Bodrum Gündem

İki Dil, Şeytanla İşbirliğidir…

Eski Bakan Zeybek, Gündoğanda bu yıl ilk kez düzenlenen Nardugan Şenlikleri Türk Tarihi ve Kültürü konulu panele katıldı. Sorularımızı yanıtlayan eski Kültür Bakanı İki dil tartışmalarını, Nardugan ve Nevruz Bayramını değerlendirdi.

İki Dil, Şeytanla İşbirliğidir…
22.12.2010
0
A+
A-

 


 

 

“Şeytanla İşbirliği”

Eski Bakan Zeybek, Gündoğan’da bu yıl ilk kez düzenlenen Nardugan Şenlikleri “Türk Tarihi ve Kültürü” konulu panele katıldı. İki dil tartışmalarını değerlendirdi.


 


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, iki dil tartışmaları konusunda olmayan bir sorunu sorunmuş gibi yansıtmak çok tehlikeli olduğunun altını çizerek “Türkçe bildiği halde inatla o Türkçeyi kullanmamak hem Türkiye′ye devletine halkına, hem de bölgede kendi alt kimliğini korumakla birlikte ortak kimliği de benimsemiş olan milyonlarca Kırmanç ve Zaza kökenli yurttaşımıza hakaret olur” dedi.

İki dil tartışmaları konusunda uyarılarda bulunan Zeybek, Türklüğe ve Türkiye′ye yönelik iç ve dış saldırıların organize biçimde arttığını belirtti. Eski Bakan Namık Kemal Zeybek
“İnsanımızı bilinçli biçimde Türklükten soğutmaya çalışıyorlar” diyerek, Türkiye′nin çok önemli ve tehlikeli günlerden geçtiğini kaydetti. Türkiye′yi dağıtmak ve Türklüğü unutturmak için son zamanlarda türlü tezgahlar kurulduğunu da ifade eden Zeybek, bu tezgaha alet olanlara ve tezgahı kuranlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Dünyanın hiçbir yerinde iki dilli bir ülke olamayacağını, sadece Belçika′da böyle bir durum olduğunu, onların da bunun acısını ve sıkıntısını yaşadığını söyleyen Zeybek, şöyle konuştu: Buy Brand Viagra “Ben asla İstanbul Türkçesinden başka bir dilin ya da lehçenin yasaklanmasına, yok edilmesine ortadan kaldırılmasına razı olamam. Bunların hepsi bizim zenginliğimiz. Türkiye′de ortak anlaşma, ortak eğitim, haberleşme ve resmi dil İstanbul Türkçesi olacaktır. Türkçe bildiği halde inatla o Türkçeyi kullanmamak hem Türkiye′ye devletine, halkına hem de kendi alt kimliğini korumakla birlikte ortak kimliği de benimsemiş olan milyonlarca Kırmançi ve Zaza kökenli yurttaşımıza hakaret olur. Bunlar doğru şeyler değil, bunlarla sonuç alınmaz. Bunları yapanlara da hayır getirmez. Bunlar temsil ettiklerini iddia ettikleri halka da zarar verirler. Dolayısıyla böyle heveslerden, dışarıdan kurgulanmış planlardan vazgeçmek lazım. Bu ülkede bütün kültürleri korumalıyız. Bu dil sorununda, alt dil üst dil diye başladığınız zaman bunun nerede duracağı belli olmaz. Bu ülkeyi bölmek, dağıtmak demektir. Türkiye Cumhuriyeti′ni bölmeye de dağıtmaya da kimsenin gücü yetmez. Bunları düşünenleri şeytanla işbirliği yapmamaya, şeytanın oyununa gelmemeye davet ediyorum.”


Nardugan Şenliklerinin çok uygun ve güzel bir etkinlik olduğunu da belirten Zeybek, Nardugan’ın Türk kültürü olmasına rağmen, baklava gibi birileri tarafından sahiplenilmesinin kültürel birlik olması anlamına geldiğini söyledi. Zeybek; “Nevruz’da bizim bayramımızdır. Kim nasıl isterse kutlayabilir ve sahiplenir. Bundan asla rahatsızlık duymam. Nevruz benim bakanlığım zamanında ilk defa kutlanmaya başlandığında, bir çok eleştiri aldım. Kürt bayramını kutluyorsun diyerek. Oysa bu Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar her yerde kutlanılan bir bayram. Kim nasıl istiyorsa öyle kutlasın, hiç fark etmez. Bu bizim binlerce yıllardır birliğimizi gösteriyor. Bu bizim ayrılmaz ve bölünemez olduğumuzun bir göstergesidir” Toradol without prescription Retin-A online dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.