Bodrum Gündem

Yunanistanda herşey dahile düzenleme tartışma yarattı

Turizmciler yeni kuralın ülke turizmini olumsuz etkileyeceğini ileri sürüyorlar.

Yunanistanda herşey dahile düzenleme tartışma yarattı
15.07.2010
0
A+
A-

Yunanistan′da geçtiğimiz gün açıklanan ve ülkedeki otelcileri, turizmcileri kızdıran yeni taslak, yatırımdan sonra en az 5 yıl her şey dahil uygulamayan 5 ve 4 yıldızlı tesislere yatırım kolaylıklarında, indirimlerinde ekstra 3 puan daha kazandıracak.

 
Kafa karıştırdı


Sektörden bu taslakla ilgili gelen eleştiriler, ülke turizminin özellikle Türkiye ve Mısır gibi rakipler karşısında gerilemeye neden olacağı üzerinde odaklanırken, turizm bakanlığı yaptığı ikinci değerlendirmede, düzenlemenin zorunlu olmadığını ve var olan tesisleri etkilemeyeceğini ifade etti.


 


Ülkenin hazırladığı yeni kalkınma yasa taslağında turizm yatırımlarına ilişkin olarak koyulan bu detaya karşı çıkan turizmciler, dünyada en önemli pazarlama aracı olan her şey dahile yönelik bu uygulamanın zararlarının iyi hesap edilmesi gerektiği uyarısında bulundular.

order Colchicine

 




KDV de tartışılıyor


 


Öte yandan turizmciler, KDV artışları gibi önemli bir sorunun hala gündemde olduğunu da vurgulayıp, bu unsurlarla birlikte her şey dahile gelecek kısıtlamaların rekabet gücünü iyice zayıflatacağını ifade ediyorlar.


 


Almanya, Rusya ve İngiltere pazarlarında en çok satan ürünün de her şey dahil olduğunu belirten turizmciler ve otelciler, krizden çıkış sürecinde özellikle tatilci ailelerin taleplerini çekmede en önemli araç olan bu sistemin rolünün iyi anlaşılması gerektiğine işaret ediyorlar.


 


Destek de var


 


Diğer yandan hazırlanan bu taslağa destek de olduğu görülüyor. Destek özellikle kent içlerinde faaliyet gösteren küçük ölçekli tesislerin birliklerinden geliyor. Ülkedeki Apart Oteller Birliği, her şey dahil sisteminden zarar gördüklerini aktarırken bunun özellikle tesis dışı harcamaları düşürdüğüne işaret etti. misoprostol buy online Fluoxetine no prescription


 


Zorunluluk değil, seçenek


 


Bakanlık sekreterliğinden yapılan açıklamada ise yatırımcıya zorunluluk değil seçenek sunulduğu belirtilirken “Yatrımcılar bunu kabul eder veya etmez. Ederse 3 puan daha destek alır, taslak varolan tesisleri ilgilendirmiyor. Amacımız yerel düzeyde ki pazarı güçlendirmektir” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.