistan Turizm Bakanlığı, THY ve Aristo Tour, Türkiye ve Yunanistan arasında başlayan ortak turların tanıtım gezisini gerçekleştirdi.

Türkiye-Yunanistan ortak turlarında ilk adım atıldı
03.07.2010
0
A+
A-

Çin’den Türkiye’ye turist getiren Aristo Tour, Kültür ve Turizm Bakanlığı, THY  ile birlikte düzenlediği organizasyonla Türkiye-Yunanistan ortak turlarının ilk tanıtım turunu başlattı.  Uzakdoğu′da  Türkiye ve Yunanistan′ı birlikte pazarlanmaya başlayan Aristo Tour, hazırladığı 4, 6 ve  8 günlük paketlerle İstanubl ve Atinaya′ya turlar düzenleyecek. 

Çinli üst düzey acente yöneticileri ve gazetecilerden oluşan 25 kişilik ekibe ilk tanıtım turunu başlatan Aristo Tour, turun İstanbul ayağında İstanbul Ortaköy′deki Feriye Lokantası′nda bir toplantı düzenledi. Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Müşaviri Cumhur Güven Taşbaşı, Pekin Kültür ve Turizm Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve Aristo Tour Yönetim Kurulu Başkanı Sema Kocakanat′ın katıldı.



Toplantıda bir konuşma yapan Cumhur Güven Taşbaşı,  iki üle arasındaki işbirliğini geliştirmek istediklerini belirterek, insanların Çin′den Türkiye′ye, Türkiye′den de Çin′i gidip gelmesini istediklerini söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için 2012′de Türkiye′de Çin Yılı kutlanacağını, 2013′te de Çin′de Türkiye Yılı kutlayacaklarını açıklayan Taşbaşı, bu kutlamaları önemsediklerini kaydetti. İstanbul ile Çin′in Guang Zhan eyaletinin kardeş şehir olduklarını hatırlatan Taşbaşı, Yunanistan′la ortak düzenlenen turların başarılı olmasını diledi.


İlknur Yiğit

Yunanistan-Türkiye ortak tur projesini www.turizmgazetesi.com′a anlatan Pekin Kültür ve Turizm Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit, ortak tur projesinin geçen yıol başladığını ancak Yunanistan′da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir yıl ara vermek zorunda kaldıklarını kaydetti. Geçtiğimiz aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan gezisi sırasında Türkiye ve Yunanistan ile ortak tur yapılmasıyla ilgili anlaşmanın imzalanmasının ardından tekrar gündemke gelen projenin ilk adımını Çin′de kendilerinin attığını belirten Yiğit, şöyle devam etti:

“İlk adımı da biz Çin’den attık. THY’nin büyük desteği oldu bize, bilet temin etti. Acentelerin üst düzey yöneticileri ile gazetecilerden oluşan toplam 25 kişiyle tanıtım turlarımıza başladık. İki gün Atina’da kaldık, iki gün de İstanbul’da kalacağız.  Yeni bir ürün oluşturuyoruz. Avrupa’ya giden turisti buraya çekmeye çalışıyoruz. Uzakdoğu’da Türkiye Mısır’lya birlikte satılıyordu. Bu da bizi kataloglarda Ortadoğu ve Afrika tarafına çekiyordu. Ama biz her yerde olmak istiyoruz. O yüzden Avrupa ülkeleriyle bağlantı yapıp oraya giden turisti çekmeye çalışıyoruz. THY’nin Çin’de ofisleri var ve Avrupa bağlantıları çok kuvvetli. Onun da avantajlarını kullanarak, bunu başlattık. Gezimizi Ege turu olarak düşünüyoruz. İlerde de Fas ve Tunus’la birlikte Akdeniz ürünü hazırlayacağız. İlgi çok iyi, yeni başladı ama satışlar daha önce başlamıştı. Büyük bir talep var. Türkiye-Yunanistan paketi artışta.  Zaten Türkiye Mısır paketi yıllardır satıldığı için belli bir seviyeye geldi. Yeni ürün arayışı vardı, tam zamanında bu ürünü sunmuş olduk.
Hazırlanan paketler arasında Ege’den başlayıp Ege kıyılarına geçebilecek şekilde balayı paketi, Atina ve İstanbul’un gezildiği kültür turu, lüks paket ile bir de normal paket oluşturuldu.”

Çin pazarında büyük bir potansiyel olduğunu ve önümüzdeki 5 yılın Türkiye için çok önemli olduğunu dikkat çeken Yiğit, “Çünkü büyük bir sıçrama yaşanacak. Nüfus gittikçe zenginleşiyor. Biz de bundan en fazla payı almaya çalışıyoruz. Seyahat kültürü yeni bir kültür onlar için. Seyahat etmeye yeni yeni başlıyorlar. Dil, güvenlik gibi bazı sorunları var ve onları aşmaya çalışıyoruz. Pazar araştırmamızı yaptık. Büyük bir Pazar olacak. Türkiye’ye yılda 70 bin kişi geliyor. Bu yıl yüzde 10 üzerinde artış bekliyoruz. Yurtdışı çıkışlarında büyük bir artış var. Yılda 40 milyon insan çıkıyor. Çoğu Asya’ya gidiyor. Avrupa’ya gidişlerde artacak. Bu pazara diğer rakiplerde yatırım yapmaya başladılar” diye konuştu.
Kamagra online misoprostol online
www.turizmgazetesi.com′un Buy Ketorolac sorularını yanıtlayan Cumhur Güven Taşbaşı ise Türkiye-Yuanistan turlarının çok önemli olduğunu belirterek, “Bu önemli bir şey. Ortak kültürde iki ülkeyiz. İstanbul′da Yunanistan′la ortak kültürü barındırıyor. Çin ve Uzakdoğu′da özellikle bu iki ülke çok merak ediliyor. Bunun örnekleri var Avrupa′da. Birkaç ülkeyi birarada satan çok ülke var. Onun için İstanhbul-Atina, Selanik İstanbul, Bodrum ve Yunanistan′ın bazı adalarını birlikte paket olarak satabiliriz. Çin her yıl artış olan bir pazarımız. Geçen sene yüzde 12 arttı. ama biz çok az görüyoruz bu artışı. çünkü ciddi bir nüfus var. Beklentimiz bu paketlerle yüzde 25 artış yakalamak. Öyle olursa charter sefer de konulacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.