Bodrum Gündem

RÖPORTAJ : Mustafa Güneri, Bodrum Mutfak

BODRUMDA BODRUM MARKASI BODRUM MUTFAK MOBİLYA Bir başarı Öyküsü…

RÖPORTAJ : Mustafa Güneri, Bodrum Mutfak
25.08.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber


Bodrum değerli bir marka. Bodrum′dan doğan marka olmak da çok değerli. Bodrum′da doğup büyüyen markalar arasındaki “Bodrum Mutfak Mobilya” kalitesi ve istikrarlı büyümesi ile önemli bir yere sahip. Bodrum Mutfak ürünleri ve çalışmaları ile Bodrum ekonomisine artı değer katmanın yanında Bodrum iş dünyasına da iyi bir prestij kazandırmaya çalışıyor.

Mustafa Güneri ailesi üç asırdır Bodrumlu. Babası Bodrum ile hep anılan “süngerci ve mavi yolculuğu başlatan kaptanlardandır. Güneri geçmişini şöyle anlatıyor.”Babam ilkönce Kangova teknesiyle süngercilik hayatına başlamış fakat süngercilikte yaşanan olumsuzlukları yaşamamak için bu mesleği bırakıp 1970 senelerinde kendi ismini verdiği Güneri Yılmaz teknesiyle mavi yolculuğa başlamış” .Baba Güneri Bodrum′da mavi yolculuğu başlatanlardan birisidir ve verdiği hizmet kalitesinden dolayı iyi müşteriler edinmiştir.


Mustafa Güneri de 1984 senesinde miço belgesini çıkartarak baba mesleğine başlamıştır bu mesleğini de 1994 yılına kadar devam ettirmiştir.


Neden mutfak işini seçtiniz dedik, birbirinden çok farklı işler zira. Mustafa Güneri anlattı; “Kaptanlık çok güzel ve zevkli bir meslek, ama ben daha çok 12 ay iş yapabileceğim, sabah başlayıp,


akşam kapayabileceğim ve işimde büyüme hedefi, trendi yakalayacak bir iş istedim.1995 senesinde Bodrum′da konut artışı hızlandığından dolayı mutfak ve mobilya sektörü ile ilgili araştırmaları yaptım, mutfak mobilyası ile ilgili katılmış olduğumuz İstanbul′daki Tüyap fuarında, bir Alman mutfak markasının bayiliğini aldık. Böylece mutfak işine başlamış olduk. Fakat o dönemde verdiğimiz ilk siparişlerin yanlış gelmesinden dolayı bayilik düzeyinde bu işin olmayacağını gördük. Çünkü Bodrum′daki evlerin standardın dışında olduğundan özel proje bazında çalışmamız gerektiğini düşündük.”


O günlerde çok önemli bir tespit yapan genç girişimci Güneri, müşteri memnuniyetini de temel ilke edinerek satış öncesi ve satış sonrası hizmeti ile kullanınca sahip olduğu üründen maksimum düzeyde yararlanma olanaklarını sunmak için 1996 senesinde açılmış sadece mutfak üretimi için imalat başlamış, markasını da tescil ettirerek 1998 senesinde mutfak üretimi zincirine paralel olarak gardırop, banyo vb. mobilyaları da ekleyerek ürün çeşidini arttırma yoluna gitmiştir. Çalışmalarında ne kadar modüler ölçülere sadık olsa da verdiği hizmet terzi usulünü andırmaktadır.


“Mutfak ya da mobilya yaptırmak istediğinizde önce mekânınız incelenecek yaşam tarzınız bilinecek ihtiyaçlarınız masaya yatırılacak ki en iyi sonucu alınabilsin” diyor.


Sektörü, markası ve çalışma prensipleri ile ilgili bir kaç soru sorduk Mustafa Güneri′ye. Bodrum ekonomisinde önemli bir yer tutan ve marka oluşturan işadamının bir başarı öyküsü çıktı sonunda. buy Viagra Gold


BG:Bodrumda sanayi yok derler ama siz bir sanayi oluşturmaktasınız. Bu aşamada ne türlü zorluklar çektiniz?


