Bodrum Gündem

KİSSEBÜKÜ PLAN TADİLATINA İPTAL…

Bodrumda Kissebükü koyuna yapılması planlanan lüks otelin içinde yer aldığı plan tadilatı, Muğla İl Genel Meclisinde 28e 11 oy çoğunluğu ile reddedildi.

KİSSEBÜKÜ PLAN TADİLATINA İPTAL…
08.08.2010
0
A+
A-

diflucan online Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Cuma günü yapılan İl Genel Meclisi toplantısına, Bodrum Mavi Yol girişimi üyeleri, Bodrum Deniz Ticaret Odası Şubesi kalabalık bir grupla katıldılar. 23 Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesinin tamamının ret oyu verdiği oylamada, MHP 5 ret oyu verdi. AKP üyeleri ise kabul oyu kullandılar. Uzun süredir tartışmaların odağındaki “Kissebükü” konusu çevrecilerin galibiyeti ile sonuçlandı.

Görüşlerini almak istediğimiz yatırımcı firma yetkilileri konu üzerinde çalıştıklarını ve önümüzdeki günlerde açıklama yapacaklarını söylediler.


Disulfiram online

Kissebükü’ne yapılaşmaya açılmasına karşı çıkan Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu şu açıklamayı yaptı. “İl Genel Meclisi’nden zaten beklediğimiz bir karar çıktı. Sağduyunun sesi hakimdi. Yeşili herkes seviyor ama yeşili sevenler ikiye ayrılıyor. Bir tanesi yeşili görünce doğayı, ağacı düşünüyor, bir kısmı da yeşili görünce dolar düşünüyor. Biz birinciden yanayız. Oradaki yapılaşmanın durdurulması, yeniden bir sit irdelemesi ve yeniden değerlendirilmesi gündemde. Onlar yeni plan projelerle gelebilirler, şartları başka türlü zorlayabilirler ama biz de uyanık olarak işin arkasında duracağımızı buradan bir defa daha ifade ediyorum. Biz oranın yapılaşmasını istemiyoruz. Doğal ve arkeolojik sit olarak kalmasını istiyoruz. Biz orayı yalnızca mavi yolculuğun güzergahı olarak görmüyoruz. Bugün Bodrum için 12 ay çalışan tek sektörümüz yat imalatı. Bu sektöre bağlı da bir sürü diğer sektörler var. Eğer bu koylar biterse tekneciliğimiz de biter. Orada yeniden sit irdelenmesi istendi. Çünkü bir yer düşünün birinci derece sit, ama onun ortasında küçük bir çanak üçüncü derece. Bunun biz geçmişini de biliyoruz. Bu sit irdelemesi sırasında 3’den 2’ye çıkarılmasında rol oynayan profesörün görevden alındığını biliyoruz. Bizim gözümüz Kissebükü’nün üzerinde ve müdaafaya devam edeceğiz.”

cheap Cialis

Yapılaşma karşısında mücadele eden Mavi Yol Girişimi kolaylaştırıcısı Filiz Dizdar ise İl Genel Meclis üyeleri verilebilecek en doğru kararı verdiğini kaydederek “İl Genel Meclisi komisyon üyelerinin ret kararını onayladılar ve şu an proje onaylanmamış oldu. İl Genel Meclisi’nin ve komisyon üyelerinin iptal gerekçeleri sit derecelerinin sürekli değiştirilmesi, oynanması ile ilgili şüpheleri olduğu için yeniden bir sit irdelemesi istiyorlar, aynen bizim gibi. En doğru karar da bu zaten. Yeniden sit irdelemesi yapılması için karar alındı. Ayrıca biz deniz için de sit irdelemesi isteyeceğiz. Dünya mirası bir koy geleceğe taşınacak.” dedi.


Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü Karar aşamasında olan insanlar bugün sadece kendileri için değil, çocukları için de karar almak zorundadır diyerek Kissebükü ile ilgili şu görüşlere yer verdi; “Bugün aldığımız kararda CHP grubu adına; hem yatırımcı firmanın argümanlarını geniş bir şekilde gözden geçirdik, hem bilim adamlarının bize verdiği raporları dikkatlice izledik, doğal mirasın ve kültürel değerlerin, arkeolojik alanların korunmasıyla ilgili değerleri göz önüne aldık, çevrecileri, Denizciler Derneği’ni dinledik ve grubumuz kendi kararını verdi. 23 CHP üyesi ve 5 MHP üyesi, projenin reddedilmesiyle ilgili hazırlanan komisyon raporuna olumlu oy verdi.  AKP’den 11 red çıktı. Yani 28’e 11 oy oranı ile geçti. Bağımsız, akademik, güvenilirliği şüphe götürmeyen bir kurul bir sit irdelemesi yapsın burada ama bütünü hakkında bir sit irdelemesi. Yani buradaki sit irdelemesi sadece bir parsel için yapılıyor. Ayrıca Anıtlar Kurulu böyle bir imar planını onaylarken bir yönetmeliğe uymak zorunda. O yönetmelik diyor ki; “böyle bir imar planı antik alanlarda hazırlanırken bütüncül davranılmalıdır. Antik alanlarla etkileşimi göz önüne alınmalı ve alanın bütünü planlanmalıdır. Ben kendi grubum adına çok titiz çalıştığımıza inanıyorum. Günlerce bütün dokümanları madde madde inceledik, bize gelen her insanı dinledik ve aldığımız kararın da gece yastığa başımızı koyduğumuzda bizi rahat uyutacağına inanıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.