Bodrum Gündem

Mantara Dikkat…

Mantar yerken Dikkat edin, hayatınız mantar olmasın..

Mantara Dikkat…
02.01.2011
0
A+
A-


 

 

 

 

Mantar yerken Dikkat edin, hayatınız “mantar” olmasın…

MANTAR’ A DİKKAT


İstanbul’un lüks restoranları İtalya’dan kilosu 450 YTL’ye


kurutulmuş kuzu göbeği getirtiyor. diflucan without prescription  


order Cytotec online
 

Bodrum Gündem Haber Clonidine Online

Mantar Türleri ve Mantar Yeme Keyifi üzerine seminer veren mantar uzmanı Mikolog Jilber Barutçuyan “Milli spor yapar gibi mantar toplamaya giden halkımız karşı karşıya bulunduğu zehir ve ölümün farkında değil. Dünyada bir milyon ükemizde ise en az 12 bin tür mantar var. Türkiye mantar zengini ancak farkında değil. Avrupa’da kilosu 100- 3 bin Euro arasında olan mantarlar çürüyor, üzerinde geziniyoruz. Bir an önce mantar uzmanlarının sayısı çoğaltılırsa büyük bir ekonomik girdi sağlanabilir” dedi.Barutçuyan özellikle sonbaharda çok mantar toplanmasına rağmen,mantar konusunda yeterli bilgiye sahip olunamaması nedeniyle birçok kişinin hayati tehlike altında bulunduğunun farkında olmadığını hatta zehirli mantarların pazarlarda satıldığını söyledi.


Mantarın ekonomik değeri yüksek ve ülkemizde de muazzam bir potansiyele sahip olunduğunu ancak bunun farkında olunmadığını ve yaklaşık 25 yıldır mantar araştırmalarının peşinde olduğunu belirten Barutçuyan “Sadece İsviçre’de iki bin civarında mantar kulübü var. İtalya, İspanya, Fransa’da federasyonları kuruldu. Türkiye gerçek bir yabani mantar cenneti ama farkında değiliz. İstanbul’un lüks restoranları İtalya’dan kilosu 450 YTL’ye kurutulmuş kuzu göbeği getirtiyor. Bunların bir kısmı yarı fiyatına Türkiye’den gönderiliyor İtalya’ya. Birini doğada görebilmek uğruna İsviçre’den Fransa’ya gittiğim mantarları, İstanbul çevresinde sepet dolusu topluyorum, ülkemiz yabani mantar zengini ancak biz bunun farkında değiliz. Sadece birkaç bölgede örneğin Toroslar’da toplanan mantarın kilosu 100 Euro’dan Japonya’ya gönderiliyor. Avrupa’da kilosu 80 Euro’ya satılan mantarları İstanbul çevresinde sepetler dolusu”


dedi.


Üniversal Hospital Bodrum’ un konferans salonunda sağlık uzmanlarına ve vatandaşlara yönelik Mantar Türleri ve Mantar Yeme Keyifi konulu seminer veren mantar uzmanı, Ermeni asıllı Mikolog Jilber Barutçuyan büyük ilgi ile izlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.