Bodrum′da eskiden kaliteli personel bulmak çok zordu. Artık bu sorunu eğitimli ve kalifiye personelle çözümledik. İkinci aşamada ise makineleşme. Makine bizim için çok önemli. Makine parkımızı geliştirerek en iyi makine parkıyla yörede yaşayanlara en iyi hizmeti vermeye çalışmaktayız. Bu iki nokta en önemli ve zor olan kısımdır. Bunu da başarmaya özen gösteriyoruz.


Kaç personeliniz var?


Şu an 25 personel var. Dönemsel çalışmalarımızda bu sayı çok artmaktadır.


Personel ve üretim standartları ve eğitimi ile ilgili yatırım yaptınız mı?


Elbette. Bizim personelimiz 12 ay çalışıyor ve birçoğu uzun zamandır bizimle. 2005 senesinde bunu daha disipline alabilmek için şirketimize ISO belgesini almaya karar verdik. Bir yıl içinde


çalışmalarımızı düzenledik, eğitimlerini aldık ve ISO belgesini aldık. ISO belgesi bizim için en büyük başarımız. Ehliyetiniz yoksa aracınızı nasıl kullanacağınızı bilemezsiniz


ISO da şirket başarımız için etken olmuştur. Çünkü şirketin sahibinden çalışanına, hatta müşterilerimizin de bir emeği var, bu mantığı kullandık. Bizim çalışmamızdaki hedef farklı bir bakış açısı sayesinde Avrupa standartlarında kaliteli ve kusursuz bir hizmet vererek müşteri memnuniyetini her geçen gün daha da arttırmak.


Benim dikkatimi çeken personelin ilgisi iyi karşılaması ve güler yüzü. Tahmin ediyorum müşteriyle de aynı şekilde ilgileniliyor. Aynı ilgi üretim bölümümde de aynı mıdır?


Bizim tüm üretimimizde her personelimizin görev dağılımı farklı. Mağaza yöneticisi, satış proje sorumlusu, Müşteri ilişkileri, imalat ve montaj, kalite yönetim ekibi vb. bölümlerimiz bulunmaktadır.


Tüm personelimizin yüzü gülüyor. Neden gülüyor? Bizim patronlarımız müşterilerimizdir, ilke bu. Biz müşterilerimize, aynı doğrultuda yaklaştığımız zaman çok daha olumlu sonuçlar alıyoruz. Şirketimizde de ′ben değil biz ′ilkesini kullanıyoruz. Bu da şirketimizin en büyük başarılarından biridir.


Bodrum Mutfak yapısı nasıl şekilleniyor?


Mutfak grubunun yanında mağazamızın üst katında da yeni bir üç ev konsepti uyguladık. Bu konsepte


Yatak odası,tv ünitesi ve oturma grubu bulunmaktadır.Tüm bunlar da özel tasarımlarla ve proje bazında tasarlanıp kendi bünyemizde üretilmektedir.Bunun yanı sıra farklı aksesuar ve alternatif ürünler de sunuyoruz. Kapımızdan giren her müşteriye hizmet verebilecek alternatif ürün gamımız bulunmaktadır.


Ticaret Odası ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalarınızın olduğunu biliyoruz. Büyük yatırımlar yapıyorsunuz, bir sanayi oluşturmaya çalışıyorsunuz. Bu anlamda hem Clonidine without prescription


Ticaret Odası olarak, hem BOSİAD olarak size ne gibi destekler geliyor onlarla iletişim ve işbirliğiniz var mı?


Ticaret Odası, Kosgeb, diğer sivil toplum örgütleri olsun diğer resmi kuruluşlar olsun hepsinden bilgiler alıyoruz. Odalarımız da bizim için bu dönemde yapmış oldukları eğitimler, toplantılar ya da görüştüğü kişiler konusunda bizi bilgilendiriyor. Bunlardan çok memnunuz. Kosgebin desteklerini alıyoruz. Aynı zamanda Türkiye Mutfakçılar Derneği (MUDER) üyesiyiz.


