Bodrum Gündem

Tuzla Sulak Alanda Gecikmiş Adalet

Bodrum Mimarlar Odası, Tuzla Sulak Alan için 2004 yılından beri sürdürdüğü hukuk mücadelesini sonunda kazandı.

Tuzla Sulak Alanda Gecikmiş Adalet
04.07.2010
0
A+
A-


Proscar buy Nurperi Değirmenci/Bodrum Gündem


TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği, Milas, Boğaziçi Köyü’nde bulunan Tuzla Gölü ve çevresinde risk oluşturan golf tesisi için olumlu ÇED raporunun ve hafriyat izninin iptaline ilişkin açtığı davayı kazandı.


Lithium online 2003 yılında Milas Tuzla Sulak Alanı Koruma Çalıştayı tarafından tespit edilen ve bugün de bölgenin ekosistemini tehdit eden unsurların giderek çoğalması nedeniyle  Tuzla Gölü ve Sulak Alan’ın yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Bodrum Mimarlar Odası Başkanı Mahmut Yıldırım “çok acil önlem alınması gereken bir yerde bu kadar uzun bir hukuk süreci bölgedeki risk faktörlerinin yıllar içinde daha da artmasına neden olmuştur. 2010 yılındayız ve mahkeme yeni sonuçlandı. Yürütmenin durdurulması için karar çıktı. 2004’ten bu yana 6 yıl zaman geçmiş. Tam bir gecikmiş adalet” dedi. 2004 yılından beri verdikleri hukuk mücadelesini sonunda kazandıklarını söyleyen Yıldırım şunları kaydetti: “1974’te Ramsar Antlaşması ile bütün sulak alanlar koruma altına alınmıştır. Bunun en önemli gerekçelerinden bir tanesi sulak alanların aynı zamanda ozon üreten yerler olmasıdır. Burası önemli bir sulak alan. Bu sulak alanı tehdit eden Vita Park Golf Tesisleri projesine ait ÇED raporunu Çevre ve Orman Bakanlığı 23 Temmuz 2004 tarihinde onayladı. 5 Ağustos 2004′te biz itiraz ettik, 1/25 binlik planla birlikte ÇED’e dava açtık. Bu dava sürerken ÇED olumlu raporuna dayanılarak inşaat ruhsatı olmadan Haziran 2005’te o bölgede hafriyat çalışmaları başlamış. Oysa o sırada alınmış imar izni, herhangi bir çalışma izni, hiçbir şey yok.  Eylül 2005’te biz bunun üzerine hafriyatın durdurulması için de bir dava açtık. 2006’da da ÇED’in uygunsuzluğuna dair bilirkişi raporu gelmiş. Bölge İdare Mahkemesi önce bizim burada ehliyetimizin olmadığına karar vermişti. Fakat biz kararlılığımızı devam ettirdik. Danıştay’a dava açtık 2007’de tekrar. Bugün bu dava ‘yürütmenin durdurulması’ şeklinde sonuçlandı”


Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile konuya ilişkin görüştüklerini ifade eden Yıldırım, “Başkanımızın bu konuda çok ciddi ve dikkatli olduğunu gördük, eminiz gerekeni yapacaktır. Sorun sadece Vita Park golf alanı değil. Bu yakın çevreye baktığımızda hemen yanı başımızda bir ağ yıkama fabrikası var. Ciddi kimyasal atıkları var. Hemen buraya girişte çok sayıda mermer atölyesi var. Bölgede çok sayıda kaçak yapılaşma görüyoruz. Bu konuda da çok ciddi bir önlem alınması lazım” dedi. Buy Viagra Canada


Bölgede kaçak yapılaşmayla ilgili mümkün olduğunca mücadele ettiklerini vurgulayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise “ilk defa belediye bünyesinde Kaçak Yapı Birimi’ni kurduk. Bu bölgede mümkün olduğu kadar gerekli denetimleri yaptırıyoruz. Kaçakla ilgili ve mevzuata aykırı yapılaşmayla ilgili, tabiri yerindeyse babam olsa gözünün yaşına bakmayız” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.