Bodrum Gündem

Kavram Dershanesinden Veli Seminerleri

Eğitimde bilimsel yaklaşımı ilke edinen Kavram Dersanesi 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılına da başarılı seminerlerle damgasını vuruyor.

Kavram Dershanesinden Veli Seminerleri
07.12.2010
0
A+
A-


 

 

Kavram Dershanesinden Veli Seminerleri order Tadalafil

buy Nolvadex
 

Eğitimde bilimsel yaklaşımı ilke edinen Kavram Dersanesi 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılına da başarılı seminerlerle damgasını vuruyor.

 

Bodrum Gündem Haber

9 Eylül Üniversitesi’nden Utku Nefesoğlu’ nun konuşmacı olarak katıldığı seminer, 5 Aralık Pazar günü saat 14.00’de Kavram Dersanesi öğrencilerine, 16.00’da ise yarımadadaki tüm velilerin katılımına açık şekilde, Oasis Nurol Kültür Merkezi’ nde gerçekleşti.

Kavram Dersanesi Müdürü Barış Anıl, sınavlara ve hayata hazırlık sürecinde öğrenci motivasyonunda görünen iniş-çıkışlar ve özellikle velilerin çocuklarına yaklaşımda yaşadıkları bocalamalar nedeniyle ‘öğrenci motivasyonu’ seminerine gerek duyulduğunu belirtti. Kavram Dersanesi olarak konuya bilimsel açıdan yaklaşmanın önemi üzerinde ısrarla durduklarını bildirerek, bu tip seminerlerin kişilerin kendilerini ve davranışlarını gözden geçirmeleri için de bir fırsat olduğunu söyledi.


Utku Nefesoğlu öncelikle Kavram öğrencileri ile bir araya geldi ve öğrencilere ‘sınavlarda zamanlama, dikkat, konsantrasyon, hız’ konularında bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerin motivasyonlarını düşüren detaylara dikkat çeken Nefesoğlu, konuşmasında beyin gelişimine destek sağlayan bir unsur olarak kitap okumanın önemini vurguladı.  


misoprostol tablets

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği 16.00’daki veli seminerinde ise Utku Nefesoğlu, ‘öğrenci motivasyonunda velilerin rolü, çocukların yaşam başarısı ile sınav başarısı arasındaki ayrımın önemi, çocuğa yaklaşımda yapılan iletişim hataları, aile tipleri hakkında bilgi vererek, çocuğa yaklaşım önerileri’ sundu. Karşılıklı soru cevaplarla ve örnek olaylarla velilerin aktif katılımının sağlandığı seminerin ardından veliler Bodrum’da bu tarz nitelikli, bilimsel çalışmaların yapılmasından memnuniyet duyduklarını ve benzer çalışmaların daha çok olmasını istediklerini bildirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.