Bodrum Gündem

Asım Başaran: BELEDİYELERİN BİRLEŞMESİ BİR DAYATMADIR…

ÖZEL HABER : MHP İilçe Başkanı Asım Başaran görüşleri…

Asım Başaran: BELEDİYELERİN BİRLEŞMESİ BİR DAYATMADIR…
10.10.2010
0
A+
A-

10 yıl önce buralar ayrılırken vatandaşa soruldu, ama birleştirme yapılırken fikri sorulmuyor.

get Valtrex

 


MHP: Birleşme İçin Halka Sorulması Gerekir. generic Premarin


 


Milliyetçi Hareket Partisi Bodrum teşkilatı, belediyelerin birleşmesi ile ilgili olarak farklı görüş beyan ediyor. Birleşme ile ilgili Başkan Asım Başaran duyumları olduklarını ve takip ettiklerini söyledi.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber


Asım Başaran; “Belediye başkanlarımızla böyle bir konu istişare edilmedi. Bodrum Yarımadasında yaşayan insanlarımızın  bu konuda fikri alınmadı. Şimdi malumuz 1999 yılında yarımada On bir belediyeye çıktı. On bir belediyeye çıkmadan evvel referandum yapıldı. 10 yıl önce buralar ayrılırken vatandaşa soruldu, ama birleştirme yapılırken fikri sorulmuyor. Bu nasıl bir demokratik anlayıştır, nasıl demokratikleşmedir. Önümüze getirdikleri anayasa maddelerinde demokratikleşeceğiz, diyorlar, diyorlar. Bunun neresinde demokrasi  var. Yarımadada yaşayan insanlara bir sorun.” dedi.


 


Belediyelerin Birleşme Kararı Bir Dayatmadır…


Asım Başaran alınan kararın bir dayatma olduğunu iddia ediyor. Başaran: “Siz bilmezsiniz, siz anlamazsınız, siz bu konuda fikriniz olmaz düşüncesiyle kimseye sorulmadan bir karar dayatılıyor. Bu noktada ben de buna itiraz ediyorum. Eğer bu yarımada da bir birleşme ihtiyaç ise; o zaman burada yaşayan insanlar mı iyi bilir, yoksa buraya Ankara’dan bakan ya da Muğla’dan bakan insanlar mı iyi bilir? Çünkü her gün buranın problemleriyle, buranın içinden çıkamadığı sorunlarla boğuşan buradaki yöneticilerdir.” diyerek demokratik bir şekilde halka sorulması gerektiğini savunuyor.


 


Niyetleri nedir?


Başaran belediyeleri birleştirme hevesine kapılıyorlar ise niyetlerini açıklasınlar diyor. Birleştiğinde kontrolün ve hizmetin aksayabileceğinin kaygısını dile getiriyor. Başkan Başaran sözlerine şöyle devam ediyor; “Niyetleri nedir? Bu milleti bu kadar hafife almasınlar. Niyetlerini bilmiyoruz. Efendim çok fazlaymış yarımadada 11 belediye. Şimdi yarımadanın muhtelif yerlerinde yangınlar meydana geliyor. Zaten yazın Bodrum’un trafiği felç oluyor. Yalıkavak’ın tepesindeki bir yangına ne kadar zamanda müdahale edeceksiniz. Ya da oradaki çöpleri ne kadar zamanda toplayabileceksiniz. Turizm biliyorsunuz aynı zamanda da hizmetle eş anlamalıdır. Hizmetin sağlıklı ve hijyen yapılması için sürekli, anlık kontrollerin olması gereken bir sektör. Bir de buraların kadroları kış nüfusuna göre oluşturulduğu için yazın buraya kış nüfusunun on katı insan geldiği  için, o onda bir kadroyla o nüfusa nasıl bir hizmet götüreceksin? Bütün bunların masaya yatırılması lazım.” Asım Başaran siyah beyaz bir mantıkla bakmadıklarını söylüyor ve hep birlikte masaya yatırılarak karar verilmesi gerektiğini söylüyor.


 


Belediyelerin çalışmalarında eksiklikler var….


 


