Bodrum Gündem

Turist taşıyan otobüslere sıkı denetim geliyor

İçişleri Bakanlığı, turistik mekânların önüne trafik denetim noktaları oluşturma kararı aldı. Araç ve şoförün her türlü kontrolünün yapılacağı denetimlerle, kazaların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Turist taşıyan otobüslere sıkı denetim geliyor
12.07.2010
0
A+
A-

İçişleri Bakanlığı, turist kazalarına yönelik hazırladığı raporda, turist kazalarının sebebinin çoğunlukla ′uykusuz ve yorgun′ şoförler olduğunu duyurdu. Milyonlarca turisti ağırlayan Türkiye′de, tur otobüsleri her yıl birçok kazaya karışıyor.

Son olarak Alanya′dan Pamukkale′ye Rus turist taşıyan tur otobüsü, çay yatağına uçmuş ve 41 yolcudan 15′i hayatını kaybetmişti. Bu gelişme üzerine İçişleri Bakanlığı, ′tur otobüslerinin denetimini konu alan yeni bir çalışma yöntemi belirledi. Buna göre; Pamukkale, Efes, Manavgat Şelalesi gibi turistlerin yoğun olarak gezdiği bölgelerde trafik denetim noktaları oluşturulacak. Denetim noktalarına gelen tur otobüsleri, turistleri indirdikten sonra trafik memurlarınca kontrol edilecek.


Memurlar, aracın takografından (hız ve çalışma sürelerinin aşılıp aşılmadığı gibi denetimler) başlamak üzere, fenni muayenesi, taşımacılık yetki belgesi, kaza koltuk sigortaları, ilkyardım malzemelerinin bulundurulması, aracın fren ve ışık donanımına ilişkin denetimler yapacak. Ayrıca şoförün alkollü olup olmadığı, araca fazla yolcu alıp almadığı gibi tüm detaylar bu noktalarda incelenecek. Denetimlerde eksiği bulunan araçlar ve şoförlerin tura devam etmesi engellenecek.


 


levonorgestrel price

Bakanlık, yaptığı duyuruda, tur otobüslerinin karıştığı kazaların sebeplerine bakıldığında; bazı araçların taşımacılık yetki belgelerinin olmadığının, araç şoförlerinin başta hız ihlalleri olmak üzere temel trafik kurallarına uymadığının, güzergahın uzunluğuna göre araçta yeterli sayıda şoför bulundurulmadığının, şoförlerin uykusuz ve yorgun olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Kaza şekillerinin ise genellikle yoldan çıkarak, devrilme şeklinde tek taraflı olarak oluştuğunun anlaşıldığına dikkat çekildi. cheap Proscar


 


Dapoxetine on line

Bu durumda, turistik gezi mekânlarında oluşturulacak kontrol noktalarında, araçta çalışma ve dinlenme sürelerine uyulup uyulmadığına da bakılacak. Ayrıca şoförler; emniyet kemeri kullanımı, kötü hava ve yol koşullarında hız sınırının altında seyredilmesi veya hava ve yol şartları düzelene kadar park ve mola yerlerinde beklemeleri konusunda uyarılacak. İçişleri Bakanlığı, söz konusu düzenlemeleri Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği′ne (TURSAB) de gönderdi. TURSAB üye tur operatörlerine yeni düzenlemeleri duyurarak, tedbir alınmasını istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.