Bodrum Gündem

Adalet ve Demokrasi Haftası Semah ile Kutlandı..

CHPnin gerçekleştirdiği Adalet ve Demokrasi Haftası etkinliğinde konu, MADIMAK KATLİAMI konuk ise Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Kurul Üyesi ve başkan yardımcısı Kemal Bülbül oldu.

Adalet ve Demokrasi Haftası Semah ile Kutlandı..
17.07.2010
0
A+
A-

purchase Strattera Çiçek Bozoğlu / Bodrum Gündem


Açılış konuşmasını CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk’ün yaptı. Başkan Durmuş Ali Öztürk Madımak’ta yaşananların asla kabul edilemeyeceğini dile getirerek Madımak otelinde yakılan ozan Nesimi’den şiir okudu.

where to buy Indocin
buy Paxil

 


Kemal Bülbül konuşmasına başlarken Madımak olayı ile ilgili bazı gerçeklerin yanlış bilindiğine dikkat çekti. Bülbül  “Madımak katliamında kaybettiğimiz canların sayısı 37 değil 35 tir. 33 can yazar ve beraberindeki kişiler,  2 can da otel çalışanıydı. Diğer 2 kişi katliama karışan gruptandı “ dedi.  Sivas’taki Madımak katliamının niye yapıldığı ile ilgili tarih boyunca süregelen sindirme politikalarından ve uygulanmış benzeri katliamlardan örnekler verdiği konuşmasında Kemal Bülbül; “Deniz’ler, Mahir’ler de Baba İshak ve yarenlerinin izinden yürüyerek haklı mücadelelerini vermişlerdir.”dedi.


 


Kemal Bülbül’ün konuşmasının ardından İlhan Özçelik sazıyla ve sesiyle katılımcılara Madımak katliamını anlatan türküleriyle duygulu anlar yaşattı.  Daha sonrasında Milas’tan gelen genç katılımcıların yaptığı semah ile program sona erdi.


 


Madımak katliamı ile ilgi yapılan toplantının oldukça kalabalık ve her kesimden katılımın olduğu gözlendi. Katılımcılar her kesimden insanlarımızın burada olmasının herkesin özlediği ve aradığı barış ortamının bir göstergesi olduğu ifade edildi.


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.