Bodrum Gündem

CHP Milletvekillerinden Eğlence Sektörüne Tam Destek..

Bodrum a Eğlence Sektörü temsilcileri Cumhuriyet Halk Partili Milletvekillerine sorunlarını anlatarak destek istediler.

CHP Milletvekillerinden Eğlence Sektörüne Tam Destek..
04.07.2010
0
A+
A-

Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem Strattera No Prescription buy Premarin online


CHP Bodrum ilçe binasındaki toplantıya Bodrum′un eğlence sektöründe yer alan ünlü eğlence mekanlarının sahipleri katıldılar. Sektör temsilcisi olarak CHP ilçe teşkilatı ve  Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, Fevzi Topuz’u ziyaret eden  Hadigari Disko Hakan Aykan, Küba Bar Bülent Şenol, Red Lion Yengin Arda, Kule Bar Atilla Serttaş, Victoria İbrahim Ekmekçi sektörün sorunlarını anlatan bir hazırladıkları bir sunum dosyasını verdiler.


Çevre ve Orman Bakanlığı′nın 23:59 da tüm eğlencenin sesinin kısılacağı yolunda hazırladığı yasal düzenlemelerin Bodrum gibi küçük mekanların olduğu, anıtlar kurulu nedeniyle yapısal müdahalenin zor yapıldığı yörelerde tüm sektörü bitireceğini anlatan işletme sahipleri Cumhuriyet Halk Partili vekillerin sorunlarına sahip çıkmasını istediler.


 


Muğla ilinin 40 yıldır turizmle yoğunlaştığı, Bodrum ilçesinin ise özellikle eğlence nedeniyle yoğun olarak tercih edildiği, eğlenceye karşı olanların azınlıkta olan ve yaz ayları 2 ay Bodrum da aldığı yazlığında yaşayan emekli üst düzey bürokratlar olduğu,  yerel halkın eğlenceye karşı olmadığı, şikayetlerin de yine sürekli olarak belirli kişiler tarafından yapıldığı belirtiliyor.


  purchase cheap Baclofen


İstatistikler…


Bodrum Eğlence sektör temsilcilerinin hazırlanan raporda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TUSAB′ın 2008 raporunda yer alan istatistiklerde örnek olarak gösteriliyor. TURSAB raporuna göre 2008 yılında Türkiye ye gelen turistlerin yüzde 58.5′inin eğlence, 6.4’ünün Kültür, 11’inin yakın ziyareti, 4.8 inin alışveriş, 4.3’ü nün ticari ilişkiler, 1.5’inin sportif, 3’ünün toplantı konferans ve 10.5 oranındakilerin ise diğer sebepler ile ülkemizi ziyaret ettiği gerçeği gözler önüne seriliyor. Sektör temsilcileri Türkiye turizminin yüzde 58 i eğlence amaçlı ise Bodrum Turizminin yüzde 85 inin eğlence amaçlı olduğu vurgulanıyor.


Bodrum da eğlence sektörü, içkili kafe ve restoran sayının 1000’in üzerinde olduğu 8 bin kişinin istihdam edildiği anlatan sektör temsilcileri Bodrum’daki tüm sektörleri eğlence sektöründen yararlandığını belirttiler.


 


23:59 Eğlence Sektörü için çok erken bir saat…


Bodrum gecelerine saat 24:00 den önce kimse gelmemektedir diyen sektör temsilcileri Bodrum mimarisi ve Anıtlar kurulu nedeniyle Bodrum’da kapalı alana geçmenin mümkün olmadığı, ilçe merkezinde 120 metrekarenin üzerinde geniş kapalı alanı olan bina sayısının yok denecek kadar az olduğu da toplantıda belirtildi. Bodrum Ticaret Odası Eğlence Sektörü Komitesi olarak yapılan açıklamada işletmelerin haksız cezalar ile karşı karşıya oldukları anlatan işletmeciler desibel ölçüm değer ve hesaplamalarının da 1990’lardan kalma tekniklerle yapıldığına dikkat çektiler.


 


Cumhuriyet Halk Partisi Sektörü Destekliyor…


Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekilleri Dr.Ali Arslan ve Fevzi Topuz görüşme sonunda Sektör Komitesi üyelerinin dile getirdikleri sorunları bildiklerini Bodrum’un 1960 yıllardan buyana eğlencesi ile farklılıklar taşıdığını bu gerçeği iktidar partisine ve ilgili bakanlık yetkililerine her platformda anlatacaklarını, sorunlara sahip çıkacaklarını söylediler. CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk’te sektörün her zaman yanında olacaklarını açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.