Bodrum Gündem

Mandalina Festivalinde Muhteşem Konser…

Bitez Belediyesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Bitez Mandalina Kültür ve Sanat Festivali, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrasının muhteşem konseri ile başladı.

Mandalina Festivalinde Muhteşem Konser…
20.12.2010
0
A+
A-

Fluoxetine online

 

 

 

Mandalina Festivalinde Muhteşem Konser… 

Bitez Belediyesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenen Bitez Mandalina Kültür ve Sanat Festivali, İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrasının muhteşem konseri ile başladı. Valtrex no prescription


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Bitez Belediyesi, Bitez Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği ile Bitez Turistik İşletmeciler Deneği iş birliğinde Bodrum Marmara Koleji Halikarnassos Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde 52 öğrenci sahne aldı.


Etkinliğe, cheap esomeprazole   Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömezin ev sahipliğinde, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Yalıkavak Belediye Başkan Vekili Nevcihan Özcan, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Ali Galip Güven, Marmara Koleji Okul Müdürü Ömer Çekmeceligil, Dr.Kerim Cangır, Bitez CHP Belde Başkanı Nuran Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mavi Yol Girişimi üyeleri ile yaklaşık 150 davetli katıldı.


Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Kocadon ise bu günlere mandalina sayesinde gelindiğini, ev yapımı, düğün ve eğitimlerini mandalinadan elde edilen gelir ile sağladıklarını belirterek “Bodrum mandalinası var oldu, adı üstünde narenciye biz adı üstünde narenciye üretiyoruz bunu bebek gibi sarıp sarmalamamız lazım onu hasta etmememiz lazım. Derneğimizin kuruluş sebebi de bu narenciyeyi büyütmek yaşatmak ayakta tutmak” dedi. Kocadon günümüzde mandalinadan elde edilen gelirin bahçe bakımına bile yetmediğini de vurgulayarak, mandalina bahçelerinin yapılaşmaya terk edildiğini ifade etti.Yapılan çalışmalar sonucu mandalinanın ekonomik değerini artıracaklarını da sözlerine ekledi. 


 


Belediye Başkanı  İbrahim Çömez, desteklerinden dolayı Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’a, Bider’e ve Tema Vakfı’na katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Bu yıl 5.kez gerçekleşen festivalde amaçlarının Bodrum’da son kalan mandalina bahçelerini korumak ve yaşatmak olduğunu belirten Çömez “ Geçmişte Bodrum’un simgesi mandalinaydı, yaklaşık 45 yıl önce yörenin tek geçim kaynağıydı. Eskiden 1 dönüm mandalina bahçesiyle 10 dönümlük arazi satın alınırdı, yani mandalina altın değerindeydi. Ancak 1980’li yıllardan sonra turizmin gelişmesiyle Bodrum halkı bahçelerini satıp turizme yöneldi. Mandalinanın kalitesi düştü, bahçeler azaldı. Bizim bu festivalde amacımız mandalina bahçelerini korumak ve gelecek nesillere taşımak” dedi.


 


5,Bitez Mandalina Festivali kapsamında, Şef Erdem Çöloğlu önderliğindeki orkestra konserinde, Beethoven’ın  ‘3.senfonisi’ , Mozart’ın ‘ Figaro’nun Düğünü’ ile Reinecke’nin ‘Allegro Molto’ adlı eserlerini seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda performanslarıyla dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandılar. Başarılı bir performans gösteren genç sanatçılar konser sonunda kuliste sevinç gözyaşlarına tutamadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.