Belediyelerin birleştirilmesinden önce Yarımada ve merkez belediyenin çalışmalarına dikkat çekerek şu görüşlere yer veriyor; “Biz yarımadanın menfaatleri  ne  yöndeyse, bilim sürekli değişiyor, teknoloji sürekli gelişiyor. Deneme yanılma yoluyla da şehircilik gelişiyor.  Bununla ilgili 10 yıl evvel yaptığımız uygulama sıkıntılar doğuruyor ise, o zaman aynı sıkıntılara maruz kalmamak için daha ideal olan modeli bulmamız lazım. Yani öğrenmeye ilme açık olmamız lazım. Ama öbür türlü tamamen dayatmacı bir mantıkla, ben yaptım oldu. Olmaz arkadaş. Burada bu kadar insan referanduma gitti  ve referandumda ayrılmaya karar verdi. Millet iradesi, millet iradesi diye ağızlarından düşürmedikleri millet iradesine saygıları bu mu? Bu milletin iradesi de bu. Ağızlarından düşürmedikleri millet iradesi sözü ile onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.  Şimdi Bodrum neden birleşecekmiş? Bodrum merkez belediyesi sahip olduğu coğrafyanın  ihtiyaçlarını karşılayabildi mi? Karşılayabiliyor mu?  Eğer memnunsa, hizmetler yapıldıysa, bütün sorunlar aşıldıysa, hizmet kabına sığmıyor taşmak istiyor ise o zaman eyvallah. Ama gördük ki bütün yaz problemlere amatörce, işte bilmem ne yolu kapatılıyor trafik ara sokaklardan veriliyor,  amatörce bir takım deneme yanılma metotlarıyla vatandaşa çileler çektirilerek çözün arayışları gibi mış gibi işler yapılmaya çalışılıyor. Ben kimseyi suçlamak istemiyorum. Mevcut sorunlar kabak gibi ortada ise ben o sorunlara vurgu yapmak istiyorum.  Mevcut sorunlar,  Bodrum’un trafik sorunu çözülmüş mü? Bodrum’un alt yapı problemleri çözülmüş mü? Bodrum’un dere yatakları ıslah edilmiş mi? Bodrum’daki otellere yangın merdivenleri yapılmış mı? Belediye bunları denetlemiş mi? Daha Baraz Otel vakası kabak gibi ortada duruyor. Yargı süreci devam ettiği için o konuda daha fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bodrum merkezde bir otelin yangın merdiveni olmayacak ve insanlar çıkan yangından zarar görecek.  Bu oteller de belediye tarafından denetlenmeyecek.”


 


İktidar Bodrum’u cezalandırmaya mı çalışıyor?


İktidarı sert bir şekilde eleştirerek kendi istekleri doğrultusunda kararlar aldıklarını söylüyor. Başaran; “Bodrum’u iktidara oy vermedi diye cezalandırma niyetini taşıyorlar ise biz bu oyuna gelmeyiz. Bütün bakanlıklar onlarda. İstedikleri yerleri turizm alanı ilan ediyorlar, istedikleri yeri bayındırlığa bağlıyorlar. Bütün bakanlıklar onlarda olmasına rağmen hala daha 25 binlik plan yetkisinin kimde olduğunu ben hala bilmiyorum. Bu İl Özel İdarede midir, Bayındırlık Bakanlığı’nda mıdır, Çevre Bakanlığı’nda mıdır? Bütün bakanlıkların kendisinde olduğu iddiasındadır. Önce bunları bir çözsünler. Bu insanların bu kaos içinde ilerlemeleri mümkün değildir. Bu siyasi iktidarın ve yerel iktidarın çözebileceği  bir şeydir. Yalı Belediye’si de merkez belediye de aynı parti de. Ama problemleri çözemiyorlar. İktidarın hedefi belli. Buraları birleştirmek. 1999 yılında vatandaşa soruldu. Herkes kendi beldesinde kendi belediyesi olsun istedi. Birleşme prosedürünün uygulanabilmesi için merkez belediyesinin meclis kararı lazım. Bodrum Belediyesi’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin görüşünü de merak ediyorum. Onlar da çıksınlar bu konu ile ilgili düşüncelerini  kamuoyu ile paylaşsınlar. Biz millet iradesinden yanayız. Bir referandum daha yaparlarsa ve birleşmeden yana sonuç çıkarsa ben de şapka çıkarırım. Milletin iradesi budur derim.” dedi.


 


Hükümet Binası’nın Bitez’e taşınmaması için Belediye Bir çalışma Yaptımı?


MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran Hükümet binasının taşınması ile ilgili olarak bir şeyler yaparak kendinizi hatırlatmazsanız, başınıza gelenlere kader der kabullenirsiniz diyerek Bodrum Belediyesinin bir şeyler yapması gerektiğini kaydetti. Başaran konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Kaymakamlık binasının taşınması durumu için ancak kendi bireysel fikrimi söyleyebilirim. Benzer bir durum daha evvel Adliye için söz konusu olmuştu. Bodrum nüfusu hızla arttığından mevcut mekan bu iş için yetmez hale gelmişti. Merkez Yerel yönetim gerekli alanı oluşturamadığı için Bitez’e taşınmak zorunda kalmıştı. Bodrum’daki Kaymakamlık hizmet binası da eğer böyle bir durumda ise, sanırım onunda vatandaşa daha iyi hizmet verebilesi için yeterli donanıma sahip olması gerekecektir. Bodrum Belediye’si Kaymakamlık hizmet binasının oradan gitmemesi için bir arayışa girdiler mi? Ben bilmiyorum. Böyle bir karar aldılarsa kamuoyu ile paylaşmalarını bekleriz. Mevcut alanda sıkıntı varsa, kendine bulabildiği en yakın alanda hizmet binasını yapacaktır.” buy cheap Lithium


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.