BG: Bodrum iş dünyasını değerlendirebilir misiniz?


Bodrum dünyaya açılan bir kapı olduğundan ve de Türkiye′nin ikinci kapısı olduğundan Bodrum markasını hep daha ileriye taşımamız gerekiyor. Onun için biz de burada birlik


halinde olup daha güzel başarılar elde etmeliyiz..


BG: Müşteri odaklı bir sistem yürütüyorsunuz burada? Nasıl sağlıyorsunuz müşteri memnuniyetini?


Kapıdan müşteri girdiği andan itibaren bizim misafirimizdir. Biz ona müşteri güzüyle bakmayız. O gün ürün alabilir veya almayabilir. O etki çok önemli. Onların taleplerini çok iyi değerlendirmemiz


gerekmektedir. Üründen maksimum düzeyde nasıl faydalanacak? Alternatif bir ürünle de müşterinin memnuniyeti sağlanabilir. how to buy Plavix


.


BG: Sektörünüz genel anlamda ne durumda?


Bir çok sektör gibi bizim en büyük sorunumuz merdiven altı işletmelerdir. Sezonda faaliyet gösterip sezon bitiminde işletmelerine son veren firmaların burada bıraktığı olumsuzluklar sonucunda bizler gibi kurumsal olan firmaların marka imajını zedelemektedir. Sektörde her zaman bir adım önde olabilmek için yurt içi ve yut dışındaki fuarlardaki tüm yenilikleri takip ediyoruz.Böyle olunca da Çözüm üretiyoruz sözünü sıkça kullanıyoruz. Ayrıca yönetim ve üretim ekibinin uzmanlığı ve çözüm becerileri ile Avrupa standartlarda üretim yapmaktayız.


BG: Siz hangi firmaların temsilcisiniz?


Gaggenau′nun Bodrum temsilcisiyiz.Franke,Elica,General Electric vb.firmaların temsilcisiyiz.


BG: Koçtaş, Metro neredeyse Migros gibi yerlerde de Mutfak satılıyor. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?


Koçtaş da olacak farklı firmalar da olacak. Önemli olan kaliteli ve iyi ürünler kullanmak gerekiyor. Burası yazlık bir bölge. Kalitesiz ürünleri belli bir dönem sonra değiştirmek gerekir. Bu durum da tüketicinin almış olduğu üründen faydalanamamasına neden oluyor.


BG: Sektörünüzde rekabet olması sizi etkilemeyecek mi?


Daha fazla rekabet olmasını istiyorum. Çünkü biz rekabetimizi hem kalitemizle hem de hizmetimizle yapıyoruz. Tabii ki yerel marka bilincimizi ön plana çıkarmamız lazım. Bugün Koçtaş bir


Türkiye markası, bir dünya markası herhangi bir ürünü içine koyup istedikleri gibi satabiliyorlar. Biz aynı ürünleri örneğin evye batarya gibi satıyoruz. Bizleri de tercih etmelerini istiyoruz. Çünkü satış sonrası da hizmetlerimizi devam ettirmekteyiz. sadece Bodrum′da değil yurt içi ve yurt dışından da Bodrum′da müşterilerimiz bulunmaktadır. Bu nedenle hedefimiz marka bilinirliliğimizi duyurmaktır.Bunun için de temel ilkemiz müşteri memnuniyetini sağlayarak başarmaktır.


BG: Bu ara bir kampanyanız var mı?


Yaz kampanyası da başlattık 10 ağustosta başladı. Dostlarımızın, müşterilerimizin yararlanmasını istiyoruz.


Yüzde otuz indirimli Mutfak, mobilya, gardrop sunuyoruz.


Dahada konuşacakları var Mustafa Güneri′nin. Büyük bir azimle büyümeye Bodrum Markası için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bodrum bir marka, Bodrum′da katma değer kazandıran

Bodrum Mutfak Mobilya da bir marka, o bir Bodrum Markası.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.