Bodrum Gündem

Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir Turizmcilere; Kıyılar Yağmalandı

TYDnin Ankara toplantısında konuşan Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, geçmiş dönemde kıyıların adeta yağmalandığını söyledi.

Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir Turizmcilere; Kıyılar Yağmalandı
25.12.2010
0
A+
A-


Plavix online


 

 

 
diflucan online
 

Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir Turizmcilere; Kıyılar Yağmalandı



TYD’nin Ankara toplantısında konuşan Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, geçmiş dönemde kıyıların adeta yağmalandığını söyledi.


 

Bodrum Gundem Haber

Yatırımcıya en büyük desteğin kendi hükümetleri döneminde verildiğini söyleyen Bakan Demir, “Korunan alan” gibi ifadenin yanlış olduğunuı söyledi. Demir, “Zaten korunmayan alan gibi durum olamaz, koruyamadığımız alan yok” cheap Fluoxetine dedi. Demir’in konuşmasından başlıklar şu şekilde:
“Turizm yatırımları çok zor şartlarda başladı ama son 10 yılda büyük bir sıçrama yaşandı. Cumhuriyet tarihinin en büyük teşvikleri bizim hükümetimiz döneminde gerçekleşti. Her anlamda bu böyle; yatırım anlamında da işletme anlamında da.
İnşaat sektörü çok sistemsiz bir şekilde ilerledi. Bunu her alanda görüyoruz. Sanayi tesisleri de dahil olmak üzere, kırsal alanlardan yerleşim alanlarına kadar. İmar ve mühendislik konularındaki problemlerin çözümünde önemli ilerlemeler kat ettiğimizi düşünüyorum.  Kıyı bölgeleri ile alakalı olarak, doğal yapının bozulmasını istemiyoruz. Biliyorsunuz ki geçmiş dönemlerde kıyılar tabiri caiz ise yağmalandı. Ancak bakın öyle ülkeler var ki toprak üzerindeki yapılarını bozmamak adına denizin ortasına oteller inşa ediyorlar. Nitekim Belek’te bir problem vardı, konu çözüldü. Mevcut mevzuat çerçevesinde siz yatırımcıları zor duruma düşürecek bir konu olduğunda çalışmalarımızla sizlere yardımcı olduğumuzu, problemleri çözdüğümüzü düşünüyorum. Bir de korunan alan ifadesini çok doğru bulmuyorum. Çünkü dünya üzeriden korunmayan ya da korumadığımız bir alan yok. Bu konuda da kapsamlı bir düzenlemeye ihtiyaç var. Son olarak muzdarip olduğunuzu düşündüğünüz konularda bakanlığımıza müracaat ediniz. Şunu da ifade etmekte fayda var dönemimizle alakalı, çok reformlar yaptık, çok mesafeler kat ettik, çok iyileştirmeler yaptık.”
Dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.