Bodrum Gündem

TURİZM BAKANI GÜNAY YARIMADANIN TAPUSUNU ALDI…

Besiad Başkanı Cenk Sezgin şerh koyarak Bodrum Yarımadasının tapusunu Bakana verdi.

TURİZM BAKANI GÜNAY YARIMADANIN TAPUSUNU ALDI…
10.10.2010
0
A+
A-

Besiad Başkanı Cenk Sezgin “şerh” koyarak Bodrum Yarımadasının tapusunu Bakana verdi.


 


Türkiye Paris, Roma Düzeyine Gelsin…


Bodrum Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) ev sahipliğinde Bodrum Turgutreis Yasmin Otel’de düzenlenen, TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) 2010 yılı ikinci Başkanlar Konseyi Toplantısı′nın gala gecesine katılan ve bir konuşma yapan Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2011 yılında hedefin 30 milyon turist olduğunu söyledi.


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber
TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) 2010 yılı ikinci Başkanlar Konseyi Toplantısı’na Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla Valisi Fatih Şahin ve TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’inde olduğu yaklaşık 300 iş adamının katıldı. Gala yemeğine Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, AKP Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül’de katıldı.


Gala yemeğinde bir konuşma yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil renkli kişiliği ve özel anlatımı ile THY’nin durumunu ve hedeflerini anlattı. Temel Kotil, THY’nin bu yıl 16 milyon yolcu taşıdığını ve son 4 ay içerisinde 24 yurt dışı uçuş noktası açtıklarını kaydetti. Temel Kotil ′′THY olarak şu anda haftada 5 bin sefer yapıyoruz. Avrupa′da en büyük şirket olmak için haftalık sefer sayımızı on bine çıkartmayı amaçlıyoruz. Her yıl yarım milyar dolar nakit ciro üretiyoruz. Son üç yılda çok iyi kar ediyoruz. Bu nedenle dünyadaki dev havayolu şirketleri ile ortaklık kuruyoruz. Şu anda dünyanın bin noktasında THY’nı görebilirsiniz. Avrupa′da yolcu taşıma sırasında 4′üncüyüz ama yıl sonunda üçüncü olmayı amaçlıyoruz. THY dünyanın en bilinen markası arasına girmeyi başardı. Amacımız marka algısını çok farklı biçimde algılanmasını sağlamak bu nedenle dünyaca ünlü spor takımları ile marka anlaşması yapmaya devam edeceğiz” dedi.


2011’de hedefimiz 30 milyon Turist…


Bakan Günay,THY’nın dünyada geldiği başarılı çizgi nedeniyle Temel Kotil’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ′′Dünyada Türkiye turizmi ziyaretçi sayısı açısından 7′inci sırada. En fazla gelir elde etme açısından ise sekizinci sıradayız. Ben de THY gibi İngiltere’yi geçmeyi kafama koydum. Geçen yıl ekonomik krize rağmen Türkiye turizminde gelen ziyaretçi açısından artış oldu. Kısa süre içerisinde dünyada 5′inci sıraya çıkmayı başaracağımızdan eminim. Bu nedenle turizmi kültür, spor, kış, sağlık, av, doğa ve golf turizmi ile çeşitlendirmemiz gerekiyor. Burada en önemli olan konu ise ulaşım sektörümüzün de çok kaliteli ve iyi hizmet vermeye başlamış olması. Dünyanın birçok yerinden artık direk uçuşlar başladı.” Dedi.


 

Bodrum’a 14 Milyon TL…

Bakan Günay Muğla’ya geçen yıl 20 milyon liralık yatırım yaptığını kaydetti. Günay; “Sadece Turizm Bakanlığı’ndan Muğla’ya yapılan yatırımın 14 milyon lirasını Bodrum’a gönderdik. Bu sadece bizim bakanlığımızdan olan yatırım, diğerlerini zaten biliyorsunuz. Turizm son yıllarda Türkiye′nin ilgi çekici yatırım merkezlerinden biri haline geldi. Burada bulunan işadamları aynı zamanda turizm ile ilgileniyorlar, biliyorum. TÜSİAD Başkanı hanımefendi de buradayken hepinize bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerektiğini söylüyorum. 2011 yılında en az otuz milyon turistin ülkemize gelmesini bekliyoruz. Yatırımlarınızı buna göre planlamanızda fayda olduğunu düşünüyorum.” dedi.


 
Online Xenical buy
buy albuterol online Turizmi mevsimlik sayanlar silinip gidecek…
T
misoprostol no prescription urizm şirketlerinin son dönemlerde sıkıntıda olduklarını ama Turizm sektörü dünyada hatırı sayılır bir konuma geldiğini belirterek şunları söyledi. “Ciddi de bir rekabet ortamı var. Fakat gereksiz ve kalitesiz yatırım yapanlar, sigorta primlerini yatırmayanlar ve bu işi bilmeyenler rekabetin doğal koşulu olarak batıyorlar. Bazıları elemine olup bu piyasadan çekilecekler. Bu arada batan tur şirketlerinin ülkemize gelen tatilcileri için sıkıntı yok. Gereken önlemleri aldık. Tatillerini yapıp ülkelerine dönüyorlar. Türkiye turizmi bundan sonra ayakta durabilecek kaliteli turizmcilerin yeri olmaya doğru hızla ilerliyor. Maceracılar bunu bilsin. Gereken önlemlerini almayıp turizmi bir mevsimlik sayanlar rekabet ortamı doğal kuralları gereği silinecekler. Biz de kurumsallaşmış firmalarla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

Türkiye Paris, Roma Düzeyine Gelsin…

Bakan Günay bir hayalinin olduğunu söylediği konuşmasında Günay; “Bazı gelir ve kültür düzeyindeki insanlar için dünyada olmazsa olmaz, gidilmediğinde, çevresine karşı mahcup olduğu bazı şehirler vardır. Örneğin Paris, Roma gibi. İşte en büyük hayalim, belli kültür ve gelir düzeyinde olan insanlar için Türkiye’ninde olmazsa olmaz ülkelerden birisi olmasıdır” dedi.


BESİAD Başkanı Cenk Sezgin, Bakan Günay′a Bodrum’un temsili tapusunu “şerh” koyarak verdi. Bakan Yarımadanın sahibi olmanın sorumluluğunu yerine getireceğim dedi.


 


Gala yemeğinde Bodrum Dans Kulübü “ Zeybeğin Doğuşu” nu sergiledi. Katılımcılar tarafından ilgiyle izlenen gösteriden TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in çok etkilendiği gözlendi. Gece Bodrum yerel sanatçısı Erdal Kasal ve ekibi tarafından söylenen şarkı ve türküler eşliğinde geç vakitlere kadar sürdü. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.