Bodrum Gündem

BODER Başkanı Özyurt Japon Gazetecilerden Bodrum Lobisi Oluşturdu…

BODER düzenlediği sezona veda kokteylinde Bodrum Yarımadasında bulunan otel işletmecileri, yöneticileri, BODER ve BOYTAVın davetlisi olarak Bodruma gelen Japon gazeteciler ile bir araya geldi.

BODER Başkanı Özyurt Japon Gazetecilerden Bodrum Lobisi Oluşturdu…
27.10.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum’da turizm sezonunda geçen yıla göre % 20 artış kaydedildiğini söyledi. Özyurt “Kuzey Avrupalı turistler dahil, 2011 yılında 70 bin kişilik yeni bir Pazar oluşturulduk. Turizm bakanlığına sunduğumuz planda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin revizyonu için düşük faizli, uzun vadeli kredilerin, gerekliliğini anlattık. Kendilerinden bu konu için kanuni düzenlemeleri bir an önce yapmalarını istedik. Kısa zamanda neticelenmesini de ümit ediyoruz. Bodrum’da düzenlenen festivallere, toplantılara, yarışmalara da destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Bodrum’un tarihini, kültürünü ve otellerimizi tanıtan, BODER kitapçığını beş ayrı dilde basıp, katılacak olduğumuz yurt içi ve yurt dışı fuarlarında dağıtacağız. Yeni alternatif pazarlar için uğraş vereceğiz. Derneğimizin encümenin de yer aldığı, Turizm alt yapı birliğinde, katı atıklar merkezinin yer tespiti yapılmıştır ve bu Bodrum için çok önemli bir projedir ve bu tesis 2012 yılında hizmete girecektir. Bu gecenin düzenlenmesinde bizlere katkı verenlere BODER olarak teşekkür ediyoruz” dedi.


Japonlar Bodrum’u henüz tanımıyorlar, ama umut var…


BODER’in düzenlediği kokteyline Japon Gazeteciler de katıldı. Boder Başkanı Halil Özyurt Japon gazeteci konukları ile ilgili yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz haftalarda Japonya’da gerçekleşen turizm fuarında tanıtılan Muğla yöresi Japonların ilgisini çekmeye başladı. Japonya’nın önde gelen dergi, gazete ve haber ajansları inceleme gezisi için Bodruma da geldiler” dedi. cheap albuterol


Japon Gazeteciler: “Deniz ürünleri yedik Bodrum’a özgümü bilmiyoruz” Indocin online


6 kişilik Japon gazeteci grubu kısa bir Bodrum turu attıklarını kaleyi çok beğendiklerini söylediler. Yemeklerin genelde deniz ürünleri olduğunu ve Bodrum’a özgü olup olmadıklarını dile getirdiler. Türkiye’yi çoğunlukla İstanbul’dan dolayı tanıdıklarını ifade eden Japon gazeteciler Bodrum’u çok beğendiklerini ve Türk’lerin çok sıcak kanlı ve modern olduklarını dile getirdiler. Pavone günlük yaşam Dergisi Editörü-Fotoğrafçısı Masa Ohasi, Azur turizm ve seyahat Dergisi Editörü Manami Akasaka, Azur Dergisi Fotoğrafçısı Toru Hiraiwa, Hainichi Gazetesi Editörü Yoshinori Matsuda, Elçilik Yetkilisi Junko Kajihara, Jiji Haber Ajansı Editörü Yukie Tsuriga’nın yer aldığı heyet Bodrum’da belgesel çekimler gerçekleştirdiği bilgisi verildi. Elçilik Yetkilisi Junko Kajihara, “2010 Türkiye’de Japon yılı. Bu sayede Türkiye ve Japonya arasında dostluk ilişkileri kuvvetlendi. Ertuğrul Firkateyninin batışının 120. yıldönümü. Yapılan etkinlikler dolayısıyla iki ülke arasında yakınlaşma var. Japonların Türkiye’ye olan ilgisi artmaya başladı. Geçen yıla oranla Türkiye’ye gelen Japon turist sayısı yüzde 40 artış var. Bundan sonra bu sayı artacaktır” dedi.


Özyurt Klasiği bırakın Bodrum’a gelin…


Hem Japon, hemde gazeteci olunca Boder Başkanı Halil Özyurt ayaküstü “Bodrum Lobisi” oluşturarak Japonları Bodrum’a çağırdı. Özyurt “Japon misafirlerimizin Bodrum’u bilmemeleri geç kalınmış bir olay ve bizlerde onlara Bodrum’u tanıtmak için halkımız, acentelerimiz ve yöneticilerimizle var gücümüzle çalışmaktayız. Bodrum 6000 yıllık geçmişi olan ve tarihte birçok yeniliklere imza atmış bir kenttir. Mesela Kos’lu Hipokrat Bodrum’u bir ecza deposu gibi kullanarak, burada yetişen otlardan çeşitli hastalıklara iyi gelen ilaçlar yapmıştır. Japonlar kültüre çok önem veren bir toplum ve biz onları BODER olarak Bodrum’a getirmek için uğraşıyoruz, Japon mensuplarını ağırlamamız bir başlangıçtır.” Diyerek çalışmalara şu an itibarı ile başladıklarını söyledi.

treatment of bipolar disorder

 


Bodrum’da 3 gün kalacak olan Japon Medya mensuplarını Gümbet Asarlık Beach otelinde ağırlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.